OSN odmieta, že tajne sterilizovala ženy v Keni. Chystajú sa ďalšie testy.

1,141
Kultúra smrti

Dve organizácie OSN boli obvinené katolíckymi biskupi a lekármi z Kene, že sa tajne pokúsili sterilizovať viac ako 2,6 milióna dievčat a žien v Keni. OSN odsúdili „nesprávne informácie kolujúce v mediach“ a kategoricky takéto tvrdenia odmietli.

Medzičasom reagovali na tému dve pro-life organizácie. Obe tvrdili, že Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) použila tehotenský hormónu HCG na sterilizáciu žien v rozvojovom svete.

Human Life International sa pre LifeSiteNews vyjadrilo, že sa momentálne zostavuje dokumentácia akademických správ, aby sa preukázalo rozsiahle experimentovanie v tejto oblasti. „Sme ohromení,“ povedal Stephen Phelan, riaditeľ HLI pre komunikáciu s misiami, „keď počúvame tvrdenia WHO, že nevie o existencií očkovacích látok, ktoré sami vyrábajú, testujú a podporujú.“

Pokiaľ ide o Population Research Institute (Inštitút pre skúmanie populácie), jeho prezident Steven Mosher pre LifeSiteNews povedal, že má v úmysle zostaviť v Keni výskumný tím a v priebehu dvoch týždňov testovať HCG – u žien, ktoré vakcínu dostali a u tých, ktoré nie. Otestujeme prítomnosť Beta HCG v ich krvi a moči,“ povedal Mosher.

UNICEF a WHO (Svetová zdravotnícka organizácia) sú dve agentúry OSN, ktoré Kenskej vláde poskytli vakcíny TT (tetanus toxoid - t.j. protitetanové vakcíny) na kampaň, ktorej cieľom bolo podať ju 2,6 mil. kenských žien vo veku od 14 do 49 rokov. Vakcína bola aplikovaná už viac ako miliónu z nich. Biskupi a lekári z Katolíckeho združenia lekárov Kene tvrdia, že ide o tajný plán, ako sterilizovať ženy a presadiť tak dlhodobý cieľ OSN - zníženie populácie v rozvojovom svete. Kým boli tieto obvinenia „izolované v rámci Kene, obe agentúry ich ignorovali a nechali obhajobu programu na kenskú vládu.

No potom, čo LifeSiteNews informovala o tomto spore v Severnej Amerike, OSN sa začala brániť. Zástupkyňa WHO v Keni, Custodia Mandlhate, 8. novembra v e-maile pre LifeSiteNews uviedla:Ide o zbytočné diskusie. V pomere voči nákladom je imunizácia jedným z najefektívnejších zásahov určených na elimináciu a eradikáciu chorôb, ktorým sa dá predísť pomocou vakcíny.“ Tvrdenia o tom, že sa vo vakcíne našli stopy HCG, odignorovala a odmietla všetky zbytočné antiimunizačné kampane používajúce pro-life argumenty“.

V ten istý deň kontaktoval LifeSiteNews aj kenský zástupca UNICEF-u Ketema Bizuneh s Lancetovou štúdiou z roku 1996, ktorá sa snaží budiť dojem, že po protitetanovej kampani OSN na Filipínach, nedošlo k nárastu potratov. Proti miestnej protitetanovej kampani – rovnako ako proti tým v Nikarague a v Mexiku – sa postavili katolícke organizácie, ktoré tvrdili, že išlo o maskované sterilizačné programy.

Human Life International hovorí, že v súčasnosti triedi svoje záznamy starých laboratórnych dôkazov o tom, že HCG bolo prítomné buď v krvných vzorkách alebo vakcínach protitetanových kampaní z 90-tych rokov. HCG je hormón produkovaný v tehotenstve. Predčasná injekcia [s týmto hormónom] spôsobí, že imunitný systém ženy si vyvinie protilátku, ktorá reaguje vtedy, keď žena otehotnie, a spôsobí tak potrat.

