Untitled-36-810x500.png

Tim Walz hostil v triede svojej strednej školy predstaviteľov čínskej komunistickej strany: správa

7
Neutral

Ako bývalý učiteľ v Nebraske, guvernér Minnesoty a demokratický kandidát na viceprezidenta Tim Walz raz hostil delegáciu čínskych učiteľov napojených na spravodajský aparát Komunistickej strany Číny (KSČ), uvádza sa v novej správe.

Miestne noviny Alliance Times-Herald vo februári 1996 informovali o návšteve trojice “čínskych pedagógov” - Ning Ziheng z Macao Political Institute a Ye Guoqiang a Yi Hongtao z Guangzhou Institute of Physical Education - v triede Walzovej strednej školy v Alliance v rámci národného turné, ktorého cieľom bolo “študovať americký vzdelávací systém.” 

The Daily Caller uvádza, že podľa čínskych vládnych a akademických záznamov boli Guoqiang a Hongtao v čase návštevy už desaťročia členmi ČKS, že Guoqiang bol zástupcom straníckeho tajomníka výboru ČKS inštitútu v Guangzhou a Hongtao bol členom výboru a zároveň riaditeľom zahraničného oddelenia inštitútu’.

Kantonský inštitút je navyše “skupinovým členom” Čínskeho ľudového”združenia pre priateľstvo so zahraničím (CPAFFC), ktoré je zasa súčasťou spravodajskej a vplyvovej služby čínskeho”oddelenia pre prácu na jednotnom fronte (UFWD). Ministerstvo zahraničných vecí USA označilo CPAFFC za organizáciu so sídlom v Pekingu, ktorej úlohou je kooptovať vlády na nižšej ako národnej úrovni a ktorej cieľom je “priamo a zlomyseľne ovplyvňovať štátnych a miestnych predstaviteľov s cieľom presadzovať globálnu agendu ČĽR’.”

Walz, ktorý predtým učil v Číne, mal podľa denníka Times-Heraldvzťah so Zihengom už v roku 1992. Zdá sa, že Ziheng sám nebol členom ČKS, ale slúžil ako prekladateľ pre dvoch, ktorí boli počas turné v roku 1996. Ďalej Walz počas svojej vlastnej cesty do Číny zobral amerických študentov na návštevu Inštitútu v Guangzhou.

“Zdokumentované vzťahy guvernéra Tima Walza’so subjektmi a funkcionármi napojenými na Komunistickú stranu Číny nesú znaky infiltrácie a vplyvovej kampane ČKS,” povedal poslanec. James Comer (R-KY), predseda Výboru pre dohľad a zodpovednosť Snemovne reprezentantov. “Informátori FBI nedávno informovali Výbor pre dohľad, že pracovná skupina FBI pre zahraničný vplyv vyšetruje operácie a aktivity ČKS na nižšej úrovni, ktoré sú podobné tomu, ako Čína spolupracovala s guvernérom Walzom. Americký ľud si zaslúži plne pochopiť, ako hlboko siahajú vzťahy guvernéra Walza’s ČKS, a Výbor pre dohľad bude naďalej naliehať na odpovede.”

Nie je to prvýkrát, čo bol Walz obvinený z prílišnej blízkosti k autoritárskej vláde Číny’. V Číne strávil medové týždne a už predtým povedal, že Spojené štáty nemusia byť v “nepriateľskom vzťahu” s režimom ČKS, a minulý mesiac LifeSiteNews informoval, že ako guvernér Minnesoty dlhodobo podporuje Hormelov inštitút Minnesotskej univerzity, ktorý je spojený s povestným čínskym “Wuhanským inštitútom virológie (WIV).

Prezidentský súboj medzi kandidátkami Harrisová - Walzová a Trump - Vance je mimoriadne tesný, pričom náskok, ktorému sa viceprezidentka Kamala Harrisová tešila, odkedy nahradila prezidenta Joea Bidena na poste demokratickej kandidátky, sa zmenšuje, keďže mnohí pozorovatelia nachádzajú trendy v prospech republikánskeho exprezidenta Donalda Trumpa’. Jej celoštátny náskok klesol na 0,9 % v RealClearPolitics’ priemere prieskumov verejnej mienky a podľa RaceToTheWH.

Marginály zostávajú mimoriadne tesné v rozhodujúcich štátoch, ktoré rozhodnú o výsledku Electoral College. RaceToTheWH v súčasnosti dáva Harrisovi tesný náskok, hoci v siedmich najbližších štátoch je rozdiel menší ako dva body a v rámci jedného percentuálneho bodu v Michigane (Harris vedie), Pensylvánii (Harris vedie) a Severnej Karolíne (Trump vedie).