Pfizer-810x500.jpeg

Vedci zaoberajúci sa CHD odhalili dôkazy o "horúcich partiách" spoločnosti Pfizer, ktoré súvisia s vyššou mierou poškodení vakcínou COVID

40
Kultúra smrti

Rôzne šarže vakcíny COVID-19 spoločnosti Pfizer-BioNTech distribuované v USA mali veľmi rozdielny výskyt závažných nežiaducich účinkov (SAE), uvádza sa v recenzovanom výskumnom liste uverejnenom vo štvrtok neskoro večer v časopise Science, Public Health Policy and the Law.

Vedeckí pracovníci organizácie Children’s Health Defense  (CHD) doktor Brian Hooker, hlavný vedecký pracovník, a doktor Karl Jablonowski, starší vedecký pracovník, sú spoluautormi listu.

Hooker a Jablonowski zistili, že najvyššia miera SAE sa vyskytla v COVID-19 vakcíny šarží distribuovaných počas prvých dvoch mesiacov očkovacieho programu – a najvyšší podiel týchto šarží bol zaslaný vládnym agentúram, nemocniciam, univerzitám a zdravotným oddeleniam, na rozdiel od kliník, lekární a ordinácií lekárov.

Extrémne vysoké”množstvo variability medzi jednotlivými šaržami naznačuje “veľmi slabú kontrolu výroby,” a “výrobný proces, ktorý nemal byť vôbec schválený,” povedal Hooker pre The Defender.

Čítajte: Ďalšia štúdia zistila súvislosť medzi očkovaním COVID a vážnymi srdcovými problémami

Podľa povolenia na núdzové použitie nie sú’výrobcovia vakcín povinní dať skontrolovať ich finálne naplnené a hotové fľaštičky, podľa Dr. Peter McCullough. Kontaminanty z výrobného procesu môžu byť v určitých šaržiach koncentrované. Problémy s prepravou, skladovaním a používaním výrobku môžu tiež ovplyvniť konkrétne šarže.

Publikácia je poslednou zo série dokumentov, ktoré analyzujú údaje o šaržiach vakcín a nežiaducich udalostiach podľa krajín. Výskumníci v DánskuČeskej republike a Švédsku uskutočnili podobné štúdie s podobnými výsledkami.

Pri tejto štúdii údajov z USA výskumníci CHD analyzovali šarže vakcíny údaje o vakcíne Pfizer-BioNTech. Tento typ analýzy umožňuje výskumníkom sledovať, kde bola vakcína vyrobená a kde bola distribuovaná.

Informed Consent Action Network získala údaje v októbri 2022 prostredníctvom žiadosti podľa zákona o slobode informácií.

Vedci z CHD porovnali tieto údaje s hláseniami o nežiaducich udalostiach v systéme hlásenia nežiaducich udalostí vakcín (VAERS), pasívnom systéme hlásenia, v ktorom môžu poskytovatelia alebo príjemcovia hlásiť poškodenia. Nie je to úplný súpis všetkých nežiaducich udalostí a je známe, že zachytáva menej ako 1 percento z nich.

Údaje o šaržiach ukázali, že v období od 13. decembra 2020 do 26. apríla 2022 bolo na 46 327 miestach podávania vakcín v USA distribuovaných 410 miliónov dávok vakcíny Pfizer-BioNTech vyrobených v 156 rôznych šaržiach.

Podľa údajov bolo denne distribuovaných v priemere 1 011 055 vakcín. Vakcíny pochádzali z jednej až 10 rôznych šarží a počet vyrobených dávok v každej šarži sa značne líšil – od 10 530 až po viac ako 11,8 milióna.

Za tri roky analyzovaných údajov bolo do systému VAERS nahlásených 977 542 nežiaducich udalostí. Z nich 455 820 alebo 46,7 % sa týkalo vakcín Pfizer-BioNTech.

Iba 29 % hlásení obsahovalo číslo šarže. Z nich 290 835 závažných nežiaducich udalostí bolo možné spojiť s číslami šarží v údajoch spoločnosti Pfizer.

ČÍTAJTE: Bombshell long-term study of Pfizer, Moderna COVID shots shows ‘self-assembling nanostructures’

Hlásenia obsahovali širokú škálu nežiaducich účinkov:

Vedci zistili, že nežiaduce účinky neboli proporcionálne rozdelené medzi rôzne šarže – niektoré šarže boli spojené s väčším počtom nežiaducich účinkov a v niektorých prípadoch s výrazne väčším počtom.

Skoršie šarže zaslané do masových distribučných centier, ako sú nemocnice, mali viac vedľajších účinkov ako neskoršie šarže zaslané do lekární a veľkých obchodných reťazcov. Niektoré šarže, najmä tie skoršie, mali vyšší počet úmrtí a závažných nežiaducich účinkov.

