Kardinál Burke prijal petíciu od LifeSiteNews a odkazuje: Neustupujte zastrašovaniu!

1,876
Neutral

LifeSiteNews obdarilo kardinála Raymonda Burkeho peknou knižne zviazanou petíciou, ktorú podpísalo viac ako 29 000 ľudí. Tí vyjadrili svoje poďakovanie za kardinálovu službu vo Vatikáne a prisľúbili, že sa za neho budú modliť a budú nasledovať jeho príklad.

Kardinál vyjadril „hlbokú vďaku“ za preukázanú podporu a predovšetkým za modlitby“.

Online petícia podporuje kardinála Burkeho, ktorý je jedným z najjednoznačnejších hlasov stojacich za životom a za rodinou v rámci Katolíckej cirkvi. Petíciu zahájilo LifeSiteNews v novembri po tom, čo Vatikán oznámil presun kardinála z funkcie prefekta vatikánskej Apoštolskej signatúry. Burke bol degradovaný na post patróna Suverénneho rádu maltézskych rytierov, čo je prevažne ceremoniálna úloha.

Teraz musíme my všetci ísť ďalej a zostať i v budúcnosti jednotní v našom Pánovi Ježišovi, obhajovať pravdu našej viery, najmä tej, ktorá sa týka manželstva a rodiny,“ povedal Burke po tom, čo mu šéfredaktor LifeSiteNews John-Henry Westen odovzdal zväzok petičných hárkov. Výmena sa udiala v svätyni Panny Márie Guadalupskej v La Crosse vo Wisconsine.

Aj keď sa veci môžu zdať skôr temné, môžeme si byť istí, že ak budeme spolupracovať s Božou milosťou a budeme skutočnými obrancami viery a šíriteľmi pravdy o manželstve a rodine, náš Pán nám neodoprie svoju milosť.“

Samozrejme, že nakoniec vždy zvíťazí On. Zostaňme teda pevní a neustupujeme zastrašovaniu,“ povedal kardinál.

Image

Podpisom petície vyjadrili signatári svoju „osobnú vďaku“ kardinálovi Burkemu za „vernú službu v posledných rokoch“ a za to, že je silným a nekompromisným hlasom obraňujúcim pravdu o živote a rodine“.

Aj keď mne a nespočetnému množstvu katolíkov a pro-life/ pro-rodinných zástancov bude chýbať Váš hlas a Vaša prítomnosť vo Vatikáne, viem, že zmena postavenia Vás určite neodradí od odvážneho hlásania pravdy Evanjelia života,“ uvádza petícia.

Ponúkam vám svoju úprimnú modlitbu a želám vám všetko dobré počas kráčania cez toto prechodné obdobie. Boh vám žehnaj.“

Burke pre LifeSiteNews povedal, že tí, ktorí obhajujú pravé manželstvo medzi mužom a ženou, musia byť, tak ako Kristus, ochotní položiť svoj život za pravdu.

Musíme sa pozerať na samotného Pána, kto musel trpieť a umrieť kvôli pravde. Aj my musíme byť rovnako pripravení prijať akékoľvek utrpenie, ktoré nám príde do cesty, pri obrane pravdy našej viery; najmä veľmi posvätnej pravdy o Božom pláne pre mužov a ženy v manželstve od počiatku,“ povedal.

Image

Boh vám žehnaj a ďakujem vám ešte raz z celého srdca,“ dodal.