USA: Problém s volebnými čítačkami vedie k Sorošovi

868
Matej Trančo
Kultúra smrti

Ako sa tak voľby pomaly rysujú (článok bol písaný pred voľbami v USA - pozn. editora) a objavil sa počet nezrovnalostí spojených s volebnými prístrojmi počas raného hlasovania, desiatky tisíc ľudí sa podpísalo pod petíciu, ktorá žiada od Bieleho Domu odstránenie prístrojov spojených s jedným z veľkých podporovateľov Hillary Clintonovej - George Sorosom.

Podľa niekoľkých správ počas tohto týždňa až 16 štátov si zakúpilo volebné prístroje od spoločnosti SmartMatic International na čele s lordom Markom Malloch-Brownom, ktorý tak koná pod Sorosovou nadáciou Open Society Foundation a sám je, rovnako ako Soros, globalistom ktorý podporuje mnoho ľavicových záujmov.

Okrem toho podľa svojho životopisu bol jedným časom podpredsedom Sorosových investičných fondov.

Prípady z niekoľkých štátov, kde prístroje opakovane zmenili hlas a to pre opozičnú stranu tej, ktorú volič zvolil, zasiali vlnu pochýb na integritu volebného procesu. V jednom texaskom okrese takéto pochybenia prinútili okresného úradníka dočasne pozastaviť používanie takýchto prístrojov a používať teda namiesto nich núdzové papierové hlasovacie lístky, podľa štvrtkového článku od Fox Nation.

Tieto dva prípady sú ale rozdielne nakoľko Texas nepoužíva hlasovacie prístroje od spoločnosti SmartMatic. No spoločne tieto dva prípady prispievajú k podozreniam z manipulovnia volieb.

Tieto udalosti mali za výsledok vznik petície na webstránke Bieleho Domu s názvom "My ľudia" 21. októbra a za šesť dní táto petícia získala viac než 100 000 podpisov a bola teda zaradená medzi veci čakajúce na reakciu Barracka Obamu. Petícia volá po mimoriadnom zasadnutí Kongresu za účelom odstránenia volebných prístrojov spojených so Sorosom z volebného systému.

"Akonáhle sa k tejto problematike vyjadrí Biely Dom, každý, kto sa pod petíciu podpísal bude upovedomený prostrednícvtom e-mailu o tom, že sme si petíciu prečítali a reagovali na ňu," uvádza webstránka Bieleho Domu.

V momente, ktorý väčšina považovala ako najviac alarmujúci moment tretej prezidentskej debaty sa republikán Donald Trump odmietol vyjadriť k tomu, či by akceptoval alebo neakceptoval výsledok takýchto volieb. Často na cestách počas svojej prezidentskej kampane nazval systém "zmanipulovaným".

Ale keďže petícia nemá dopad priamo na federálnu vládu ale len na 16 štátov, ktoré si takéto pochybné volebné prístroje kúpili, Obamova administratíva sa môže tejto téme úplne vyhnúť.

V sekcii "Podmienky účasti" petičnej webstránky je udané, že Biely Dom nebude reagovať na "Petície ktoré sa nezaoberajú činmi či politikou federálnej vlády, alebo ktoré sa venujú téme nezahrnutej v "My ľudia" v čase vytvorenia petície."

Podozrenia vzrastajú, avšak, vzhľadom na to, akú dôležitú úlohu hrajú postavy ako Soros v demokratickej politike v posledných rokoch - e-mailová korešpondencia z WikiLeaks a DCLeaks ukazujú, aké rozsiahle tieto väzby sú.

Epoch Times oznámil v utorok, že e-maily z roku 2011 ukázali Sorosa ako dáva pokyny o zahraničnej politike Hillary Clintonovej na tému ako sa vysporiadať s nepokojmi vo Východnej Európe. Podobne, "e-maily z októbra 2014 s príjimcami vrátane Clintonovej top asistentov Huma Abedina a Johna Podestu (zakladateľ Sorosom financovaného Center for American Progress a súčasne manažér Clintonovej volebnej kampane), zobrazujú ako Clintonovej kampaň odbočila zo svojej pôvodnej cesty za účelom toho, "aby bol Soros spokojný."

Napriek tomu to iní odsudzujú ako jednu zo zvláštnych konšpiračných teórií, ktoré výjdu na povrch počas tohto volebného obdobia.

Ako Business Insider v utorok poznamenal, zatiaľ čo SmartMatic mal niekoľko zo svojich prístrojov v Los Angeles a Utahu počas primáriek, ani jeden zo 16 štátov, ktoré si tieto prístroje zakúpili, ich nedá do obehu 8. novembra.