Proti obvinenému potratárovi prišlo svedčiť osem ďalších žien: „Bolo to ako mučenie“

1,313
Kultúra smrti

Odkedy bol doktor Nareshkumar Gandalal „Naresh“ Patel zatknutý, vystúpilo proti nemu ďalších osem žien, ktoré rozprávajú o zneužívaní. Dr. Patel b, obvinený z predpisovania tabletiek vyvolávajúcich potrat ženám, ktoré v skutočnosti ani neboli tehotné. 

Dve ženy vystúpili verejne a rozprávali o ľahostajnosti potratára voči utrpeniu svojich pacientov; a dokonca o tom, že vykonával potrat bez podania anestézie.

Istá 39-ročná žena usilovala o potrat preto, že trpela komplikáciami. Medzi iným mala zväčšené srdce. „Myšlienka, že nechávam zomrieť a opúšťam svoje dieťa bola viac, než som mohla zniesť,“ povedala pre KFOR-TV.

Takže sa objednala u doktora Patela v ambulancií Potratového zariadenia na predmestí Oklahoma City vo Warri Acres. Povedali jej, aby priniesla 1100 dolárov.

Do momentu, keď prišla v ruke s peniazmi, sa začala nočná mora.

Vrátila som sa, oni mi rýchlo urobili ultrazvuk a hneď povedali: „Ste [tehotná] o dva týždne dlhšie, než ste mi hovorili. Nuž, bude to ďalších 500 dolárov.““ povedala.

Do izby prišla sestra a pripútala mi zápästia k stolu,“ povedala. Pripútali mi i členky a „držali mi čelo smerom dole k stolu.“

Hovorí, že potom doktor Patel začal na nej vykonávať potrat bez toho, že by jej nejakým spôsobom znecitlivil telo.

Nikdy v živote som nezažila nič podobné,“ povedala. „Bolo to ako mučenie.“

Verí, že Boh sa počas jej trýznivého procesu na ňu díval. V tej miestnosti v ten deň bolo niečo väčšie ako ja, čo ma chránilo,“ povedala, „pretože fyzicky ani psychicky by som nikdy nemohla cez niečo také prejsť.“

Nie je však jedinou ženou, ktorá podstúpila bolesť v rukách doktora Naresha Patela. Verejne vystúpila aj istá mladšia žena.

Vlani okolo Vianoc som zistila, že som tehotná,“ povedala. „A samozrejme, že ako tínedžer máš strach.“

Hovorí, že Patel získaval korisť na základe tohto strachu. Rovnako ako jej o dve desaťročia staršia kolegyňa, aj ona hovorí, že Patel zmenil o niekoľko týždňov dátum jej ultrazvuku.

Počas ultrazvuku „naozaj, naozaj silno zatlačil. A ja som povedala: „Trochu to bolí.“A on nepovedal nič.“

Povedala, že mal počas celej procedúry „kamennú tvár“ vysielajúc tým posolstvo: „Som tu, aby som urobil len jedno.“

Táto mladá žena, ktorá si tiež neželala byť verejne identifikovaná, čaká teraz svoje ďalšie dieťa.

Podľa úradu generálneho prokurátora Oklahomy sa jedná o dve z ôsmich žien, ktoré sa prišli sťažovať na Patelovu činnosť.

Úrad generálneho prokurátora a ďalšie štátne oddelenia podnikli tajnú operáciu na Patelovu ambulanciu po tvrdení, že vykonával „potrat“ na žene, ktorá nebola tehotná. Generálny prokurátor Scott Pruitt hovorí, že Patel účtoval ženám predpisovanie abortívnych liekov aj keď neboli tehotné. Policajti zhabali z kancelárie doktora Patela počítač a lekárske záznamy.

Nedávny prieskum ukázal, že takmer polovica všetkých potratárov sa bojí, že budú vystavení tajnému vyšetrovaniu.

Členovia predstavenstva obvinili Patela z toho, že trikrát získal peniaze pod falošnou zámienkou. Ak ho usvedčia, môže byť odsúdený na tri roky väzenia a na pokutu vo výške 15 000 dolárov.

Spomínaná 39-ročná žena dúfa, že Patel si za mrežami odpyká plné tri roky.

Zaslúži si to,“ povedala.

Bývalí pacienti môžu podať sťažnosť na Oklahomskú radu pre udelenie lekárskej licencie (Oklahoma Board of Medical Licensure).