canadian-protest-getty-e1701778855919-810x500.jpg

Obvinenia voči 50 vodičom nákladných vozidiel inšpirovaných konvojom slobody boli stiahnuté

5
Neutral

Žiadajte vrátenie 5,5 milióna dolárov pre Konvoj slobody. Pošlite správu ešte dnes

Približne 50 kamionistov, ktorí protestovali proti mandátom COVID tým, že sa zúčastnili na blokádnych protestoch inšpirovaných konvojom slobody v roku 2022 na kanadsko-amerických hraniciach s, sa dočkalo zrušenia pokút, uviedla právnická skupina zameraná na slobodu, ktorá ich zastupuje.  

Fond The Democracy Fund (TDF) v tlačovej správe oznámil, že v spolupráci s advokátskou kanceláriou Williamson Law (WL) sa mu podarilo úspešne “obhájiť proti pokutám” vydaným na základe kanadských’predpisov o používaní diaľnic a pravidiel cestnej premávky a ďalších regulačných zákonov približne 50 kamionistov, ktorí protestovali v Couttse v provincii Alberta na hraniciach s USA.USA v štáte Montana v roku 2022. 

“Právnici WL požiadali o zverejnenie informácií a viedli viacero rokovaní s korunou, čo viedlo k stiahnutiu pokút vo všetkých prípadoch okrem 11,” poznamenala TDF. 

Ak ide o zvyšných 11 prípadov, Koruna bola “rozhodnutá v nich pokračovať”, takže TDF s“pomocou WL”požiadala o“predvolania pre Úrad premiéra Alberty, šerifov Alberty, Edmontonskú policajnú službu, Kriminálnu spravodajskú službu Alberty (CISA) a Provinčný bezpečnostný a spravodajský úrad (PSIO), aby poskytli dôkazy v súvislosti s otázkami zverejnenia.” 

TDF poznamenal, že vďaka snahe o predvolanie spolu s ďalšími “diskusiami” s obhajcom sa podarilo “vyriešiť” 11 zostávajúcich lístkov len za “1 dolár za každý.” 

“Výsledkom je, že žiadny klient nebol odsúdený na súde a všetky záležitosti boli úspešne vyriešené,” poznamenal TDF. 

Právnik Chad Williamson z WL reagoval na výsledky slovami, že to “predstavuje vynikajúce víťazstvo pre klientov občianskej slobody The Democracy Fund.” 

“Vláda sa pokúsila vzniesť obvinenia voči jednotlivcom a spoločnostiam, ktoré údajne mali počas protestu Coutts Freedom Convoy zaparkované zariadenia na diaľnici a v jej blízkosti. Vzhľadom na silnú a neochvejnú obhajobu sa nám podarilo dosiahnuť okamžité stiahnutie takmer 50 obvinení,” povedal. 

Williamson dodal, že keď sa Koruna snažila “stíhať zvyšných 11 kamionistov, snažili sme sa o predvolanie strán, o ktorých sme sa domnievali, že majú relevantné poznatky o základných udalostiach.” 

“Vtedy koruna súhlasila, že zvyšné obvinenia by sa mali vyriešiť za 1 dolár za každé z nich,” poznamenal. 

“Tieto prípady ukazujú, že silná a dôrazná obhajoba je najlepšou ochranou pred obvineniami, ktoré vláda vzniesla voči pokojným protestujúcim.” 

Ak mnohí Kanaďania, ktorí bojovali proti pokutám, obvineniam a pravidlám COVID, boli úspešní v ich zrušení, iní úspešní neboli.    

Ako informoval LifeSiteNews, Trudeauom menovaný sudca nedávno odsúdil na šesť rokov väzenia dvoch mužov, ktorí sa v roku 2022 zúčastnili na rovnakom proteste v Coutts v Alberte inšpirovanom konvojom slobody (Freedom Convoy), ktorý sa týkal blokády hraníc.

Takisto kanadský Najvyšší súd nedávno rozhodol že nebude prerokúvať odvolania v dvoch významných prípadoch, ktoré predložili líder Ľudovej strany Kanady (PPC) Maxime Bernier a bývalý premiér Newfoundlandu Brian Peckford. Dvojica tvrdila, že ich “práva vyplývajúce z Charty” boli porušené kvôli cestovným mandátom vlády premiéra Justina Trudeaua’COVID, ktoré zakazovali lietanie bez očkovania.    

Mandáty na očkovanie proti COVID, ktoré vyšli aj z provinčných vlád s podporou federálnej vlády, rozdelili kanadskú spoločnosť. Očkovanie mRNA bolo spájané s množstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov u detí.

Žiadosť o vrátenie 5,5 milióna dolárov Konvoju slobody’. Pošlite správu ešte dnes