pope-tedros-810x500.jpg

Pápež František prijal na súkromnom stretnutí vo Vatikáne generálneho riaditeľa WHO, ktorý podporuje potraty

71
Kultúra smrti

Pápež František prijal dnes ráno na súkromnej audiencii vo Vatikáne generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorý podporuje potraty.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, súčasný generálny riaditeľ WHO, sa stretol s pápežom Františkom na súkromnej audiencii 24. júla na stretnutí, ktoré bolo oznámené až potom v dennom bulletine Svätej stolice’

Vatikán nezverejnil žiadne ďalšie podrobnosti a LifeSite’na žiadosti o komentár do času publikovania neodpovedal. 

Tedros, ktorý vedie WHO ako generálny riaditeľ od roku 2017, sa predtým stretol s pápežom Františkom v roku 2018, keď diskutovali o “spôsoboch, ako zabezpečiť, aby všetci ľudia mohli získať potrebnú zdravotnú starostlivosť, nech sú ktokoľvek a kdekoľvek žijú.”Tedros pochválil pápeža Františka’ “za podporu nášho úsilia rozšíriť právo na život a zdravie pre všetkých ľudí.”

Odvtedy Tedros verejne podporil niektoré z vlastných posolstiev pápeža Františka’týkajúcich sa reakcie na COVID-19, vrátane pápežovho’týždenníka z 19. augusta 2020 audience, v ktorom vyzval, aby “reakcia na pandémiu” zahŕňala zameranie sa na “sociálnu nespravodlivosť a environmentálne škody.” Tedros ocenil pápežovo posolstvo, v ktorom pápež tiež načrtol, že po obmedzeniach súvisiacich s COVID-19 by sa malo pomáhať pri obnove len priemyselným odvetviam, ktoré spĺňajú špecifické kritériá. Kritériá boli: “tie, ktoré prispievajú k začleneniu vylúčených, k podpore posledných, k spoločnému dobru a starostlivosti o stvorenie.”

Kým v roku 2018 Tedros a František hovorili o “zdravotnej starostlivosti,” Tedros’ definícia tohto pojmu sa líši od katolíckeho chápania tohto slova, keďže sa dôrazne zasadzuje za potraty. Po rozhodnutí Najvyššieho súdu USA v roku 2022, ktorý zrušil rozsudok vo veci Roe v. Wade a zvrátil pokrok potratového priemyslu v USA, Tedros kritizoval toto rozhodnutie. 

“Obmedzovanie [interrupcií] ženie ženy a dievčatá k nebezpečným interrupciám, ktoré majú za následok komplikácie, dokonca smrť, vyhlásil počas tlačového brífingu po rozhodnutí Najvyššieho súdu. Tedros opísal zrušenie rozsudku Roe v. Wade ako krok “späť,” argumentoval, že interrupcie by sa mali chápať ako zdravotná starostlivosť, informovala agentúra Associated Press. 

“Znepokojujúci je aj globálny dopad,” dodal Tedros. “Ide o život matky. Ak bude bezpečný potrat nezákonný, ženy sa určite uchýlia k nebezpečným spôsobom. A to znamená, že ich to môže stáť život.”

Predtým povedal agentúre Reuters v deň neslávneho pro-potratového rozhodnutia’o jeho zrušení, že “som veľmi sklamaný, pretože práva žien’musia byť chránené. A očakával by som, že Amerika bude takéto práva chrániť.”

Pápež František aj Tedros majú podobné názory na problematiku COVID-19. Pápež sa dokonca slávne vyslovil za to, aby ľudia dostávali dávky injekcií s prímesou potratov, ktoré celosvetovo propagovala WHO. 

Kým František posilnil svoje väzby na WHO a ďalšie globálne organizácie, ako sú OSN a Svetové ekonomické fórum, WHO sa dostala pod paľbu kritiky pre svoje pokusy zabezpečiť si ešte väčšiu globálnu moc prostredníctvom nové zmeny v Medzinárodných zdravotných predpisoch WHO’. Nové zmeny a doplnenia, ktoré navrhla Bidenova administratíva, by povolili generálnemu riaditeľovi WHO’vyhlásiť núdzové alebo krízové situácie v oblasti zdravia v ktoromkoľvek štáte a urobiť tak jednostranne a proti odporu cieľového štátu.”

Tedros počas mimoriadneho zasadnutia Svetového zdravotníckeho zhromaždenia v roku 2021 odhalil svoje želanie, aby WHO získala kontrolu nad medzinárodnými opatreniami. “Svet potrebuje posilnenú, posilnenú a udržateľne financovanú WHO v centre globálnej zdravotníckej architektúry,” povedal. “Zvyšujúci sa nesúlad medzi očakávaniami WHO a jej zdrojmi je dobre známy. COVID-19 musí byť katalyzátorom na jeho nápravu.”

Vyzval členov WHO, aby podporili kroky na “udržateľné financovanie,” – tému, o ktorej LifeSite už zdôraznil medzinárodné obavy – a uviedol, že: “Jedným z najväčších rizík pre globálnu zdravotnú bezpečnosť v súčasnosti je ďalšie oslabenie WHO alebo ďalšia fragmentácia globálnej zdravotníckej architektúry.”

Pápež František zopakoval Tedrosove’ argumenty pri mnohých príležitostiach. V roku 2021 v príhovore k Svetovej banke a Medzinárodnému menovému fondu vyzval na “globálne riadenie” vo svetle COVID-19, dôrazne sa vyslovil za univerzálne očkovacie látky a vyjadril ľútosť nad “ekologickým dlhom”, ktorý má “samotná príroda.” 

František tiež obnovil svoju častú výzvu na zmenu paradigmy globálnej politiky a povedal: “naďalej je naliehavo potrebný globálny plán, ktorý by dokázal vytvoriť nové alebo obnoviť existujúce inštitúcie, najmä tie, ktoré sa týkajú globálneho riadenia, a pomohol by vybudovať novú sieť medzinárodných vzťahov na podporu integrálneho ľudského rozvoja všetkých národov.”

Takisto vyzval konferenciu COP26 o zmene klímy, aby urýchlene pokračovala v plnení cieľov pro-absolučnej Parížskej klimatickej dohody z roku 2015.

František’ v riadkoch akoby zopakoval pocity, ktoré vyjadril kľúčový globalista a zakladateľ Svetového ekonomického fóra (WEF) Klaus Schwab, ktorého návrh protikatolícky “Great Reset,” sa opiera o zameranie na ekologický finančný program, ako spomína “zrušenie dotácií na fosílne palivá,” a nový finančný systém založený na “investíciách”, ktoré podporujú “rovnosť a udržateľnosť,” a budovanie “‘zelenej’ mestskej infraštruktúry.”

Schwab, MMF a desiatky najvplyvnejších svetových’bánk (vrátane Svetovej banky) sa už v skutočnosti zaviazali k posilneniu zeleného programu Veľkého resetovania a zdá sa, že v budúcnosti sa dodržiavanie takýchto zelených politík stane kritériom prístupu k financovaniu.