„Bezpečný sex“ sa nedá porovnať so skutočnosťou

1,382
Kultúra smrti

„Bezpečný sex je najlepší sex!“

Tak sa vyjadril jeden z členov tímu Illinois Choice Action, ktorý zadarmo ponúkal kondómy tým, ktorí šli okolo našich plagátov s obeťami potratov v centre Chicaga počas nedávneho Face the Truth Tour.

V takýchto chvíľach pripomínam, že „diskusia o potratoch“, ktorá je tak často v každodennej konverzácii zredukovaná, je o niečom viac než len o tom, či si nenarodené deti zaslúžia právnu ochranu. Keď sa pozrieme spať, vidíme, že samotný koreň veci spočíva v dvoch veľmi, veľmi odlišných postojoch k ľudskej sexualite.

Bezpečný vs. „Bezpečný“

Môj šéf, výkonný riaditeľ Pro-Life Action League, Eric Scheidler, vyslovil o komentári „Bezpečný sex je najlepší sex!“ zaujímavý postreh. „Je to vlastne správne [vyjadrenie],“ povedal. „Až na to, že nevedia, čo naozaj je bezpečný sex.“

Bingo.

Bezpečný sex - naozaj, naozaj bezpečný sex - znamená podeliť sa o svoje telo so svojím manželským partnerom vtedy a len vtedy, keď ste otvorení voči životu. Toto vzájomné sebadarovanie manželov nie je nič menej než fyzická obnova manželských sľubov páru, v ktorých si sľúbili, že sa budú milovať navzájom slobodne, úplne, verne a plodne.

Keď to chápeme takto, sex hovorí jazykom trvalej, záväznej lásky a je tak absolútne nezmyselný mimo manželstva. Premýšľajte o tom: Ako si môžu dvaja ľudia obnoviť svoj ​​manželský  sľub, ak si nikdy predtým žiadny manželský sľub nedali?

Samozrejme, odpoveď je: nemôžu.

Naozaj „bezpečná“ a zodpovedná vec, ktorú musíte urobiť, je uznať, že existuje vzájomne prepojenie medzi životom, láskou, plodením a deťmi. Jasné, môžeme povedať, že nemajú medzi sebou nič spoločné a žiť si aj naše životy tak, ako by nič spoločné nemali. Robíme tak ale na vlastné riziko. Pamätajte si: Príroda vždy zvíťazí.

Toto je však rozdielne od toho, čo sa v bežnom jazyku označuje ako „bezpečný sex“ – a je to priepastný rozdiel.  Vo všeobecnosti sa to chápe tak, že ak používate kondómy (s inou formou antikoncepcie alebo i bez nej), aby bolo zabránené prenosu pohlavných chorôb a neplánovanému tehotenstvu, tak údajne praktizujete „bezpečný sex“. Jediná vec, na ktorej záleží, je súhlas, a tak sa objektívna diskusia o zábranách stáva smiešnou.

Nie každá dohoda je spravodlivá

Pri súdnom spore o povolení Fifty Shades of Grey, sa svedok bránil proti odporcom stále sa opakujúcim vyjadrením fanúšikov, že všetko, čo sa tam deje, sa deje medzi „dospelými, ktorý s tým súhlasia“.

Ale ako trefne v nedávnom článku uviedol Jonathon van Maren z kanadského Centra pre bioetickú reformu: „Nie každá dohoda je spravodlivá.“

„Ľudia stále dookola vytrubujú tú hlúpu myšlienku, že niečo nie je nesprávne už len preto, že niekto s niečím súhlasí alebo povoľuje, aby sa niečo také stalo.

Ale ak niekto súhlasí, aby boli iní zbití, dobití päsťami, vyfackaní, zbičovaní, nazvaní odpornými menami a aby im boli urobené iné veci, ktoré som sa rozhodol, že tu nebudem popisovať, urobí to tieto veci menej nesprávnymi? Keby to aj (azda) bolo legálne, rozhodne to neznamená, že je to o niečo menej odporné alebo násilnícke.

Každý, kto pracuje s obeťami domáceho alebo sexuálneho násilia, vám povie, že len preto, že niekto dovolí, aby sa niečo stalo alebo nemá silu vymaniť sa z nejakej situácie, ešte neznamená, že to v skutočnosti nie je zneužívanie. Iba vtedy, keď príde reč na sex, začínajú ľudia používať tento argument, aby sa mohli držať svojich fetišov a zdôvodniť svoje náruživosti. Tie ženy, ktoré obhajujú túto knihu, pretože si myslia, že okorení ich sexuálny život, sú neuveriteľne sebecké a nedbalé a odmietajú premýšľať o tom, aký vplyv by táto kniha mohla mať na iné ženy v rôznych situáciách, ako aj na mladé a citlivé dievčatá.“

A ako odhalila najnovšia séria tajných videí od Live Action´s, najväčšia národná potratová reťaz, Plánované rodičovstvo, si myslí, že neplnoleté dievčatá nie sú príliš mladé na to, aby si na sebe vyskúšali sadistické, masochistické a iné praktiky.

Koniec koncov, ak je dohoda jediným kritériom dobra, tak prečo by to nemalo platiť pre deti tak isto ako pre dospelých?

Žalostne nízka úroveň „bezpečného sexu“

Predstavte si, že niekto povie: „Potraviny, ktoré nechutia ako smeti, sú tým najlepším jedlom!“

Povedať: „Bezpečný sex je najlepší sex!“ Je rovnako absurdné. Je to i v pravom zmysle slova patetické.

Nikto nedoje chutné jedlo a nezvolá: „Wow! To nechutí ako smeti!“

Je samozrejmé, že „najlepšie“ druhy potravín nebudú chutiť ako odpadky. Práve takéto tvrdenie nie je práve rozhodným potvrdením ich kvality.

Podobne, keď sa v šťastne zosobášených pároch otvorených voči životu jednotlivci jeden druhému vzájomne darujú počas sexuálneho aktu, ani nepremýšľajú o tom, či je to „bezpečné“, lebo ani nemusia. Sú tak ďaleko od strachu, že by dostali pohlavnú chorobu, pretože to nie je ani len na ich „radare“.

Oni sa neuspokoja s „bezpečným sexom“. Chápu, že skutočná vec je vždy niečím, čo je oveľa viac, a nevezmú si teda nič, čo je od toho menej.