Shutterstock_2497379019-810x500.jpg

Odborový zväz IRS podporuje Kamalu Harrisovú za prezidentku a odvoláva sa na plány na rast federálnej vlády

9
Kultúra smrti

Národný odborový zväz zamestnancov štátnej pokladnice (NTEU), ktorého členmi sú aj zamestnanci daňového úradu (IRS), podporil demokratickú viceprezidentku Kamalu Harrisovú v kandidatúre na prezidentku Spojených štátov amerických v jednom zo zriedkavých vyhlásení o podpore zo strany záujmovej skupiny, ktorú kandidát nemusí chcieť.

“Pokiaľ ide o zaobchádzanie s federálnymi zamestnancami s rešpektom, oceňovanie ich služby a investovanie do ich práce, Kamala Harrisová je jasnou voľbou,” uviedla vo vyhlásení národná prezidentka NTEU Doreen Greenwaldová. “Zdieľa naše hodnoty a náš záväzok zabezpečiť, aby federálna vláda pracovala pre všetkých Američanov. Je silnou zástankyňou otázok, na ktorých federálnym zamestnancom najviac záleží: spravodlivé odmeňovanie, platená rodinná dovolenka, primerané financovanie a personálne zabezpečenie agentúr a silné práva na kolektívne vyjednávanie.”

NTEU tiež pochválila Harrisovú’ kandidáta, guvernéra Minnesoty Tima Walza, za podpísanie “zákonov na rozšírenie kolektívneho vyjednávania vo verejnom sektore a poskytnutie platenej rodinnej dovolenky.”

Kampaň Harrisovej podľa všetkého túto podporu verejne nepotvrdila, hoci X konto s názvom “Kamala’vyhráva,”, ktoré sa samo označuje za “najväčšiu online komunitu podporujúcu budúcu prezidentku Kamalu Harrisovú” s viac ako 750 000 sledovateľmi, oslávila to, čo sa stretlo s posmechom kvôli nie príliš priaznivému postaveniu IRS’v očiach pracujúcich Američanov a Američanov strednej triedy.

Harris’ nezávisle zverejnená volebná platforma sľubuje “vybudovať ekonomiku príležitostí,” vrátane rozšírenia daňových úľav na deti, vládnych výdavkov na nájomné nehnuteľnosti a priamych platieb pre prvonadobúdateľov, bližšie nešpecifikovaných právnych krokov proti korporáciám kvôli ich cenám, rozšírenia takzvaného zákona o dostupnej starostlivosti (Obamacare), “posilnenia” sociálneho a zdravotného zabezpečenia zvýšením daní pre bohatých, nových vládnych výdavkov na infraštruktúru, vzdelávanie, starostlivosť o deti a takzvané “zelené” energetické iniciatívy. Jej kritici tvrdia, že to znamená výrazné zvýšenie daní, ktoré má vymáhať daňový úrad.

“Agenti určite ocenia jej výzvu, aby sa daňový úrad v prípade jej víťazstva v prezidentských voľbách ešte viac zväčšil a posilnil. Agenti budú prijatí a nasadení na realizáciu zvýšenia daní o 5 biliónov dolárov, ktoré chce Harrisová zaviesť v nasledujúcom desaťročí,” odpovedal John Kartch z organizácie Americans for Tax Reform (ATR). “Navrhla zvýšenie dane z príjmu fyzických osôb a malých podnikov, zvýšenie dane z kapitálových výnosov, zvýšenie sadzby dane z príjmu právnických osôb, zvýšenie dane zo smrti, uhlíkovú daň a niekoľko ďalších nových alebo vyšších daní.”

Obzvlášť znepokojujúca je perspektíva, že prezidentka Harrisová bude pokračovať v’využívaní federálnych agentúr na trestanie politických oponentov, ktorých kľúčovou súčasťou je už dlho IRS. Ten sa zameralna pro-life Američanov a skupiny Tea Party už vo volebnom cykle v roku 2012 (za bývalého demokratického prezidenta Baracka Obamu, v ktorom Joe Biden pôsobil ako viceprezident).

Harrisová v súčasnosti vedie nad svojím republikánskym súperom, bývalým prezidentom Donaldom Trumpom, o 2 % v RealClearPolitics’priemer hlasov voličov a o 3,5 % až 3,9 % podľa RaceToTheWH (v závislosti od toho, či sa započítava bývalý nezávislý kandidát Robert F. Kennedy Jr.), ale rozdiely zostávajú mimoriadne tesné v rozhodujúcich štátoch, ktoré rozhodnú o výsledku Electoral College.