shutterstock_1638195727-810x500.jpg

Počet sobášov v Číne klesol na rekordne nízku úroveň. ČKS obviňuje všetko okrem seba

17
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Minulý týždeň propagandistické médium čínskej komunistickej strany známe ako Global Times oznámilo zlú správu: počet mladých párov, ktoré sa v Číne berú, rapídne klesá a dosiahol rekordne nízku úroveň 6.83 miliónov v roku 2022.

To’je pokles o 800 000 oproti predchádzajúcemu roku’a je to najnižší počet od roku 1986, kedy ministerstvo pre občianske záležitosti začalo zverejňovať čísla.

Inými slovami, v Číne sa dnes žení a vydáva menej ľudí ako kedykoľvek predtým, odkedy krajina začala viesť presné štatistiky. Nech už to znamená čokoľvek iné, tento fakt je pozitívnym dôkazom toho, ako veľmi politika ČKS v oblasti kontroly pôrodnosti ochromila čínsku populáciu.

Článok Global Times sa však vôbec nezmieňuje o neúspešnej politike jedného dieťaťa, ktorá platila v rokoch 1980 až 2016. Namiesto toho okamžite prešiel do režimu zakrývania, pričom citoval “nezávislého demografa” (akoby v Číne niečo také existovalo) “pripisoval pokles viacerým dôvodom, ako je pokles mladej populácie, nevyvážený pomer pohlaví a zmenené koncepcie manželstva.”

Očividne, k poklesu počtu mladých ľudí nedošlo’len tak. Bol to priamy a zamýšľaný výsledok barbarskej politiky jedného dieťaťa ČKS’ktorá zlikvidovala približne polovicu posledných dvoch generácií Číňanov. Každá generácia bola menšia ako tá predchádzajúca. Kým v 80. rokoch sa narodilo 215 miliónov detí, v roku 2000 ich bolo len 155 miliónov, hoci celková populácia Číny bola oveľa väčšia.

“nevyvážený pomer pohlaví” je ďalším, hoci nezamýšľaným dôsledkom politiky jedného dieťaťa. Desiatky miliónov dievčatiek boli za posledné štyri desaťročia odstránené pred narodením alebo krátko po ňom rodičmi, ktorí zúfalo túžili mať syna, ktorý by ich v starobe uživil a niesol rodinné meno.

Práve teraz je podľa posledného sčítania obyvateľov o 17,52 milióna viac mužov ako žien v manželskom veku, ktorý sa definuje ako populácia vo veku od 20 do 40 rokov. To je 17,52 milióna mužov, ktorí si s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nenájdu nevestu.

Neskutočne rastúce ceny nevesty – platba, ktorú musí ženích zaplatiť rodine nevesty – uvádza Global Times ako ďalší dôvod poklesu sobášnosti. Táto licitačná vojna o ženy, ktorá v Číne prebieha, je však ďalším dôsledkom nedostatku žien, ktorý zasa vyplynul z politiky jedného dieťaťa.

Nakoniec Global Times uvádza “zmenu v postojoch k sobášom u mladej generácie, keď sa čoraz viac mladých ľudí z rôznych dôvodov rozhoduje neuzavrieť manželstvo a nemať deti.”

Môžem uviesť jeden kľúčový dôvod: neutíchajúci príval protirodinnej a protirodinnej propagandy, ktorú ČKS chrlila celé desaťročia, aby presvedčila Číňanov, aby prestali mať deti. Zdá sa, že toto vymývanie mozgov splnilo svoju úlohu až príliš dobre, pretože otrávilo myslenie mladých ľudí proti manželstvu a rodine ako takej, takže počet sobášov a pôrodnosť voľne klesajú.

Politika jedného dieťaťa je príkladom komunistického sociálneho inžinierstva, ktoré sa strašne zvrtlo. Človek by si myslel, že aj keby vedúci predstavitelia ČKS vedome neodmietali myšlienku, že ľudský život je posvätný – a ako všetci ľavičiari to robili – aj tak by mali pochopiť, že zníženie pôrodnosti na jedno dieťa na jednu ženu bude časom kolektívnym rozsudkom smrti.

Ale, samozrejme, vyžívajúc sa vo svojej kontrole nad tým, čo považovali za nekonečné masy čínskeho ľudstva, táto myšlienka im nikdy nenapadla.

Napadla ani zosnulému predsedovi Mao Ce-tungovi. Mao v roku 1957 nariadil, že “Reprodukciu treba plánovať. Podľa môjho názoru je ľudstvo úplne neschopné riadiť samo seba. Máme plány na výrobu v továrňach, na výrobu látok, stolov a stoličiek a ocele, ale žiadny plán na výrobu ľudí. Je to anarchia, bez kontroly, bez organizácie a bez pravidiel. Musíme mať špeciálne ministerstvo – čo tak ministerstvo plánovaného pôrodu?"[1]

O dve tretiny storočia neskôr môžeme vidieť, ako dobre sa osvedčil Maov “plán na výrobu ľudí”. Centrálne plánovanie pôrodov sa ukázalo byť ešte väčšou katastrofou ako centrálne plánovanie stolov, stoličiek a ocele.

Vytvorilo iba starnúcu a umierajúcu populáciu.

Steven W. Mosher je prezidentom Inštitútu pre výskum populácie a autorom knihy “Bully of Asia: Prečo je čínsky sen novou hrozbou pre svetový poriadok.”

FOTOZNÁMKY

[1] Mao Ce-tung, “O správnom riešení rozporov medzi ľuďmi,” 27. februára 1957. Mao Zedong zhuzuo zhuanti zhaibian (Úryvky z diel Mao Zedonga podľa témy) (Peking: Ústredné vydavateľstvo dokumentov, 2003), 970. Preklad je môj vlastný.