Lídri LGBT aktivistov vo Švédsku a Holandsku sú trestne stíhaní

1,282
Kultúra smrti

Môže sa zdať prekvapivé, že dokonca aj vo Švédsku a Holandsku, v krajinách, kde sa „práva homosexuálov“ dostali ďalej než kdekoľvek inde, stále existujú určité obmedzenia, ktoré by LGBT aktivisti nemali prekročiť.

Vo Švédsku bol bývalý predseda RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter, the Swedish affiliate of ILGA Europe) odsúdený na 5 rokov väzenia. Boli proti nemu vznesené obvinenia zo znásilnenia, z nezákonného obmedzenia osobnej slobody, z kupliarstva, zo sexuálneho zneužívania nezaopatrených osôb, z napadnutia a porušenia tajomstva. Podľa rozsudku sexuálne zneužil mladých mužov, ktorých pozval do svojho bytu a nútil ich, aby poskytovali sex za peniaze, za čo im dával drogy a zabezpečoval bývanie. Trvalo to dva roky. Keď muži chceli prestať a odísť, vyhrážal sa im.

Okrem toho bol uznaný za vinného kvôli sprenevere.

V Holandsku čelí bývalý prezident COC (Cultuur- en Ontspannings Centrum), holandskej pobočky európskej ILGA, vyšetrovaniu kvôli obvineniam z trestnej činnosti podvodu. Je podozrivý z toho, že spreneveril dotácie, ktoré jeho organizácia dostala od holandskej vlády. Dotácie mali byť poskytnuté časopisu pre homosexuálov („Gaykrat“), ktorý mal mať údajne 60 000 predplatiteľov, pričom ich bolo len 3 000. Tento prípad tak poukazuje nielen na finančné pochybenia niektorých LGBT aktivistov, ale aj na stratégiu LGBT lobby, ktorá zveličuje, keď sa jedná o počet jej prívržencov, ale aj o jej dôležitosť.