V Bombaji bolo vlani vykonaných asi 1506 potratov na základe pohlavia

922
Kultúra smrti

BOMBAJ, India -  Podľa Organizácie pre ľudské práva so sídlom v Indii sa v rokoch 2013-2014 vykonalo len v samotnom meste Bombaj 1500 potratov dievčat na základe ich pohlavia.

V tom čase sa počet potratov zvýšil v celom meste o 10 percent, čo predstavuje celkový počet 30.117 potratov nahlásených na zdravotné oddelenie vlády mesta, ktoré je známe ako Brihanbombajská mestská správa (BMC).

Varsha Deshpandeová, vedúca charity proti predsudkom na základe pohlavia Lek Ladki Abhyaan, tvrdí, že pomer pohlaví narodených detí ukazuje, že minimálne päť až sedem percent potratov bolo výsledkom gendercídy.

To znamená, že v tomto časovom horizonte sa v Bombaji vykonalo 1506 až 2108 potratov na základe pohlavia.

Deshpandeová šokovala svet, keď jej organizácia odhalila manželský pár potratárov Sudama a Saraswati Mundeových, ktorí v meste Beed vykonávali potraty dievčat a ich telami kŕmili psov.

Silné kultúrne preferencie pre chlapcov vyvolávajú v 12-miliónovom meste vraždenie žien, aj napriek pokusom národnej vlády o zastavenie tejto praxe a snahám zlepšiť obraz Indie v očiach medzinárodného spoločenstva.

Organizácia Spojených národov v roku 2006 zaznamenala, že v Indii zomrie každý deň až 7000 nenarodených dievčat iba kvôli svojmu pohlaviu.

Bývalý prezident Jimmy Carter počas nedávneho rozhovoru s Davidom Lettermanom označil potraty na základe pohlavia za „najväčšie porušovanie ľudských práv v krajine.“