Miera závažných nežiaducich účinkov v priebehu času klesala vo všetkých kategóriách, čo vedci uviedli, že to možno pripísať riadeniu systému, menšiemu počtu ľudí, ktorí nahlásili zranenia, alebo menšiemu počtu zranení.

Vedci uviedli, že očakávali, že v štátoch s najvyšším počtom obyvateľov, ako sú Kalifornia, Texas alebo New York, zistia vysoký počet úmrtí. Namiesto toho bol podiel vážnych zranení a úmrtí relatívne vyšší v miestach, ako sú Južná Dakota, Kentucky a Tennessee.

Autori poznamenali, že údaje boli sprístupnené len na základe súdnych konaní, čo sťažuje tento typ výskumu. Takisto databáza VAERS nie je dostatočná na zachytenie všetkých nežiaducich udalostí a regionálnych rozdielov v rámci štátov, čo predstavuje ďalšiu výzvu na pochopenie celého spektra možných problémov s dávkami.

Údaje z USA potvrdzujú dánsku štúdiu, ktorá bola podrobená ‘obsesívnej kritike’

Vedci z CHD postavili svoju analýzu na práci publikovanej dánski výskumníci v roku 2023, ktorí analyzovali údaje o šaržiach lieku Pfizer súvisiace s hlásenými závažnými nežiaducimi udalosťami v Dánsku.

Táto dánska štúdia analyzovala údaje od 27. decembra 2020 do 11. januára 2022. Analýzou sa zistilo, že väčšie veľkosti šarží vakcín boli spojené s menším počtom závažných nežiaducich udalostí a 71 % podozrivých nežiaducich reakcií sa vyskytlo v 4,2 % šarží vakcín.

Štúdia vyvolala poplach v súvislosti s bezpečnostnými problémami spojenými s procesom výroby vakcín.

Autorka dánskej práce Vibeke Manniche, M.D., PhD, v rozhovore povedala komentátorovi YouTube Johnovi Campbellovi, Ph.D., že štúdia vyvolala zásadné otázky týkajúce sa vakcíny COVID-19 spoločnosti Pfizer’“Zmenil sa výrobok? Kedy sa zmenil? Prečo sa zmenil?"”

Táto práca si získala značnú pozornosť v tlači a na sociálnych médiách, čo autori nazvali “obsedantnou kritikou” v podobe mnohé odpovede od výskumníkov, ktorí sa snažili zdiskreditovať metodológiu a interpretácie štúdie 

Autori verejne reagovali v European Journal of Clinical Investigation. Obhajovali svoje interpretácie a uviedli, že “netrpezlivo čakajú na definitívnejšie štúdie bezpečnosti vakcíny COVID-19 mRNA BNT162b2 v závislosti od šarže, napríklad od SSI [dánskeho Statens Serum Institut], ktoré vyvrátia alebo potvrdia naše výsledky a rozšíria dôkazovú základňu pre túto dôležitú oblasť výskumu.”

Čítajte: BC Conservative leader regrets getting COVID shots, says mandates were about control

Českí vedci z Ostravskej univerzity a ďalších výskumných inštitúcií v júni reprodukovali metodiku dánskej štúdie’. Použili Česká republika údaje, ktoré boli zverejnené na základe žiadosti podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám, od začiatku očkovacej kampane do 1. marca 2023.

Tiež analyzovali nežiaduce udalosti hlásené po očkovacej látke COVID-19 podľa čísla šarže a porovnali ich s výsledkami z údajov dánskeho registra, ale mali k dispozícii údaje od spoločností Pfizer, Moderna a AstraZeneca.

Podobne zistili, že rôzne šarže mali rôzny počet nežiaducich udalostí a že pri všetkých vakcínach bol výrazne vyšší počet nežiaducich udalostí spojených s prvými vydaniami vakcín – “potvrdili výsledky štúdie Schmelinga a kol.”

Pred mesiacom autori pôvodnej dánskej štúdie rozšírili svoju analýzu na Švédsko a svoje zistenia uverejnili v časopise Medicina.

V tomto článku autori uviedli, že problémy závislé od šarží, ktoré identifikovali v Dánsku, sa potvrdili vo Švédsku a naznačujú, že prvé komerčné dávky vakcíny Pfizer’sa mohli líšiť od neskorších. Dospeli k záveru, že tento problém si zaslúži ďalšie skúmanie.

List uverejnený dnes v časopise Science, Public Health Policy and the Law podobne reprodukoval metodiku dánskej štúdie’a dospel k do značnej miery podobným zisteniam, že v šaržiach spoločnosti Pfizer’boli jasné rozdiely a vzory boli podobné.

Tento článok pôvodne uverejnil The Defender – Webová stránka Children’s Health Defense’s News & Views pod licenciou Creative Commons CC BY-NC-ND 4.0. Prosím, zvážte predplatné The Defender alebo darcovstvo pre Children’s Health Defense.