Poplach v Hurbanove: Bomba pod KRÍŽOM!

1,398
Kultúra smrti

Bomba rovno na frekventovanej ulici! Priamo na hlavnej ceste medzi rodinnými domami v Hurbanove ju objavila v utorok večer náhodná okoloidúca. Nálož vyhnala ľudí z postelí. Výbušnina mala rozbušku a odpáliť ju mohli kedykoľvek aj na diaľku.

Pani Darina ani len netušila, aké nebezpečenstvo jej hrozí, keď sa pristavila pri kríži v centre Hurbanova . „Chcela som upraviť kvety na venci. Zbadala som v ňom zasunutú igelitovú tašku s drôtikmi. Radšej som to ohlásila polícii,“ opisuje nám nálezkyňa bomby svoje kroky.

V momente sa rozbehla policajná akcia. Na Komárňanskú ulicu okamžite volali pyrotechnika. Situácia bola veľmi vážna. „Ľuďom kázali schovať sa dovnútra, tí, čo bývajú v tesnej blízkosti, mali odísť radšej preč,“ dozvedáme sa od obyvateľov.

Z bezpečnostných dôvodov sme uzatvorili asi 300-metrový úsek cesty, kým nájdenú muníciu zneškodnili,“ vysvetlila krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Podľa našich informácií bola bomba funkčná. Mala rozbušku a odpáliť ju mohol páchateľ na diaľku. V prípade explózie by zničila všetko vôkol seba. Zasiahla by vraj nielen chodník, ale aj cestu a prípadne autá idúce po nej. „Povedali mi, že som sa druhýkrát narodila,“ hovorí nálezkyňa bomby. Vyšetrovací tím zisťuje, komu mohla byť nálož určená. „Je to neuveriteľné, že v pokojnom meste niekto nechá bombu na ulici,“ vravia zhrození Hurbanovčania.

Policajti začali trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, za čo hrozí až 10-ročný trest.