Reem-Alsalem-e1729610752622-810x500.jpeg

Odborníčka OSN žiada zákaz mužov v ženských športoch, obvinili ju z "ponižujúceho vyjadrovania

14
Kultúra smrti

Modlite sa, aby bol James Younger chránený pred transrodovým zmrzačením:

V poslednej správe osobitná spravodajkyňa OSN Reem Alsalemová vyzvala krajiny a orgány športových organizácií, aby nedovolili “mužom, ktorí sa identifikujú ako ženy” súťažiť v ženských športových súťažiach.

V poslednej&nbspspráve pre Valné zhromaždenie OSN osobitná spravodajkyňa pre násilie páchané na ženách Reem Alsalemová vyzvala krajiny, aby prestali umožňovať “mužom, ktorí sa identifikujú ako ženy” súťažiť so ženami a dievčatami v športe. Zástupca USA pri OSN, ktorý mal na saku odznak s farbami LBGT a trans lobby, ju obvinil z používania “ponižujúceho jazyka voči trans športovcom, ako aj zo šírenia “rodových dezinformácií a “šikanovania. Podobné obvinenia vzniesli aj delegáti z&nbspVeľkej Británie, Kanady, Holandska, Francúzska, Mexika, Kolumbie a ďalších západných krajín.

PREČÍTAJTE SI: Ženské’športy sú pod obliehaním mužských účastníkov a zdá sa, že to nikto nezastaví

Podľa správy umožnenie mužom hlásiacim sa k ženskému pohlaviu do ženských’s súťaží vedie aj k tomu, že ženy a dievčatá zažívajú “extrémne psychické utrpenie,” kvôli fyzickej nerovnováhe so súpermi, strate spravodlivej súťaže a vzdelávacích a ekonomických príležitostí a porušovaniu súkromia (napr.g., v šatniach). Alsalem uvádza, že v posledných rokoch viac ako 600 športovkýň prišlo o približne 890 medailí na viac ako 400 súťažiach v 29 rôznych športoch v dôsledku politiky, ktorá umožňuje mužom súťažiť proti ženám.

“Dávať mužom takzvané hormonálne blokátory, aby mohli súťažiť so ženami – ako to robia niektoré športové ligy – nefunguje,” Alsalem povedal. Neznižuje prirodzenú výhodu mužov’a silné hormonálne lieky môžu dokonca poškodiť zdravie športovca’

“Jazyk a zásady ľudských práv musia byť naďalej v súlade s vedou a faktami, vrátane biologických,” argumentoval odborník. “Viaceré štúdie poskytli dôkazy, že športovci narodení ako muži majú počas celého života výkonnostnú výhodu v športe, hoci tá sa najviac prejavuje po puberte.” Alsalem tiež spomenul riziko zranenia športovkýň, ktoré sa vedome zvyšuje, keď súťažia s biologickými mužmi, či už sa identifikujú ako muži alebo ženy, fyzické poškodenie, ktoré utrpeli ženy voči mužom športovcom, možno podľa osobitného spravodajcu charakterizovať ako násilie.

“Pohlavie treba chápať v jeho bežnom význame ako biologické pohlavie,” uviedol Alsalem a citoval vyhlásenie zo Svetovej konferencie OSN o ženách v Pekingu v roku 1995. Ďalej uviedla, že “pohlavie na základe biológie” bolo zavedené v medzinárodnom ľudsko-právnom katalógu, na rozdiel od pojmu “pohlavie.” Podľa Alsalem by sa tieto dve kategórie nemali zamieňať.

Julia Książek z Centra pre medzinárodné právo Ordo Iuris uviedla:

Reem Alsalem identifikoval hlavný problém, ktorý sa naplno prejavil na tohtoročných olympijských hrách v Paríži, keď sa ukázalo, že ženy už nesúťažia so ženami, ale aj s mužmi, ktorí sa ‘identifikujú’ ako ženy. Expertka OSN vo svojej správe správne poznamenala, že mentálna identifikácia športovcov’nijako neovplyvňuje ich biologické predispozície, ktoré majú tým, že sú mužmi. Tento typ situácie je výsledkom lobovania v medzinárodnom práve za koncept ‘pohlavia so sociálnym kontextom’ – gender. Prvou udalosťou, ktorá vyvolala otázky týkajúce sa používania konštrukcie ‘gender’, bola Svetová konferencia o právach žien v Pekingu v roku 1995. Diskusia okolo jej záverečnej deklarácie vyvolala polemiku práve kvôli definícii rodu, ktorá je v texte uvedená ako ‘gender’, a nie ‘pohlavie’. pod tlakom veľkej skupiny členských štátov OSN predseda konferencie jasne vyhlásil, že slovo gender sa používa v bežnom, všeobecne prijímanom význame, v akom sa objavuje v dokumentoch OSN, čím pripomenul nezáväzné vyhlásenia pripojené k záverečným deklaráciám konferencií OSN zo začiatku 90. rokov. Zdôraznil tiež, že nebolo zámerom dať tomuto pojmu nový význam, ktorý by sa líšil od všeobecne prijatého významu. Reem Alsalemová to tiež uviedla vo svojej správe.

Inštitút Ordo Iuris dlhodobo vystupuje proti rodovej lobby v športe. V roku 2020 odborníci inštitútu’pripravili analýzu návrhu rezolúcie OSN, ktorá zastávala názor, že športovci by mali mať možnosť zúčastňovať sa na súťažiach podľa svojho subjektívneho pocitu o pohlaví.

PREČÍTAJTE SI: Matka plavkyne, ktorá súťažila proti ‘Lia’ Thomasovej, hovorí, že jej dcéra bola ‘verejne ponížená’

Tento článok bol pôvodne uverejnený na Ordo Iuris’ anglickojazycna-strana. Upravené a prevzaté so súhlasom. 

Modlite sa, aby bol James Younger chránený pred transgenderovým zmrzačením: Pripojte sa k nášmu modlitebnému záväzku