Mladí európski pro-life lídri vyzvaní zapojiť sa do „revolúcie“

1,338
Kultúra života

TELFORD - Na Medzinárodnej pro-life konferencii mladých v Telforde, Anglicko, ktorá sa konala 7.- 9. marca, bolo takmer 100 mladých pro-life lídrov pochádzajúcich väčšinou z univerzít z celej Európy vyzvaných, aby sa zapojili do „revolúcie“ proti kultúre smrti.

Dr. Thomas Ward, dlhoročný člen Pápežskej akadémie za život a zakladateľ a viceprezident Národnej asociácie katolíckych rodín, predniesol fascinujúci prejav, v ktorom varoval mladých celkom jasnými slovami. „Nie je nemožné, že všetky zákony chrániace rodinu, ľudskú sexualitu a nenarodených budú v Európskej únii a inde odstránené.“

„Jedinými ochrancami vašej rodiny pred násilným štátom vtedy budete vy rodičia, vy prví učitelia a ochrancovia svojich detí,“ dodal dr. Ward.

Doktor pokračoval:

„Po celom svete stoja dve paradigmy alebo kompletné prístupy k rodinám v totálnej vojne - Civilizácia lásky a Kultúra smrti. A v roku kanonizácie pápeža Jána Pavla Veľkého vám chcem navrhnúť celoživotnú prácu: Revolúciu. Revolúciu, v ktorej nahradíte dnešnú Kultúru smrti agresívnych, ateistických, bohatých, západných elít novou Civilizáciou lásky založenou na Bohu a na vašich manželstvách a budúcich rodinách.“

Zloženie prítomných študentov bolo pôsobivé a zahŕňalo mnoho mladých lídrov, ktorí založili pro-life skupiny vo svojich krajinách. Prítomní mladí pricestovali na víkend z celého Anglicka, Škótska (vrátane Shetlánd a ostrovov Orkney), Walesu, Francúzska, Malty, Španielska a Rumunska.

Ďalšími rečníkmi boli Dr. William Newton z rakúskeho kampusu Františkánskej univerzity Steubenville, John-Henry Westen z LifeSiteNews a Dr. Helen Wattová z Anscombovej Bioetického Centra. Prejav mal tiež výkonný riaditeľ SPUC John Smeaton, predseda a právny poradca SPUC Robin Haig, bioetik Anthony McCarthy, lobista v OSN Pat Buckley a výskumníčka a spisovateľka Fiorella Nashová. Príhovory boli dobre prijaté a objavia sa v blízkej budúcnosti na YouTube kanály SPUCT.

Organizátori konferencie sa postarali, aby boli prejednané najťažšie otázky kultúrnej vojny, s vedomím, že mladí budú musieť čeliť takýmto otázkam pri šírení pravdy o živote a rodine. Dr. Newton vo svojom príhovore hovoril o antikoncepcii ako o „kľúčovom prvku kultúrnej revolúcie, ktorý má potraty ako jeden zo svojich účinkov.“ Vysvetlil, že „antikoncepcia odpája (v mysli jednotlivca, kto ju akceptuje ako normálne správanie) vzťah tvorený sexuálnym stykom od detí a od celoživotného záväzku: jedným slovom, trivializuje sex. Triviálny sex zase vedie nevyhnutne k nechceným tehotenstvám, ktoré neúprosne vedú k potratu.“

Smeaton uzavrel konferenciu úprimne, informujúc mladých o rozporoch v Katolíckej cirkvi, ktoré škodia ohlasovaniu Evanjelia života. „Stojíme proti zlu,“ povedal.

Vyzval pro-liferov, aby spolupracovali a pamätali na modlitbu, tak ako sa sekulárna spoločnosť stále modlí v čase vojny. „Táto potratová vojna je najnákladnejšou vojnou v histórii,“ uzavrel.