FEMEN aktivistky polonahé na námestí Sv. Petra

1,417
Kultúra smrti

Tri členky ukrajinskej feministickej protestnej skupiny s názvom FEMEN vykonávali na námestí sv. Petra simulované obscénne úkony, kým ich polícia a diváci neusadili, zápasiace a kričiace, do policajných áut a neodviezli preč. Viacerými spôsobmi dali najavo, že protestujú proti Františkovej návšteve Európskeho parlamentu.

Náboženstvo je jedným z troch hlavných cieľov pre zväčša pekné, väčšinou blonďaté a vždy mladé ženy, ktoré už od roku 2008 odhaľujú horné časti svojich tiel. Spočiatku to bolo na pokyn zlovestného otca tejto myšlienky,Victora Syvatskeho, ako to odhalil minulý rok istý dokumentárny film.

Turizmus za prostitúciou na Ukrajine je ďalším cieľom a diktatúra tretím. V Ríme mali minulý týždeň dve z troch týchto žien na chrbte po anglicky napísané „Nechajte si to vo vnútri“, čo bol neohrabaný odkaz tak na svoje rúhačské vyvádzanie s posvätným vyobrazením obety Ježiša Krista, ako aj na ich nesúhlas s akýmkoľvek vystúpením náboženského vodcu na svetskom politickom fóre.

Ženy kopali a kričali „Pápež nie je kúzelník. Pápež nie je politik,“ kým ich polícia a jeden občan (v Ghane narodený muž menom Caramba) nenahnali do vozidiel. Turisti zatiaľ robili zábery a videá.

Skupina začala fungovať na Ukrajine v roku 2008. Od tej doby však presunula svoje činnosti na tolerantný Západ.

Ohalené prsia a automatická reportáž vo večerných správach je spoločnou a snáď i jedinou konzistentnou témou, ktorá sa vinie týmito zmätkárskymi a rozptylovými útokmi, ktoré mätú i samotné feministky. Hoci je táto skupina vo všeobecnosti nepriateľská voči náboženstvu, protestovala proti zashovaniu ruského štátu do ruskej pravoslávnej cirkvi. Vrhli sa tiež na ruského patriarchu a vlani mali svoje prvé vystúpenie na Námestí svätého Petra.

Privítali následníctvo pápeža Františka po pápežovi Benediktovi XVI. s takými istými obnaženými prsiami, s akými teraz odsudzujú jeho cestu do Európskeho parlamentu. Napádajú parížske módne prehliadky na protest proti objektivizácii žien tým, že odhaľujú prsia – a tak sa stávajú určite oveľa častejším terčom mužskej objektivizácie než anorektické modelky, ktoré možno vidieť na módnych mólach.

Ghanský muž menom Caramba pre Aleteia News Service povedal, že sa snažil sakom zakryť jednu zo žien, ale ona sa bránila. Potom pomohol polícii odviesť ju preč, hlavne preto, aby ju dostal z dohľadu rodín s deťmi. „Robia to preto, aby spôsobovali problémy, pretože vedia, že veľa ľudí ich bude fotiť... a tak som ju hneď silou uchopil a dal ju do policajného auta.“

Vlastná webová stránka FEMEN-u opísala svoje vyvádzanie vo Vatikáne takto: „Tri členky FEMEN-u sa objavili vo Vatikáne na námestí svätého Petra, aby odsúdili návštevu pápeža Františka v Európskom parlamente z 25. novembra. FEMEN protestuje proti priamemu útoku na sekularizmus vedený Katolíckou cirkvou. FEMEN odporúča, aby sa náboženská morálka i pápež držalina súkromnom mieste“ a ilustruje to kladením katolíckeho kríža do svätej ****.“

Austrálsky filmár Kitty Green vo svojom dokumente o FEMEN-e z roku 2013 nazvanom Ukrajina nie je bordel odhaľuje, že horliví nepriatelia patriarchátu sú paradoxne v područí tajomného muža menom Victor Syvatski, spoluzakladateľa skupiny. Syvatski o svojich chránencov na kameru povedal: „Nemajú silu charakteru. Nemajú ani len túžbu po tom, aby boli silní. Miesto toho ukazujú poddajnosť, bezcharakternosť, nedochvíľnosť a mnoho ďalších faktorov, ktoré im bránia stať sa politickými aktivistmi.“

Na priamu otázku, či začal skupinu preto, aby si našiel sexuálne partnerky odpovedá: „Možno áno, niekde v hlbokom podvedomí.“