Untitled-25-810x500.png

Izrael sa snaží potlačiť pravdu o svojich hrozných činoch v Gaze

9
Kultúra smrti

Pomôžte dopraviť do Gazy nákladné autá s pomocou: Poznámka redakcie: Nasledujúci článok obsahuje znepokojujúce obrázky. Čitateľom sa odporúča opatrnosť. Článok odhaľuje kritickú potrebu spoliehať sa na nezávislé, alternatívne spravodajské zdroje, ktoré poskytujú pravdivé informácie o vývoji v dnešných vojnových’zónach.

Zmyselnú stratégiu izraelskej sionistickej vlády, ktorá sa zameriava na veľké množstvo civilistov a terorizuje ich, aby demoralizovala svojich “nepriateľov” a urobila regióny, v ktorých žijú, “neobyvateľnými”, teraz dôkladne odhaľujú alternatívne spravodajské zdroje a príspevky na sociálnych sieťach.

Namiesto toho, aby sa islamský odpor voči izraelskej okupácii a útlaku naďalej uchyľoval k terorizmu pomsty oko za oko, zmenil sa. Teraz sa oveľa viac spoliehajú na sofistikované používanie videozáznamov a fotografií sionistických zverstiev, koordinované výzvy medzinárodným tribunálom pre ľudské práva a ovplyvňovanie svetovej verejnej mienky dobre zdokumentovanými dôkazmi a rozhovormi.

O tejto zmene stratégie s cieľom dosiahnuť spravodlivosť pre Palestínčanov informuje nasledujúci dokumentárny film.

Izrael v noci 13. októbra 2024 bombardoval nemocničné stany v utečeneckom tábore Deir el-Balah v Gaze, pričom video ukazuje dieťa na nemocničnom lôžku, ktoré bolo spálené zaživa, zatiaľ čo bolo stále napojené na intravenóznu kvapačku.

Bomby zasiahli stany, v ktorých boli dočasne umiestnené deti a ďalší pacienti v tábore na severe Gazy. Pacienti boli do stanov premiestnení zo susednej nemocnice Al-Aksá, ktorá bola bombardovaná už sedemkrát. Videá zobrazovali následky bombardovania.

Asociated Press písala o útoku: “Izraelská armáda uviedla, že sa zamerala na militantov ukrývajúcich sa medzi civilistami, pričom neposkytla dôkazy.” Toto štandardné zdôvodnenie IDF pre jej bombardovanie dôležitých miest civilnej infraštruktúry sa často ukázalo ako nepravdivé.

Zprávy z noci naznačujú, že na riadenie tohto posledného útoku na civilistov v Gaze mohlo byť použité britské špionážne lietadlo operujúce z Cypru.

Žurnalisti boli úmyselne terčom útokov a vrážd zo strany Izraela počas jeho kampane v Gaze. Dňa 11. októbra 2024 bol novinár Hassan Hamad zastrelený “na kusy” izraelskými silami, čo je posledný z údajných 176 novinárov, ktorí boli zabití od 7. októbra 2023.

Pri samostatnom zásahu bolo zabili pri hraní futbalu z izraelských dronov v utečeneckom tábore Al-Shati, pričom “niekoľko ďalších” bolo údajne “zmrzačených.” Znepokojujúce zábery zaznamenali niektoré z detských obetí:

Medzičasom Al Jazeera informovala “Najmenej desať zabitých, niektoré deti” pri ďalšom nočnom bombovom útoku na centrum distribúcie potravín v Džabalíji, poznamenala celkovo 62 mŕtvych a vyše 220 zranených “za jeden deň.”

Útokom pravdepodobne napomohli britské tajné služby.

Zpravodajský magazín Declassified UK informuje, že Spojené štáty využili základňu britského kráľovského letectva na Cypre na dodávku zbraní do Izraela, pričom dvakrát viac amerických letov z tejto základne, odkedy sa v júli 2024 dostala k moci ľavicovo-liberálna Labouristická strana.

“Lety amerických špeciálnych jednotiek do Izraela z britskej leteckej základne sa zdvojnásobili, odkedy sa Keir Starmer ujal moci,” informoval portál Declassified UK a dodal:

Väčšina letov zostala v Izraeli približne dve hodiny pred odletom späť do Akrotiri. Nie je známe, čo vysadili alebo vyzdvihli.

V minulosti sa však ukázalo, že USA využívajú Akrotiri na dodávanie zbraní Izraelu.

Declassified UK v novembri 2023 informoval, že britská základňa na Cypre “sa stala [medzinárodným] vojenským centrom podporujúcim bombardovaciu kampaň Izraela’v Gaze,” citujúc podporné správy izraelského spravodajského portálu Haaretz.

Tieto lety sa podľa Declassified UK začali po 7. októbri 2023.

Haaretz tiež potvrdil, že základňa RAF na Cypre zabezpečuje “najvýznamnejšie medzinárodné nasadenie síl a techniky” pre vojenské operácie súvisiace s izraelskou’bombardovacou kampaňou v Gaze.

Britské vydanie The Daily Mail a The Sun informovali, že elitná jednotka SAS bola nasadená v Izraeli 28. októbra 2023. V reakcii na to bolo vydané DSMA (alebo “D-Notice”) údajne, ktoré britským médiám odporúča, aby samy cenzurovali správy o operáciách Spojeného kráľovstva podporujúcich bombardovaciu kampaň Izraela’v Gaze.

