Mark Zuckerberg: Nemecká utečenecká politika je "inšpirujúca", USA "by ju malo nasledovať"

598
Matej Trančo
Kultúra smrti

Mark Zuckerberg pochválil Nemecko za ich "inšpirujúcu" utečeneckú politiku počas svojej návštevy tejto krajiny a zopakoval svoj záväzok k boju proti "nenávistným prejavom" na Facebooku.

Počas svojho prejavu v mestskej radnici v Berlíne 31-ročný miliardár povedal, že nemecké vedenie počas utečeneckej krízy je "inšpirujúce" a je "vzorom pre celý svet".

"Dúfam, že ostatné krajiny budú v tejto problematike nasledovať prístup Nemecka," dodal. "Dúfam, že USA budú Nemecko v tejto problematike nasledovať."

Počas svojho prejavu Zuckerberg taktiež zdôraznil svoj záväzok k boju proti "nenávistným rečiam" na Facebooku.

"Nenávisť nemá miesto na Facebooku a ani v našej komunite," povedal. "Až do nedávnej doby v Nemecku si myslím, že sme nerobili dostatočne dobrú prácu a taktiež si myslím, že aj naďalej budeme potrebovať robiť prácu v tomto smere zlepšovať."

Zuckerberg dodal, že spoločnosť bude klásť osobitný dôraz na riešenie prejavov nenávisti voči migrantom. Taktiež povedal, že priority Facebooku "budú oddnes brať nenávistné prejavy voči migrantom ako dôležitú časť toho, pre čo súčasne nemáme žiadnu toleranciu." 

Nemecko vyvíja značný tlak na Facebook aby s nimi spolupracoval pri odstránení údajných "nenávistných prejavov" proti migrantom. V septembri bola nemecká kancelárka Angela Merkelová nahraná ako počas obednej prestávky na Zuckerberga ohľadom tejto témy tlačila.

Odvtedy Facebook dramaticky rozšíril svoje úsilie proti nenávistným rečiam spúšťajúc v januári novú iniciatívu za boj proti "rasistickému a xenofóbnemu" materiálu na tejto sociálnej sieti spoločne s inými európskymi mimovládnymi organizáciami. Facebook taktiež spolupracuje s komandom, ktoré bolo založené nemeckým ministerstvom spravodlivosti za účelom dopadnutia údajných rasistov na tejto sociálnej sieti.

Nemecká vláda ide tvrdo proti online kritike svojej utečeneckej politiky. V septembri vyšlo najavo, že si vláda najala organizáciu vedenú bývalým agentom Stasi za účelom držania dozoru na Facebookom ohľadom údajných xenofóbnych komentárov.

Pri nespokojnosti s utečeneckou politikou Angely Merkelovej - ktorú Gatestone Institute spája priamo s násilníckou epidémiou, ktorá súčasne zachvátila Nemecko - na jej najvyššej úrovni našla vláda cenného spojenca vo výkonnom riaditeľovi Facebooku. Tak ako sme dávnejšie upozornili v Breitbart Tech je moc Facebooku nad monitorovaním životov a konverzácií radových Nemcov oveľa väčšia ako kedy bola moc Stasi.

********

Pozn. šéfredaktora - je zaujímavé, a ešte nebolo uspokojivo vysvetlené, prečo politici tak tlačia na prijatie úplne cudzích kultúr s inými zvykmi a samozrejme vzdelaním (nieto kompatibilnými hodnotami). V Nemecku ich na vylepšenie štatistiky - že sú zamestnateľní -  zamestnávajú ako strážcov v utečeneckých táboroch, alebo kvôli nim vo Švédsku chcú privážať ťavy, o ktoré sa akože budú starať. Vždy keď sa stretne miliardár a politik, treba byť ostražitý.

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.