HLI vypracúva dokumentáciu,“ povedal Phelan, „v ktorej vám predstavíme nielen minulé nálezy laboratórií a profesionálnych zdravotníckych pracovníkov, ktoré potvrdzujú tieto obvinenia zo zneužitia v rozvojových krajinách, ale dokonca i vlastné dokumenty WHO, ktoré dokazujú, že sama [WHO] riadila vývoj vakcíny na presnú reguláciu plodnosti (FRVs), o ktorej tvrdí, ako sa teraz zdá, že neexistuje.“

A naozaj, spoločné vyhlásenie UNICEFu a WHO, ktoré vydali na začiatku tohto týždňa výrečne ignoruje dobre zdokumentovanú účasť na rozvoji sterilizácie očkovaním v minulosti. Obzvlášť správa WHO Vakcíny proti ľudskej plodnosti z roku 1993 opisuje stretnutie, ktoré prebehlo rok predtým. Zúčastnilo sa na ňom 10 pracovníkov OSN a Svetovej banky a 10 skupín obhajujúcich práva žien. Pojednávalo sa o použití HCG na potlačenie populácie v rozvojovom svete.

Spoločné vyhlásenie UNICEFu a WHO rovnako tvrdí, že „tieto závažné obvinenia nie sú podložené dôkazmi“, pokračuje však priznaním, že katolícki lekári skutočne predložili dôkazy (minulý týždeň v Národnej Rade) v podobe vzoriek vakcín, ktoré preskúmali renomované laboratória v Keni a Južnej Afrike. Všetky vyšli v testovaní na tehotenský hormón HCG pozitívne.

Ak pôjdeme v politickej línií kenskej vlády, spoločné vyhlásenie potvrdzuje, že „testovanie obsahu lieku, napr. vakcíny TT (protitetanovej látky), je potrebné vykonať vo vhodnom laboratóriu a zo vzorky skutočnej vakcíny... a nie zo vzorky krvi.“ Tento výrok prehliada odmietnutie vlády umožniť spoločné testovanie spolu s katolíckymi lekármi ako aj skutočnosť, že vláda i lekári v jednom prípade použili rovnaké laboratórium, avšak s opačným výsledkom.

Navyše kritici očkovacej kampane neveria vláde a jej spojencom z OSN, že by na nezávislé testovanie odovzdali skutočné vzorky (také testovanie teraz nariadila Národná rada). To je dôvod, prečo Stephen Mosher z Population Research Institute, dlhoročný bojovník proti agende populačnej kontroly OSN, plánuje zostaviť v Keni svoj vlastný testovací tím. „Je príliš ľahké vyrobiť návnadu a zameniť vakcíny,“ povedal pre LifeSiteNews. Jeho tím bude testovať 25 žien, ktoré boli zaočkované a 25 žien, ktoré neboli. My sa tomu dostaneme na kĺb.“

Rovnako ako HLI, ani Mosherov ústav nemá pochýb o tom, že WHO je schopné toho, čoho sa obávajú katolícki biskupi a lekári. „Vieme, že sterilizačná vakcína je pre nich ako svätý grál. Boli by radi, keby sa telá žien pretransformovali na obranné mechanizmy proti tehotenstvu. Vieme dokonca o tom, že Talwar v Indii vyvinul v deväťdesiatych rokoch sterilizačnú vakcínu,“ povedal. Dr. Gursaran Prasad Talwar, zakladateľ Národného ústavu imunológie v Novom Dílií v Indii, testoval efektívnosť svojej HCG vakcíny na 188 ženách a zistil, že bolo sterilizovaných 80 % z nich. Podľa správy PRI z roku 1996 po tom, čo sa WHO „oficiálne“ stiahlo, to financovalo Medzinárodné centrum pre rozvoj výskumu (International Development Research Center) so sídlom v Ottawe.