Školská rada chce učiť 5-ročné deti o masturbácii

1,610
Kultúra smrti

Nahnevaní rodičia prepadli zasadnutie správnej rady školského okrsku Clark County. Stalo sa tak týždeň potom, čo sa objavil obsah nového návrhu osnovy „komplexnej sexuálnej výchovy“. Tá zahŕňa aj to, že 5-ročné deti sa majú učiť o masturbácii.

Navrhovaná osnova by mala zahŕňať aj vzdelávanie o homosexualite už vo veku od piatich do ôsmich rokov. Deti sa majú naučiť vzdať rešpekt každému „bez ohľadu na to, ku komu ho to priťahuje“.

Školáci by sa od materskej školy až po 3. ročník tiež učili, že „dotýkanie sa a trenie genitálií s cieľom vyvolať dobrý pocit sa nazýva masturbácia“.

Vy chcete moje 5-ročné dieťa učiť masturbovať?“ protestovala rodička Julie Butlerová.

Určite by sme päťročné deti nemali učiť, že masturbácia a vyvolávanie rozkoše tela sú dobré; a 12-roční zas nemusia vedieť o detailných podrobnostiach análneho a orálneho sexu,“ povedal podľa KTNV jeden z rodičov.

Iná rozhnevaná matka povedala: Slovami sa ani len nedá popísať, aká som bola šokovaná, keď som si prečítala, čo to chcú moju 5-ročnú dcérku učiť.“

Podľa Fox 5 rodič Ronald Withaeger povedal, že bol niektorými vecami zdesený“. Uviedol, že inštrukcia o tom, aby sa masturbácia uskutočnila na diskrétnomm mieste“, bola úplne odporná.

Veď ide o škôlkárov až tretiakov. Vy si robíte zo mňa srandu. V tom veku im to netreba vedieť,“ povedal Withaeger.

Chloe Davisová, študentka strednej školy, ktorá sa zúčastnila na tomto stretnutí, povedala: „Myslím, že som prešla asi 20 strán [navrhovanej osnovy] a nemohla som pokračovať, pretože niektoré veci boli pre mňa jednoducho príliš znepokojujúce aj v mojom veku – a to mám 17.“

Komisárka Clark County, Pat Skorkowska, sa údajne snažila upokojiť rohnevaných rodičov tým, že poukázala na to, že vzdelávací program sa ešte na 357 školách okresu nenachádza. Rada údajne očakávala vyjadrenie komunity.

Školská rada sa touto otázkou zaoberala na osobitnom zasadnutí 29. septembra o 16:00 na Výchovnom centre Edwarda A. Greera, 2832 East Flamingo Road, Las Vegas.

Rodičia a znepokojení občania boli pozvaní k tomu, aby sa zúčastnili a počas pripomienkového obdobia poskytli vyjadrenie.

Spätná väzba mohla byť predložená aj prostredníctvom e-mailu na školský okrsok: sexedinput@interact.ccsd.net.