Nová 1-dolárová injekčná antikoncepcia pre chudobné ženy je vraj nebezpečná

1,404
Kultúra smrti

Nadácia Billa a Melindy Gates a veľká farmaceutická spoločnosť Pfizer Inc. spolupracujú na tom, aby ponúkli antikoncepčný liek s názvom Sayana Press. Ide o rozriedenú verziu liečiva Depo Provera od spoločnosti Pfizer. Jedna aplikácia bude stáť 1 dolár a za bežných okolností zabráni tehotenstvu, ak sa bude brať v pravidelných trojmesačných intervaloch.

Ako uvádzajú webové stránky pilotného projektu Sayana Press, táto antikoncepcia je „malá, ľahká, jednoducho sa používa a vyžaduje minimálne zaučenie. Je teda vhodná najmä na distribúciu v komunite alebo pre ženy, ktoré by si mohli podávať injekciu sami.“ To by ich ušetrilo od niekedy zdĺhavej a zložitej cesty k lekárovi kvôli svojim injekciám Depo Provera alebo inej antikoncepcii.

Akákoľvek antikoncepcia robí to isté; zachraňuje životy žien, ktoré by boli inak stratené kvôli nepodareným potratom či pôrodom detí.“ „Zdravšie matky,“ pokračuje, „znamenajú zdravšie deti a vyššiu mieru prežitia detí.“

Jednorazové injekčné striekačky Sayana Press skúšali už v Burkine Faso, Ugande, Senegale a Nigérii: Teraz budú [striekačky] distribuované v 69 krajinách spolu s liekom od Pfizeru vďaka peniazom od Gatesovcov a distribúcii Americkej agentúry pre medzinárodný rozvoj, UNFPA, PATH a Detského investičného nadačného fondu.

Je tu však problém, hovorí Stephen Phelan, riaditeľ misijnej komunikácie z Human Life International. Nehľadiac na to, že Sayana Press môže spôsobiť potrat, je nebezpečná i pre samotné ženy. Toto však Pfizer, Gates Foundation, USAID a ostatné skupiny neradi priznávajú.

Phelan pre LifeSiteNews uviedol:V Ugande a Tanzánii som sa rozprával s tuctami žien, ktoré užívajú Depo Provera. Väčšine z nich nikdy nepovedali o nežiaducich účinkoch Depo Provera, ani sa ich nespýtali na ich zdravotný stave. Dokonca som sa v Ugande stretol so skupinou 263 žien, ktoré trpia príznakmi spojenými s Depo Provera a Norplant (iná dlhodobo pôsobiaca antikoncepcia) a len osem z nich povedalo, že ich varovali o možných žnych vedľajších účinkoch.“ Vedieť, či má žena problémy so srdcom je obzvlášť dôležité, pretože Depo Provera sa spája s krvnými zrazeninami.

Phelan povedal, že Gates môže mať v úmysle znížením počtu obyvateľov zlepšiť životné podmienky v rozvojovom svete, robia to však takým spôsobom, že pritom vážne ohrozujú ženy.“ Depo Provera a Sayana Press „nie sú dobré pre zdravie žien a škodia aj na spoločenskej úrovni,“ povedal.

Nielen že sa v preverenom prieskume dokázalo, že Depo Provera zvyšuje u žien šancu nákazy HIV-AIDS, hovorí Phelan, „spôsobuje navyše predĺžené krvácanie u mnohých žien, čo má za následok chudokrvnosť; Depo môže tiež spôsobiť znížene libida a trvalú stratu energie.“ Tieto faktory vedú ženy k tomu, že sa odvrátia od sexuálneho vzťahu so svojimi manželmi.

Šokujúce množstvo žien, s ktorými sme hovorili, povedalo, že ich manželia bijú a vyhodili ich z domu, pretože odmietali mať sex a preto, že stratili silu pracovať,“ povedal Phelan. „Pamätajte, že toto je Afrika, nie Scottsdale. V Scottsdale majú ženy s lekárom vzťah a musí im byť povedané o nežiaducich účinkov liekov. To je dôvod, prečo si ich americké ženy nevyberú. Tiež majú prístup k médiám a advokátom, ak by bol ich zdravotný stav nepriaznivo ovplyvnený liekmi. Phelan povedal, že taktiež mnoho žien, s ktorými hovoril, sa stali miestnymi vyvrheľkami“, keďže nemohli pracovať a mali vážne rodinné problémy.

Na kampaň „Family Planning 2020“ [Plánovanie rodiny 2020, pozn. prekl.], ktorú vedú Gatesovci a britská vláda, úplne sedí obžaloba, ktorú vzniesol humanista a dizajnér raketového pohonu Robert Zubrin vo svojej obsiahlej knihe, Prophets of Despair (Proroci Zúfalstva). V nej obviňuje USAID, WHO, Planned Parenthood International [medzinárodná organizácia Plánované rodičovstvo, pozn. prekl.] a mýliacich sa dobrodincov - ako je napr. Gates – z toho, že uvaľujú na rozvojové krajiny rasistické, donucovacie a nebezpečné sterilizačné programy.

Brian Clowes, riaditeľ výskumu Human Life International, dodáva, že miliardy Gatesovej nadácie a ich partnerov, ktoré sa míňajú na vývoj a propagáciu antikoncepcie, by sa mohli použiť lepšie: na hospodársky rozvoj. V rozvojových krajinách sú deti vnímané ako forma sociálneho zabezpečenia, vysvetlil tento rok pre One News Now. Antikoncepcia redukuje populáciu, ale ponecháva ľudí v chudobe. Keby sa teda všetky tieto peniaze investovali do reálneho ekonomického rozvoja, akými sú elektrifikácia vidieka, lepšie cesty a lepšie školy, potom budú mať muži a ženy menej detí prirodzene. Nakoniec by to dopadlo pravdepodobne to tak, že by bol i menší počet obyvateľov. Oni však toto chcú okamžite.“