GettyImages-2059264515-810x500.jpg

Bidenovo pokrytectvo v otázke klímy je bolestne zjavné. Tu je dôkaz

17
Neutral
  • Klimatické zmeny sú pre Bidena existenčnou hrozbou.
  • Bidenove zelené energetické mandáty zvyšujú emisie uhlíka.
  • Klimatické modely nie sú spoľahlivé na predpovedanie globálneho otepľovania.
  • Bidenove opatrenia bránia vývozu zemného plynu a jadrovej energie.

Prezident Joe Biden opakovane označil klimatické zmeny za “existenčnú hrozbu, ” horšiu ako jadrové zbrane.

Ale Bidenove’zelené energetické mandáty vedú k väčšiemu dopytu USA po veterných turbínach, solárnych paneloch a elektrických batériách z Číny, ktoré vyrábajú uhoľné elektrárne, čo zvyšuje emisie, ktoré Biden doma kritizuje.

Program OSN pre životné prostredie odhaduje, že ak sa neznížia emisie uhlíka, teplota do konca storočia stúpne približne o 3 stupne Celzia . Predstava, že takáto zmena teploty je horšia ako úmrtia v dôsledku jadrových zbraní, je smiešna. Viac ako 200 000 ľudí zomrelo v Hirošime a Nagasaki po tom, ako Amerika zhodila atómové bomby.

Temperatúry sa menili celé stáročia. Klimatické modely nie sú dostatočne spoľahlivé a presné na to, aby sa globálne otepľovanie pripísalo ľudskej činnosti. Pozorovaná miera globálneho otepľovania za posledných 50 rokov bola slabšia, ako predpovedali takmer všetky počítačové klimatické modely.

Tridsaťšesť počítačových modelov predpovedalo nadmerné teploty prízemného vzduchu počas letného vegetačného obdobia. Všetky modely ukázali oteplenie oveľa vyššie, ako bolo v skutočnosti, pričom najextrémnejší model vyprodukoval sedemkrát väčšie oteplenie.

Zvýšenie frekvencie hurikánov sa mylne uvádza ako dôsledok otepľovania. Hoci sa emisie oxidu uhličitého a teplota — v Amerike aj globálne — v druhej polovici 20. storočia zvýšili, nezaznamenal sa žiadny významný nárast frekvencie a intenzity hurikánov 

Škody spôsobené hurikánmi sa časom zvýšili, ale tento výsledok je do veľkej miery spôsobený zvýšením príjmov a bohatstva, a teda vytvorením infraštruktúry, a nie silnejšími hurikánmi. Napríklad domy na Floride od roku 1975 zdraželi 12-násobne, podľa údajov Federálnej rezervnej banky v St. Louis. Ten istý hurikán, ktorý v roku 1975 zničil dom v hodnote 100 000 dolárov, by teraz zničil dom v hodnote 1,2 milióna dolárov.

Aj keď niektorí tvrdia, že zvýšená hladina CO2 škodí ľudskému zdraviu a blahobytu, úmrtia sú pravdepodobnejšie v dôsledku zdravotných udalostí vyvolaných chladom ako teplom.

Štúdia z roku 2020, ktorú vypracoval Dr. Whanhee Lee a ďalší v Lancet ukázala, že chorobnosť a úmrtnosť súvisiaca s chladom — mŕtvica, infarkt, krvné zrazeniny a iné problémy — sú priamym dôsledkom vplyvu nízkych teplôt na organizmus, keď si telo nedokáže udržať dostatočnú teplotu jadra, ktorá by zaručila prežitie.

Okrem toho, Údaje Agentúry na ochranu životného prostredia ukazujú, že počet úmrtí je v zime približne o 10 % vyšší a január je najsmrteľnejším mesiacom roka na severnej pologuli.

Ak by si Biden skutočne myslel, že klimatické zmeny sú existenčnou hrozbou, snažil by sa znížiť globálne emisie prostredníctvom väčšieho vývozu zemného plynu z USA. To by umožnilo ostatným krajinám znížiť emisie nahradením uhlia zemným plynom, rovnako ako Amerika za posledných 16 rokov znížila emisie uhlíka o 1 000 miliónov metrických ton.

Biden by sa okrem toho pokúsil rozšíriť bezemisnú jadrovú energiu, ak by považoval klimatické zmeny za hrozbu. Uľahčil by ťažbu uránu pretože urán je rozhodujúcou zložkou jadrovej energie. Napriek tomu stiahol zo stola rozsiahle územia na rozvoj uránu a nepokúsil sa vyriešiť problém jadrového odpadu.

Naopak, Biden blokuje nový terminál na vývoz kvapalného zemného plynu v Louisiane, čo má za následok väčšie celosvetové využívanie uhlia, čím sa zvyšujú globálne emisie oxidu uhličitého. Európa sa už obracia k uhliu, aby riešila nedostatok energie po tom, ako Rusko’zastavilo dodávky zemného plynu.

Nové nariadenia v Komisii pre cenné papiere a burzy a Úradu kontrolóra meny odrádzajú spoločnosti od investovania do zemného plynu a banky od požičiavania peňazí na financovanie zemného plynu. Nariadenia ministerstva energetiky zvyšujú náklady na sporáky, ohrievače vody a kotly na zemný plyn.

Za posledných 20 rokov sa emisie CO2 v USA znížili o miliardu metrických ton pretože zemný plyn čoraz viac nahrádza používanie uhlia pri výrobe elektriny. Za rovnaké obdobie sa emisie CO2 v Číne zvýšili o 8,7 miliardy metrických ton.

Biden’opakovanie, že klimatické zmeny sú existenčnou hrozbou, mu dáva zámienku na zavedenie ďalších regulácií a podpísanie zákona o dotáciách pre zvýhodnených darcov.

“Nikdy nenechaj dobrú krízu vyjsť nazmar,”povedal veľvyslanec Rahm Emanuel, keď bol šéfom štábu prezidenta Billa Clintona’. Biden vymýšľa krízu a plytvanie nasleduje.

Diana Furchtgott-Rothová riadi Centrum pre energetiku, klímu a životné prostredie v nadácii The Heritage Foundation.

Pohľady a názory vyjadrené v tomto komentári sú názormi autora a nevyjadrujú oficiálne stanovisko nadácie Daily Caller News Foundation.

Pretlačené so súhlasom Daily Caller.