Untitled-17-810x500.png

Demokrati míňajú miliardy na zahraničie, ale Severnú Karolínu po hurikáne Helene zanedbávajú

13
Kultúra smrti

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli Bidenovou administratívou

Ako celoživotný príslušník Tar Heel, s výnimkou času stráveného v aktívnej službe v námorníctve, a ako obyvateľ metropolitnej oblasti Charlotte už viac ako 30 rokov, som spolu s mojimi spoluobčanmi zo Severnej Karolíny spojený v hlbokej modlitbe, smútku a hlbokom záujme o našich bratov a sestry v západnej časti nášho štátu.

Ak by sa hurikán Helene so svojou obrovskou silou vychýlil len o dva alebo tri stupne na východ, mesto Charlotte a okolité okresy, v ktorých žije viac ako 2,5 milióna ľudí, by znášali jeho plnú silu. Namiesto toho horské okresy Severnej Karolíny’utrpeli epicentrum zúrivého besnenia Helene’

PREČÍTAJTE SI: Elon Musk hovorí Tuckerovi Carlsonovi, že prebudení aktivisti vedú ‘svätú vojnu’

Západná Severná Karolína so svojimi úchvatnými horami Blue Ridge a členitým terénom predstavuje v čase katastrofy jedinečnú výzvu. Práve vlastnosti, ktoré definujú jej prírodné krásy, zároveň spôsobujú, že tento región je zraniteľný. Úzke rieky a potoky, ktoré sa kľukatia v horách a majú len malý priestor na rozvodnenie, zaplavili neďaleké obytné oblasti nachádzajúce sa v týchto údoliach.

Zosuvy bahna a skál rozdrvili domy a zabili ľudí. Hornatá krajina bráni úniku aj záchranným prácam, takže dobrí ľudia v tomto regióne sa musia s katastrofou takmer biblických rozmerov popasovať zväčša sami.

Pozastavme sa nad geografiou a politikou veľkého štátu Tar Heel.

Severná Karolína, hrdá krajina so 100 okresmi, má 25 najzápadnejších regiónov, ktoré sa nachádzajú v drsnej kráse pohoria Blue Ridge a jeho úpätí. Títo obyvatelia, slané kresťanské duše – mnohí baptisti a metodisti – sú známi svojou samostatnosťou, vierou a štedrosťou. Sú to ľudia, ktorí vám ponúknu košeľu zo svojho chrbta, a predsa teraz stoja opustení.

Uplynul viac ako týždeň, odkedy obyvateľov západnej Severnej Karolíny zasiahol surový ničivý hurikán Helene, udalosť katastrofálnejšia ako akýkoľvek vojenský útok.

A akú odpoveď dostali? Ohromujúce priznanie ministra pre vnútornú bezpečnosť Alejandra Mayorkasa, že FEMA “nemá prostriedky” na pomoc Američanom do konca sezóny hurikánov v Atlantickom oceáne. A to napriek tomu, že od konca roka 2022 vynaložil na podporu nelegálnych prisťahovalcov viac ako 1,4 miliardy dolárov.

To vyvolalo pobúrenie: kde je podpora pre občanov Severnej Karolíny v hodine ich najväčšej núdze?

Ješte znepokojujúcejšie je, že od októbra 2024 Spojené štáty vynaložili na pomoc Ukrajine od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 neuveriteľných 175 miliárd dolárov, ktoré pokrývajú vojenskú, ekonomickú a humanitárnu pomoc.

Medzi tým v januári 2016 Obamova administratíva poslala Iránu 400 miliónov dolárov v hotovosti ako súčasť urovnania sporu o desaťročia starú dohodu o zbraniach vo výške 1,7 miliardy dolárov. Tieto čísla poukazujú na model obrovských finančných záväzkov v zahraničí, zatiaľ čo Američania doma, ako napríklad v Severnej Karolíne, čakajú na kritickú federálnu pomoc.

Viac ako týždeň po ničivom údere hurikánu Helene’sa Bidenova administratíva naďalej chváli takzvanou reakciou tlačovými správami a prázdnou rétorikou, zatiaľ čo milióny obyvateľov Severnej Karolíny zostávajú uviaznuté ­– bez domova, bez energie a bez prístupu k potrebným veciam, ako sú potraviny a voda.