Vyhlásenie šéfa DSMA, v ktorom varuje pred “nebezpečenstvom” informovania o britskej vojenskej účasti v Gaze, bolo zaslané redakciám britských novín a mainstreamových médií:

Môžem využiť túto príležitosť a pripomenúť redakciám, že zverejnenie takýchto informácií je v rozpore s kódexom vyhlásení DSMA.

Radím preto, aby sa tvrdenia o takomto nasadení nezverejňovali ani nevysielali bez toho, aby ste si najprv vyžiadali radu [DSMA].

[Cieľom výboru] je zabrániť neúmyselnému zverejneniu utajovaných informácií o špeciálnych jednotkách a iných jednotkách zapojených do bezpečnostných, spravodajských a protiteroristických operácií [v Gaze] vrátane ich metód, techník a činností.

Aj keď sa hovorí, že “systém D-Notice” je “dobrovoľný,” v minulosti sa používal na umlčanie britskej žurnalistiky v otázkach “národnej bezpečnosti”—ako napríklad pokrývanie odhalení Edwarda Snowdena’o masovom sledovaní amerických občanov.

Pokusy o cenzúru spravodajstva o vojne v Gaze sa zjavne neobmedzujú len na zamýšľané zabíjanie novinárov alebo na kontrolu spravodajstva v Izraeli prostredníctvom cenzúry IDF.

Začiatkom tohto roka sa objavili správy, že BBC – britský štátny vysielateľ – “sa bojí informovať o faktoch o vojne v Izraeli”

Čítajte: Whistleblower: ‘BBC sa bojí informovať o faktoch o izraelskej’vojne’

Izraelská spravodajská služba Mossad bola obvinená zo zastrašovania a vyhrážania sa sudcom a novinárom, ktorí kritizujú konanie Izraela’

Izrael nedávno zatkol amerického novinára Jeremyho Loffreda, ktorého prepustenie vidí jeho zadržanie v Izraeli až do ďalších obvinení. Jeho zločinom bolo informovanie o pravde o škodách na izraelských vojenských zariadeniach v dôsledku raketového útoku Iránu’zakázaného cenzorom IDF.

Vlani po uväznení a mučení ukrajinskými úradmi zomrel americký občiansky novinár Gonzalo Lira . Ministerstvo zahraničných vecí USA nezasiahlo, aby ho zachránilo.

Po najnovších záberoch prichádzajúcich z Gazy je jasné, prečo sú správy o vojne zlou správou pre Izrael – a pre jeho partnerov vo vládach USA a Spojeného kráľovstva. Spojené štáty a Spojené kráľovstvo údajne napomáhajú “genocíde”, ako ich obvinil Liam Cosgrove z The Grayzone’

Tvrdenie Cosgrovea, že “táto administratíva financovala genocídu v Gaze za posledný rok”, stojí vedľa jeho obvinenia, že U.S.A.USA financujú vojny na Ukrajine a na Blízkom východe, ktoré hrozia totálnou jadrovou vojnou.

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Matt Miller sa pri odmietaní týchto apelov usmieval.

Ak by ste chceli pochopiť Millerovo’strašidelné pobavenie nad varovaniami pred genocídou, pripomeňme si, že bol nafilmovaný “usmievať sa” pri správach o počte mŕtvych v Gaze a obvinil Medzinárodný trestný súd z “antisemitizmu” za to, že naznačil, že konanie Izraela’sa rovnalo genocíde v Gaze.

Kontrola naratívu je pre Izrael kľúčová. Túto kontrolu umožňujú cielené atentáty a domáca i medzinárodná cenzúra. Pomáha jej ministerstvo zahraničných vecí obsadené proizraelskými hlasmi, ako je Miller – ktorý minulý týždeň nebol ochotný alebo schopný presne povedať, koľko peňazí amerických daňových poplatníkov sa každoročne posiela Izraelu.

V zaujímavom prešľape Miller vlastne povedal, “Izrael má právo útočiť na civilistov,” v februári tvrdil, že “Izrael, rovnako ako ostatné krajiny v regióne, je suverénna krajina, ktorá prijíma vlastné rozhodnutia a Spojené štáty nediktujú Izraelu, čo musí robiť, rovnako ako my nediktujeme’žiadnej krajine, čo musí robiť.”

Miller sa zrejme domnieva, že bezpodmienečná podpora Izraela je kľúčová pre ochranu demokratických hodnôt USA.USA a Západu.

Tieto demokratické hodnoty si vyžadujú aj cenzúru západných médií, takže občania západných demokratických krajín Veľkej Británie a USA nevedia, na čo sú použité ich peniaze  a armáda  

Toto je dôvod, prečo žiadna skutočná správa nie je dobrá správa. Pre vlády, ktoré financujú a vyzbrojujú páchanie aktívnej genocídy, je pravda o tejto vojne jasným a aktuálnym nebezpečenstvom. Hrozí, že odhalí skutočnú povahu našej demokracie a demokratických hodnôt, ktoré vraj musíme brániť.

Pomôžte priviezť do Gazy nákladné autá s pomocou: LifeFunder