Líder organizácie 40 dní za život bude zrejme bojovať aj za manželstvo

1,118
Kultúra života

Organizácia 40 Days for Life (40 dní za život) bola založená len pred ôsmimi rokmi. Slúži ako pro - life kresťanská služba a v tomto roku pracuje už v 252. mestách v 19. krajinách.

David Bereit, jej zakladateľ a národný riaditeľ, hovorí, že rozmýšľa o tom, či nerozšíri svoje osobné zaangažovanie aj na oblasť manželstva.

Rôzne morálne otázky, s ktorými sme v súčasnosti v našej kultúre konfrontovaní, sú neoddeliteľne spojené,“ povedal Bereit pre LifeSiteNews počas Pochodu za manželstvo. „Keď sa pozriete na rôzne faktory, ktoré vedú k rozpadu národov a civilizácií, tak sú to najmä morálne faktory,“ povedal Bereit. „Je to znehodnocovanie ľudského života, upustenie od náboženskej viery a praxe a nemorálnosť – rast tohto všetkého znamená rozpad rodiny“.

Toto je spojené so vzdialením sa od Boha a Amerika bola založená ako národ s kresťanskými princípmi a ideálmi, ktoré zvykli hovorievať „In God We Trust“ („My dôverujeme v Boha“). A čím viac sme sa vzdialili od tohto ideálu, tým viac sme padli,“ povedal. „Som presvedčený, že zvrátiť súčasný stav našej kultúry je pre človeka nemožné, ale s Bohom je všetko možné.“

Bereit zdôraznil, že jeho účasť na Pochode za manželstvo ako aj jeho prebiehajúci proces rozhodovania, odzrkadľovali len jeho vlastné postoje - nie 40 Days for Life, ktorá zostáva službou zameranou na potrat.

Bereit sa nevyhýbal otázkam, ktoré sa často kladú ohľadom toho, čo prezident Barack Obama nazval tragickou“ americkou históriou.

Amerika bola postavená na žido-kresťanských princípoch,“ povedal. „Stále existujú hriešni ľudia, ktorí tvoria naše cirkvi a naše spoločenstvá.“

Otázkou je, či sa ľudia viery a svedomia vrátia k Bohu a urobia všetko pre to, aby priľnuli k zásadám, ktoré tvorili náš národ a dali nášmu národu také skvelé miesto v histórii.“

Tretí ročník Pochodu za manželstvo, ktorý organizovala Národná organizácia za manželstvo a ktorý naživo vysielal výhradne LifeSiteNews, pritiahol tisíce ľudí, väčšinou menšiny - a to iba tri dni pred naplánovaným definitívnym rozhodovaním Najvyššieho súdu USA o otázke manželstva“ osôb rovnakého pohlavia.