Včera večer som dostal srdcervúcu správu od priateľa z okresu Haywood: “Vláda je bezcenná, ktorú teraz máme. Keby som mohol povedať jednu dobrú vec, urobil by som to. Boh nám pomôž, aby sme ich dostali preč!" ”

Čítajte: Uškodí Kamale Harris’ reakcia na hurikán Helene jej prezidentskej kandidatúre?"

Toto vyvoláva kritickú otázku politiky. Severná Karolína, často označovaná za hojdací štát, sa v minulosti prikláňala k červenej farbe. V posledných 14 prezidentských voľbách zvíťazili 12-krát republikáni, ktorých nositeľmi boli sýtočervené západné okresy – 21 z 25 okresov hlasovalo za republikánov v každých voľbách od roku 1968. Tieto okresy sú zďaleka najčervenejším regiónom štátu.

Ale tu je alarmujúca realita: ak sa volebná sila týchto okresov, ktoré teraz trpia následkami Helene, zníži alebo neutralizuje, Severná Karolína by sa mohla zmeniť na modrú. V stávke ešte nikdy nebolo viac.

Aspoň teoreticky je Joe Biden vrchným veliteľom armády Spojených štátov, ktorý má k dispozícii celú silu ozbrojených síl na ochranu Američanov v čase krízy. Kamala Harrisová má byť jeho dôveryhodným číslom dva, ktoré mu v krízových situáciách šepká do ucha v situačnej miestnosti Bieleho domu.

Ale keď hurikán Helene spustošil západnú časť Severnej Karolíny, kde boli Biden a Harrisová?

V roku 1957 prezident Eisenhower poslal 101. výsadkovú jednotku do Little Rocku v Arkansase, aby presadila integráciu strednej školy Central High School. V roku 1962 prezident Kennedy vyslal vojsko na Mississippskú univerzitu, aby zabezpečil prijatie Jamesa Mereditha, prvého afroamerického študenta, ktorý navštevoval túto univerzitu. V roku 1948 prezident Truman nariadil letecký most do Berlína, rozsiahlu operáciu pod vedením USA na zásobovanie Západného Berlína potravinami, palivom a ďalšími základnými potrebami po tom, ako Sovietsky zväz zablokoval všetky pozemné prístupy do mesta.

Podobne mohol Biden ráno po Helene zmobilizovať 101. a 82. výsadkovú divíziu, aby dodali potraviny, zdravotnícke potreby a evakuovali uviaznutých občanov vrtuľníkom.

Miesto toho cvrčali.

Prečo Biden nekonal? Vláda Spojených štátov má moc, peniaze a vojenskú silu na to, aby zachránila týchto obyvateľov Severnej Karolíny pred smrťou.

Nie sú umierajúci obyvatelia Severnej Karolíny rovnako dôležití ako Nemci v Západnom Berlíne?

A prečo teoretická úradujúca prezidentka Kamala Harrisová nevyzvala Bidena, aby zmobilizoval armádu na záchranu amerických životov?

Nie sú pre demokratov americké životy také dôležité ako životy nelegálnych cudzincov?

Čítajte: Julian Assange po prepustení lamentuje nad rastúcou cenzúrou, potláčaním pravdy na Západe

Zrejme nie, v očiach demokratov. Nemýľte sa, obliehanie a hladovanie sú nástroje vojny. A demokrati podľa výpočtov vedú vojnu proti umierajúcim občanom západnej časti Severnej Karolíny.

Až o niekoľko týždňov sa uskutočnia celoštátne voľby a Bidenovo-Harrisovo zlyhanie pri rýchlej záchrane životov v najvýznamnejšej republikánskej bašte štátu’by mohlo priniesť politickú výhodu, ktorá by štát priklonila na stranu Kamaly. Zároveň miliardy plynú nelegálnym cudzincom a na Ukrajinu, zatiaľ čo Američania trpia. Je to náhoda, alebo vypočítavá nečinnosť s cieľom politického zisku?"

Demokrati nekonajú ani nekonajú bez rozhodného politického kalkulu. Tentoraz za tento politický kalkul platia Američania svojimi životmi.

Prevzaté so súhlasom American Thinker.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli