Homosexuáli získali v prieskume väčšiu priazeň ako evanjelikálni kresťania

1,468
Kultúra smrti

WASHINGTON, DC - Ned Flanders je považovaný za jednu z najsympatickejších osobností televízie. Ale podľa nového hlasovania, môže väčšiu popularitu u ľudí získať Veľký Gay Al.

Verejnosť podľa nového prieskumu, vykonanom na vzorke 1000 (z predpokladaných 2016) respondentov, vníma homosexuálov priaznivejšie ako evanjelikálnych kresťanov.

Podľa prieskumu až 53 percent opýtaných má pozitívny názor na homosexuálov. Pričom iba 42 percent uviedlo to isté o evanjelikálnych kresťanoch.

Homosexuáli taktiež obdržali menej kritiky než fundamentalisti. Zo všetkých opýtaných, 28 percent uviedlo negatívny pohľad na evanjelikálov, čo je o 10 percent viac ako tých, ktorí mali podobný názor na homosexuálov.

Firma, ktorá uskutočnila prieskum, ako aj jeho financovanie vyvolalo medzi mnohými nesúhlas.

Prieskum bol vykonaný agentúrou Greenberg Quinlan Rosner Research (GQRR), ktorú založil Stanley Greenberg, a ktorá v prezidentských voľbách v roku 1992 robila prieskum verejnej mienky pre prezidenta Billa Clintona.

Súčasný prieskum bol vykonaný na požiadavku skupiny homosexuálnej lobby Human Rights Campaign.

GQRR pracuje pre množstvo liberálno-progresívnych, pro-potratových alebo homosexuálnych skupín a jednotlivcov.

Klientelu tejto organizácie zahŕňajú ľavicové skupiny ako Plánované rodičovstvo, ACLU, NARAL Pro-Choice America, Emilin zoznam, Pro-Choice humor, MoveOn.org, Centrum pre americký pokrok, Nadácia Kellogg a Asociácia profesionálov reprodukčného zdravia.

Okrem Clintona patria medzi ich prominentných politických klientov aj Al Gore, Walter Mondalom, Rahm Emanuel, Bill Richardson, bývalý senátor John Corzine a mnoho národných a štátnych pobočiek Demokratickej strany.

Najnovší prieskum zistil veľký rozdiel v otázke predefinovania manželstva medzi veriacimi a tými, ktorí nikdy nechodili do kostola. Takmer dve tretiny (63 percent) ľudí, ktorí navštevujú bohoslužby každý týždeň sú proti manželstvám rovnakého pohlavia. Avšak, ešte viac (84 percent) z tých, ktorí nikdy nechodia do kostola podporuje homosexuálne manželstvá.

GQRR nezverejnila demografické informácie o tom, či ich prieskum bol vykonaný na vedecky reprezentatívnej vzorke celých Spojených štátov. Avšak, národné médiá vykresľujú homosexuálov veľmi pozitívne, zatiaľ čo k evanjelikálnym kresťanom majú typický nepriateľský postoj.

Rada pre výskum rodiny a Komisia konvenčnej etiky a náboženskej slobody južanských baptistov sa k prieskumu odmietli vyjadriť.