Scanlan-810x500.png

Spoluhráčka z plaveckého tímu "Lia" Thomasová opísala Kongresu, ako ju v jeho prítomnosti prinútili prezliecť sa

102
Kultúra smrti

Žena, ktorá prežila sexuálne napadnutie a športovkyňa, ktorá plávala v jednom tíme s mužom, ktorý si nevšímal pohlavie, “Lia” Thomasová vypovedala pred americkým Kongresom, že ona a jej kolegyne plavkyne sa museli prezliekať pred mužom 18-krát týždenne, zatiaľ čo sa univerzita snažila ‘prevychovať’ ženy v snahe znížiť zábrany zdieľať šatňu s mužom a vyzliekať sa pred ním.

Paula Scanlanová vo štvrtok 27. júla na kongresovom vypočutí o otázkach týkajúcich sa transrodovej ideológie porozprávala výboru pre súdnictvo Snemovne reprezentantov o svojich skúsenostiach a skúsenostiach svojich kolegýň, ktoré boli členkami plaveckého tímu Pensylvánskej univerzity.

Skanlanová pri opise situácie, ktorá by mohla vyústiť do obvinenia z trestného činu sériového sexuálneho zneužívania, pred justičným výborom povedala: “Moje spoluhráčky a ja sme boli 18-krát týždenne nútené vyzliekať sa v prítomnosti Lii, šesť stôp a štyri centimetre vysokého biologického muža s úplne neporušenými mužskými genitáliami. Niektoré dievčatá sa radšej prezliekali v kabínkach a iné používali rodinné toalety, aby sa tomu vyhli.”

Keď športovkyne plaveckého tímu vyjadrili námietky športovému oddeleniu, škola sa pokúsila “prevychovať” ženy, aby znížili svoje zábrany pred vyzliekaním sa v prítomnosti biologického muža.

“Keď sme sa pokúsili vyjadriť svoje obavy športovému oddeleniu, bolo nám povedané, že o plávaní Lii a jej prítomnosti v našej šatni sa nedá diskutovať, a boli nám ponúknuté psychologické služby, aby sme sa pokúsili prevychovať nás, aby sme boli spokojné s myšlienkou vyzliecť sa pred mužom,”vypovedala Scanlanová.

“Aby som zhrnula reakciu univerzity’-: My, ženy, sme boli problém, nie obete. Očakávalo sa od nás, že sa prispôsobíme — že sa posunieme a budeme držať hubu. Na našich pocitoch nezáležalo. Univerzita nasvecovala ženy plynom a vyvolávala v nich strach, aby potvrdila pocity a identitu muža.”

Keď Scanlanová pozdvihla svoj hlas v univerzitných’študentských novinách, jej článok bol stiahnutý v priebehu niekoľkých hodín od uverejnenia v rámci ďalšieho kroku na “umlčanie” nesúhlasu s novou politikou školy, ktorá umožňuje biologickému mužovi súťažiť v ženských’športoch a používať ich šatňu. Článok bol považovaný za “príliš urážlivý na to, aby bol napísaný a uverejnený.”

“Ako pokus vyjadriť svoje obavy zo situácie, do ktorej sme boli nútení — odhaliť nespravodlivé a neférové zaobchádzanie — som napísal Op-Ed pre Daily Pennsylvanian, študentské noviny Pennsylvánskej univerzity,” povedal Scanlan. “Pristúpil som k tomu z vedeckého, štatistického hľadiska, kde som využil svoje inžinierske vzdelanie a diskutoval o tom, že Y-chromozómy sa nedajú zmeniť žiadnym chirurgickým zákrokom ani systémovou liečbou. Tento biologický fakt sa prepožičiava športovým výhodám, ktoré nemožno zmierniť znížením hladiny testosterónu, čo je ľahko viditeľné na športových súťažiach a v šatniach.”

“DP uverejnil môj článok 10. februára 2022 večer. Len o niekoľko hodín neskôr bol môj článok stiahnutý. Nedostal som žiadne oznámenie ani zdôvodnenie. Opäť som bol umlčaný za svoj odlišný názor a cítil som, že moja univerzita mi upiera práva vyplývajúce z prvého dodatku. Toto je reprezentatívny príklad väčšieho problému, ničenia slobody prejavu. Dnes je akákoľvek diskusia o zachovaní nedotknuteľnosti ženských’priestorov označovaná za transfóbnu, bigotnú a nenávistnú."”

Scanlanová, ktorá sa ohradila voči urážkam, ktoré na ňu boli hádzané za to, že poukázala na základné biologické fakty a normy v športe, ktoré chránia ženy a ktoré boli donedávna všeobecne dodržiavané, vyhlásila: “To, čo je bigotné a nenávistné, je diskriminácia žien a snaha vymazať ženy a naše rovnaké príležitosti, dôstojnosť a bezpečné priestory.”

