Joseph_Stalin_1950-810x500.jpg

Prekvapujúca pravda o tom, odkiaľ pochádza pojem "dezinformácia

0
Kultúra smrti

Od volieb v roku 2016 prominentní demokrati ako Hillary Clintonová, Joe Biden, Kamala Harrisová a John Kerry čoraz častejšie vyjadrujú ľútosť nad tým, čo označujú za nebezpečné šírenie “dezinformácií” a “dezinformácií” na verejnom fóre.

Slovo “dezinformácia” sa zvyčajne definuje ako chybná alebo čiastočne chybná informácia, ktorá je výsledkom neúmyselného ľudského omylu.

Etymologický slovník online definuje “dezinformáciu” takto:

Šírenie zámerne nepravdivých informácií, zejm. ak sú poskytované vládou alebo jej agentom cudzej moci alebo médiám s úmyslom ovplyvniť politiku alebo názory tých, ktorí ich prijímajú” [OED], 1955, z ruského dezinformatsiya (1949), ktoré je vraj z francúzskeho désinformation, ale francúzske slovo nie je také staré ako ruské.

Defector Ion Mihai Pacepa – bývalý vysoký úradník rumunskej tajnej polície – tvrdil, že tento termín vymyslel Josif Stalin a dal mu francúzsky znejúci názov, aby mohol tvrdiť, že má západný pôvod.

Po Trumpovom&nbspvíťazstve v&nbspprezidentských voľbách v&nbsproku 2016 Hillary Clintonová a DNC spustili zrejme najväčšiu dezinformačnú kampaň v&nbspamerických dejinách, keď tvrdili, že Donald Trump sa spolčil s&nbspruským prezidentom Vladimirom Putinom, aby zmanipuloval amerických voličov a&nbspvybrali Trumpa.

Čítajte: Kamala Harrisová obvinená z plagiátorstva v knihe ‘Smart on Crime’

Aj keď Clintonová, DNC, právnická firma Perkins Coie a “opozičná výskumná” firma Fusion GPS nikdy nepredložili žiadne dôkazy o tejto údajnej tajnej dohode, podarilo sa im takmer štyri roky zasievať všeobecný strach, rozkol, rozptýlenie.

Ďalšia pozoruhodná dezinformačná kampaň, ktorú dôkladne dokumentujeme v našej knihe Odvaha čeliť COVID-19:

Potlačenie včasnej liečby – ktoré pravdepodobne viedlo k zbytočným úmrtiam státisícov ľudí – sa uskutočnilo s cieľom presadiť monolitické vakcínové riešenie pandémie.

S cieľom pripraviť verejnosť na prijatie narýchlo vyvinutej novej injekcie génovej terapie biofarmaceutický komplex podmienil Američanov, aby uverili, že ohlasované vakcinačné riešenie je jediným spôsobom, ako sa môžeme vrátiť do normálu, ako to 5. apríla 2020 výslovne vyhlásil Bill Gates.

Nynie, keď sa blížia prezidentské voľby v roku 2024, demokrati a ich priatelia v mainstreamových médiách sa púšťajú do ďalšej masívnej dezinformačnej kampane  to znamená, že obviňujú každého, kto kritizuje ich a ich politiku, z  šírenia dezinformácií.”

I keď sa to môže zdať zvláštne a paradoxné, tento druh psychologickej projekcie psychopati často vykonávajú s cieľom zmiasť a zmanipulovať svoje obete.

Pretlačené so súhlasom Kurzívny diskurz.