Po trinástich spontánnych potratoch má konečne dieťatko

883
Kultúra života

Haider a Ayshia Zamanovci sa tešia z narodenia zdravého chlapčeka, po tom, čo počas 18- tich rokov prišli kvôli spontánnym potratom o 13 detí.

Awais Haider Zaman sa narodil 10. júla v nemocnici Hearlands v anglickom Birminghame. Rodičia za jeho život vďačia zamestnancom kliniky zaoberajúcej sa opakovanými spontánnymi potratmi, vrátane profesorky Siobhany Quenbyovej. Quenbyová, vedkyňa skúmajúca potenciálny prínos steroidov u žien, ktoré majú problémy s donosením detí, predpísala Ayshie experimentálnu liečbu na zastavenie príčin, pre ktoré jej telo nedokázalo donosiť dieťa.

Zamanovci povedali pre Birmingham Mail, že doktorka Quenbyová diagnostikovala Ayshie výskyt ,lepkavých‘ krviniek, ktoré spôsobujú zrážanie krvi a bránia dostatočnému prietoku krvi pre dieťa. Quenbyová a jej tím vyriešili tento problém tak, že nasadili Ayshie liečbu pozostávajúcu z podávania liekov, vrátane prednizolónu (steroidu), progesterónu a injekcií clexane proti zrážanlivosti. Tieto lieky pomáhali tomu, aby krv neustále prúdila do jej lona.

 „Neexistujú slová, ktorými by som vyjadrila svoje pocity. Sen sa stal skutočnosťou,“ povedala Ayshia pre Birmingham Mail v deň, keď porodila syna. „Každý deň počas tehotenstva som dúfala, že o svoj sen neprídem.“

„Bolo to najťažších 9 mesiacov v mojom živote, v mojej mysli sa stále vynárala otázka, čo ak to zas nevyjde? A keby to nevyšlo, mala by som pocit, že som zlyhala,“ povedala Ayshia. „Bála som sa každého ultrazvuku.“

Ale teraz, keď je Awais v jej náručí, v poriadku a zdravý, 33-ročná matka hovorí, že je za svoje zázračné dieťa vďačná Bohu. 

„Po rokoch čakania sa môj sen konečne splnil. Awais sa dokonca narodil v mesiaci ramadán, čiže aj jeho dátum narodenia je špeciálny. Mám pocit, že všetky pre mňa dôležité udalosti sa stali naraz," povedala Ayshia, ktorá je moslimka, pre Birmingham Mail.

Povzbudila ženy, ktoré čelia opakovaným spontánnym potratom, aby nestrácali nádej a poďakovala personálu nemocnice Heartland za ich lásku a starostlivosť.

 „Nedokážem slovami popísať ten pocit, keď sa mi narodilo dieťa,“ povedala Ayshia. „Stále nechápem, že som matkou. Každému v podobnej situácii by som poradila, aby sa nikdy nevzdával a dúfal, že sa jeho sen splní.“

Viac o Zamanovcoch a ich novorodeniatku sa môžete dočítať v Birmingham Mail.

Pre viac informácií o opakujúcich sa spontánnych potratoch a eticky nesporných možnostiach liečby, navštívte stránku NaProTECHNOLOGY.