Židovská pro-life organizácia zachránila pred potratom 35 000 detí

1,254
Kultúra života

Nedávno som sa stretol so židovským mužom, pro-life zástancom, ktorý sa so mnou podelil o skvelé správy. Povedal mi o organizácii s názvom EFRAT, ktorá pomohla v Izraeli zachrániť 35 000 detí pred potratom.

Prístup EFRATu je jednoduchý. Keď sa ženy v Izraeli zaregistrujú na potrat, pýtajú sa ich, prečo chcú ukončiť život dieťaťa. Ak povedia, že sú to finančné dôvody, dajú im číslo na EFRAT. Po ich rozhovore s dobrovoľníkom a po tom, čo sa posúdia ich potreby, môžu zíksať od tejto organizácie určité služby.

Tehotným mamičkám jeden rok dodávajú k dverám ich domu plienky, detskú výživu, konzervované a suché jedlo. To, čo je nad hodnotu 850 dolárov, dostanú zadarmo. V niektorých prípadoch, EFRAT pomáha matke aj počas druhého roku. Mamičky majú zadarmo detské vybavenie, vrátane postieľky, detského košíka, vaničky, kočíka a detských stavebníc. Okrem toho ich sprevádzajú starostliví dobrovoľníci, ktorí im počas ich tehotenstva poskytujú podporu. EFRAT má v Izraeli viac než 3000 dobrovoľníkov. Tento skvelý video rozhovor hovorí o poslaní EFRATu.

Skupina zdieľa listy od matiek, ktorým svojimi službami pomohli vrátane tohto dojemného príbehu:

Dr. Schussheim a celý personál Efratu,

Z celého srdca vám ďakujem za vašu finančnú podporu v tejto ťažkej dobe.

Dnes som vďačná všetkým, ktorí stáli po mojom boku počas tohto obdobia a nenechali ma ísť na potrat.

Keď uvidíte Talin obrázok, pochopíte, že si už bez nej neviem predstaviť svoj život.

Je dieťaťom, ktoré je plné šťastia a všetci ju milujú.

Ešte raz ďakujem,

MF

Ak by ste chceli vidieť tváre detí, ktoré boli v Izraeli zachránené a vidieť príbeh matky, môžete si pozrieť toto video, ktoré urobila ERAT, aby tak zviditeľnila ich príbehy. Ako v tomto povzbudivom videu hovorí rabín Mordechai Eliahu: ... musíme počúvať prikázania a robiť dobré skutky a najlepší skutok, aký môžeme spraviť, je zabrániť potratu.“