Image-5-810x500.jpg

Pápež František povedal, že pri menovaní nových biskupov v USA zváži "otvorenosť" voči "transrodovým osobám": správa

10
Kultúra smrti

Dve osoby, ktoré sa v sobotu zúčastnili na súkromnom stretnutí pápeža Františka s New Ways Ministry, potvrdili, že pápež sa zaviazal zvážiť “otvorenosť voči transrodovým ľuďom” ako kritérium pri menovaní nových amerických biskupov.

Podľa diakona Raymonda Devera, ktorého citoval denník The Times, Františka ovplyvnilo stretnutie s LGBT aktivistami za zatvorenými dverami.

The Times uviedli, že Dever - ktorý bol jedným z 11 Františkových hostí na stretnutí - povedal, že “František spomenul, že situácie, ktoré zažívajú [tzv.”

Dever dodal, že “On [František] povedal, že keď bude menovať nových biskupov v USA, bude brať do úvahy ako kritérium ich otvorenosť voči transgender[-identifikovaným] ľuďom.”

The Times citovali ďalšieho účastníka stretnutia, ktorý potvrdil, že počul citovaný komentár od Františka.

LifeSiteNews kontaktoval New Ways Ministry – skupinu LGBT, ktorá stretnutie sponzorovala – s otázkou, či môže potvrdiť poznámky pripisované pápežovi Františkovi, ale odpoveď nedostal.

Stretnutie Františka so skupinou New Ways Ministry, ktoré sa konalo v sobotu, trvalo takmer 90 minút.

Hosťovia “naliehali” na Františka “aby prekonal”negatívny prístup Cirkvi” k tzv. rodovo odlišným ľuďom a povzbudil cirkevných predstaviteľov, aby pozornejšie načúvali” tomu, čo nazvali “životom a vierou LGBTQ+ ľudí.”

Čítajte: Pápež vyzval na schválenie ‘zmeny pohlavia’ počas stretnutia s New Ways Ministry

Podľa Reuters – ktorého vatikánsky korešpondent má úzke kontakty s NWM – František čelil “výzvam na zrušenie zákazu Katolíckej cirkvi” na takzvanú “starostlivosť potvrdzujúcu pohlavie”, konkrétne výzvam na zrušenie zákazu Cirkvi”na operácie na zmenu pohlavia”.

Dever bol jedným z piatich účastníkov stretnutia, ktorí sa s Františkom podelili o osobné svedectvo. Dever, ženatý diakon na dôchodku, je otcom “transrodového” muža, ktorý sa po “premene”pokúsil o samovraždu.”

Prednesúc svoje svedectvo Francisovi, Dever o svojom synovi (ktorý teraz žije ako “žena”) uviedol, že “s našou bezpodmienečnou láskou a podporou sa [on] nakoniec priznal a plne sa transformoval, spoločensky, právne a zdravotne, čo bol proces, ktorý trval takmer 10 rokov – keby to [on] neurobil, [on] by dnes pravdepodobne nebol nažive.”

Transgenderové lieky však boli spojené s stratou hustoty kostí,  rizikom samovrážd a ďalšími závažnými medicínske problémy a môžu zanechať jedincov trvalo neplodných. Cieľom transgenderových operácií je odstránenie zdravých orgánov vrátane pohlavných orgánov, čím sa jedinci stávajú neplodnými a zmrzačenými.

Dever tvrdí, že ľudia s pohlavným zmýšľaním “sú vylúčení zo života Cirkvi v príliš mnohých diecézach a farnostiach – sú im odopierané sviatosti, nesmú navštevovať katolícke školy.”

Naopak, Dever a jeho manželka vyzvali Cirkev, “aby o týchto otázkach hovorila, učila sa a rozlišovala pravdu.”

Katolícke učenie odmieta transgender ideológiu, potvrdzuje realitu dvoch pohlaví a odsudzuje telesné mrzačenie, ako sú “zákroky na zmenu pohlavia”, ako “proti morálnemu zákonu.”

Ďalšou osobou, ktorá na stretnutí vypovedala, bol “Michael Sennett,” “transrodový muž” zapojený do cirkevnej práce “už mnoho rokov”, ktorý Františkovi povedal, že si cení, že podstúpil “operáciu na zmenu pohlavia”.

V USA je viacero biskupských stolcov, ktoré by sa mohli v najbližších rokoch uvoľniť, keďže biskupi dosiahnu vek 75 rokov a vtedy predložia Františkovi svoj odchod do dôchodku, ktorý rozhodne, či ho prijme.

Na kľúčových stolcoch už pôsobí viacero prelátov, ktorí sú považovaní za veľmi blízkych Františkovmu” zmýšľaniu a otvorených otázkam LGBT. František sa totiž len dva dni pred stretnutím NWM stretol s tromi americkými biskupmi, ktorí zodpovedajú tomuto opisu.

Kardináli Joseph Tobin, Blase Cupich a Robert McElroy boli prijatí na súkromnej audiencii, pričom Tobin na druhý deň novinárom povedal, že o to osobne požiadal.

Krátko povedal, že diskutovali o Cirkvi, synodalite a “rozlišovaní,” s tým, že sú to témy, o ktorých sa traja kardináli rozprávajú medzi sebou.

Pozoruhodné je, že kardinál Wilton Gregory z Washingtonu nebol prítomný, neskôr uviedol, že “nedostal som pozvanie”.”

NWM spoluzakladala sestra Jeannine Gramick, heterodoxná pro-LGBT mníška, ktorej oficiálna vatikánska cenzúra stále platí, hoci sa jej v posledných rokoch dostalo od Františka signálnej priazne.

Gramickovú Vatikán osobne cenzuroval v roku 1999 a v roku 2010 Konferencia katolíckych biskupov Spojených štátov (USCCB) ďalej vyhlásila, že New Ways Ministry “nemá súhlas ani uznanie Katolíckej cirkvi” vyjadrovať sa k otázke LGBT.