Justin-Trudeau-810x500.jpeg

Podľa prieskumu Trudeauovej vlády mnohí Kanaďania odmietajú liberálny "klimatický" plán

17
Kultúra smrti

OTTAWA, Ontario (LifeSiteNews) –– Z prieskumu kancelárie premiéra Justina Trudeaua vyplýva, že mnohí Kanaďania nesúhlasia s programom jeho vlády’“o zmene klímy”.

Výskum bol zverejnený v správe Trudeauovho úradu pre ochranu súkromia s názvom “Dôvera vvládu ako inštitúciu: Research On Covid-19 And Climate Change,” a bola získaná prostredníctvom žiadosti o prístup k informáciám , podľa Blacklock’s Reporter.

“Len málo Kanaďanov rozhodne súhlasilo a len malá menšina skôr súhlasila s tým, že federálna vláda preukázala kompetentnosť, spravodlivosť, otvorenosť a starostlivosť, pokiaľ ide o klimatické zmeny,” uvádza sa v správe, pričom Blacklock’s  spresňuje, že len “päť percent rozhodne súhlasilo” s tým, že “federálna vláda je dostatočne kompetentná na to, aby sa zaoberala klimatickými zmenami.”

“Mnohí respondenti uviedli, že vláde nedôverujú alebo jej dôverujú len do určitej miery, že robí to, čo je správne,” dodali výskumníci. 

Zistenia boli získané z prieskumov zaslaných približne 2 000 ľuďom v celej krajine v období od 1. decembra 2021 do 31. marca 2022.  

V správe sa uvádza, že bez “dôvery v základné fakty medzi občanmi,” majú demokratické vlády “prirodzené problémy, keď sa pokúšajú založiť politiku alebo povzbudiť konanie odvolávajúc sa na objektívne vedecké tvrdenia.” 

V správe sa tvrdí, že väčšina Kanaďanov “drasticky podceňuje vplyv ľudskej činnosti”, pokiaľ ide o “klimatické zmeny napriek vedeckému konsenzu, ktorý tvrdí opak.”  

“Mnohí Kanaďania veria, že za klimatické zmeny je zodpovedný predovšetkým mix ľudských a prírodných faktorov,” konštatovala.   

Napriek tomu, že mainstreamové médiá a mnohí vládni predstavitelia tvrdia, že veda je “ustálená” v otázke “klimatických zmien,” a jún 2017 recenzovaná štúdia dvoch vedcov a veterána štatistiky potvrdila, že väčšina nedávnych údajov o globálnom otepľovaní bola “sfalšovaná klimatológmi, aby vyzerala desivejšie.”   

Približne 32 percent Kanaďanov rozhodne nesúhlasilo s tým, že “ľudská činnosť, ako napríklad spaľovanie fosílnych palív”, je príčinou “otepľovania.” 

Približne 32 percent respondentov si myslí, že väčšinou “všetko” otepľovanie spôsobuje “ľudská činnosť”, zvyšok si myslí, že ľudská činnosť je faktorom určitého otepľovania.  

Pozoruhodné je, že viac ako polovica Kanaďanov, 53 percent, sa vyjadrila kriticky k federálnym programom boja proti klimatickým zmenám a nesúhlasila s výrokom: “Federálna vláda je dostatočne kompetentná na to, aby sa zaoberala klimatickými zmenami.”  

Prieskum ukázal, že len šesť percent Kanaďanov má “úplnú dôveru” vo vládu, 34 percent uviedlo, že jej “do určitej miery dôverujú” a 25 percent, že jej “úplne nedôverujú”. 

Výskumníci zistili, že pokiaľ ide o ovplyvňovanie toho, ako človek zmýšľa o “klimatických zmenách,” 71 percent dôveruje skôr rodine alebo priateľom než skupinám klimatických aktivistov.  

Niektoré západné provincie budú zubami-nechtami bojovať proti radikálnym ‘klimatickým’programom  

Niekoľko ani tri premiérov západnej Kanady z Alberty, Saskatchewanu a Manitoby odsúdilo návrh, že by federálna vláda mohla prevziať kontrolu nad prírodnými zdrojmi provincie’prostredníctvom radikálnej klimatickej legislatívy, pričom túto myšlienku označili za “nebezpečnú” pre národnú jednotu. 

Napriek tomu ešte minulý týždeň Trudeauova vláda pokračovala v predložila svoj “zákon o udržateľných pracovných miestach” – legislatívny návrh, ktorý je súčasťou vládneho’“klimatického plánu Just Transition” na dosiahnutie čistých nulových emisií uhlíka v priebehu dvoch desaťročí. 

V polovici januára vyšiel článok z Blacklock’s odhalil, že Trudeauovi liberáli’ “Just Transition” plán, ktorého cieľom je prinútiť pracovníkov v ropnom a plynárenskom sektore prejsť na “zelené” pracovné miesta, môže ovplyvniť a ohroziť zamestnanosť 2.7 miliónov Kanaďanov. 

Banka Kanady priznala začiatkom tohto roka, že Trudeauove’federálne klimatické programy skutočne zhoršujú bremeno inflácie pre priemerného občana.

Odvtedy, ako sa Trudeau stal v roku 2015 premiérom, dôsledne presadzuje kontroverzné politiky súvisiace s klímou vrátane stále sa zvyšujúcej “uhlíkovej dane” uvalenej na benzín a naftu. 

Zvyšovanie daní súvisiacich s pohonnými hmotami prišlo v súvislosti s rozhodnutím Trudeauovej vlády pripojiť sa k&nbsprôznym globálnym iniciatívam vrátane Organizácie Spojených národov “2030 Agenda for Sustainable Development,” ktorá zahŕňa postupné ukončenie alebo zníženie používania uhoľných elektrární, hnojív bohatých na dusík a zemného plynu.