Vatikán sa ohradil voči vykresleniu pápežov v Rolling Stone

1,418
Neutral

František sa objavil na obálke Rolling Stone ako prvý pápež

Vatikánsky hovorca Federico Lombardi sa v stredu ohradil proti spôsobu, akým americký hudobný časopis Rolling Stone, v titulnom článku aktuálneho čísla, postavil proti sebe do kontrastu pápeža Františka a jeho predchodcu Benedikta XVI., emeritného pápeža, údajne nespravodlivo uvrhol do negatívneho svetla. Informáciu v stredu zverejnil portál denik.cz.

František sa objavil na obálke Rolling Stone ako prvý pápež. Lombardi však označil prístup magazínu ako typickú povrchnú žurnalistiku. "Článok bohužiaľ diskredituje sám seba tým, že skĺzava k obvyklej chybe povrchnej žurnalistike: aby podčiarkol pozitívne aspekty pápeža Františka, vrhá negatívne svetlo na pontifikát pápeža Benedikta, a robí to so šokujúcou mierou hrubosti," cituje Lombardiho agentúra ANSA.

"Naozaj sa hanbím. Neposlúži to pápežovi Františkovi, pretože on dobre vie, za čo všetko cirkev vďačí jeho predchodcovi," dodal Lombardi.

V decembri bol pápež František už druhýkrát na prvej stránke týždenníka Time, ktorý ho vyhlásil osobnosťou roka. Avšak Rolling Stone je hudobný časopis, takže pápež na prvej strane je prelomovým rozhodnutím.