“Niekto sa môže spýtať, prečo tak vášnivo hovorím o otázkach, ktoré sa zdajú byť hypotetické alebo ktoré niektorí môžu vnímať ako otázky, ktoré sa týkajú len malého počtu žien? Nie je to hypotetické, je to skutočné. Poznám ženy, ktoré prišli o miesta v zozname a o miesta na pódiu. Poznám ženy so sexuálnou traumou, na ktoré má negatívny vplyv prítomnosť biologických mužov v ich šatni bez ich súhlasu. A ja som jednou z týchto žien."”

Scanlanová potom vysvetlila, že ona sama zažila sexuálny útok na záchode, a preto hovorí z vlastnej skúsenosti o potrebe chrániť ženy na takýchto miestach."“Bola som sexuálne napadnutá 3. júna 2016 na záchode,” povedala."“Útočníkovi som dokázala odpustiť, ale násilie na ženách stále existuje. Nezabúdajme na virálne hnutie #MeToo, ktoré posilnilo ženské obete, aby prehovorili; vrhlo svetlo na rozšírený výskyt sexuálnych útokov a zneužívania, a to aj vo vedeckých a vzdelávacích inštitúciách.”

Prímo na členov súdneho výboru sa obrátila na záver: “Jednotlivci v tomto výbore uviedli: ‘Násilie páchané na ženách je príliš časté.’ Som nesmierne vďačná tým členom, ktorí v minulosti upozornili na násilie páchané na ženách, ale, žiaľ, stále je čo robiť. Ako žena, ktorá prežila sexuálne napadnutie, mnohé politiky, ktoré sa dnes presadzujú, úplne ignorujú moje skúsenosti a skúsenosti mnohých žien, ako som ja.”

Odpovedajúc na tvrdenia zástancov transrodovej orientácie, že povolenie biologickým mužom, ktorí sa identifikujú ako žena, pripojiť sa k ženským’športovým tímom a zdieľať šatne a toalety, ovplyvňuje len niekoľko športovcov, Scanlan spresnil, že “sa to týka stoviek” športovkýň.

“Aj keď sa objavilo veľa názorov, že ide v podstate o menšinovú skupinu ľudí, táto jedna transrodová športovkyňa Lia Thomasová ovplyvnila stovky dievčat,” zdôraznila. “Na šampionáte NCAA boli stovky dievčat, ktoré sa rozplakali kvôli tejto situácii, či už kvôli tomu, že ich vyradili z miesta v súťaži, nekvalifikovali sa na stretnutie, alebo sa museli prezliekať v šatni vedľa dvojmetrového biologického muža. Toto nie je menšinová skupina, ktorá by bola týmto postihnutá."

Na otázku členov výboru o nominácii Thomasovej na titul Žena roka NCAA Scanlanová povedala, že to považuje za “veľmi urážlivé”, pretože existuje mnoho kvalifikovaných športovkýň, ktorým by toto ocenenie mohlo a malo byť udelené.

Scanlanová tiež poukázala na to, že riadiaci orgán Medzinárodnej plaveckej federácie zakázal súťažiť v ženských športoch všetkým osobám, ktoré prešli mužskou pubertou, čím Thomasovej znemožnil súťažiť v ženskej atletike na olympijských hrách v Paríži v roku 2024. Scanlan poznamenal, že rovnaká norma sa však už neuplatňuje na úrovni kolektívnych a stredoškolských športov, čo nielenže znevýhodňuje atlétky, ale vystavuje ich aj riziku sexuálneho napadnutia.

Keď poslanec M. Steve Cohen, demokratický člen súdneho výboru z Tennessee, navrhol, že bariéry v sprchách by mali byť jednoduchým spôsobom, ako riešiť obavy športovkýň, Scanlanová vystrelila, že takéto priznanie odhaľuje, že “medzi mužmi a ženami existujú biologické rozdiely.”

“Tým, že sme uznali, že potrebujeme mať súkromné priestory, ktoré sú od seba oddelené, prečo nemôžeme jednoducho”používať šatne, ktoré sme”vždy používali: mužské”a ženské”? Ak uznávate, že potrebujeme ochranu a súkromie pred týmito mužmi, potom uznávate, že šatne, ktoré sme vždy používali, sú tie správne.”

K Scannanovi sa na vypočúvaní pridala aj predtým rodovo zmätená, teraz otvorená “detransitionerka” Chloe Cole, ktorá prosila zákonodarcov, aby zastavili “barbarské” sexuálne “prechody” detí. Cole v silnom svedectve proti lžiam transrodovej ideológie uviedla ničivé následky vlastného pokusu o “prechod”.