patrick-moore-greenpeace-810x500.jpg

Spoluzakladateľ Greenpeace: Dosiahnutie nulových čistých emisií znamená, že "najmenej 50 % populácie by zomrelo

31
Kultúra smrti

Spoluzakladateľ Greenpeace Patrick Moore povedal, že dosiahnutie “čistých nulových” emisií uhlíka na celom svete by viedlo k “úmrtiu najmenej 50 % obyvateľstva”. 

“Ak by sme to skutočne urobili, môj názor je, že ak by sme skutočne dosiahli čistú nulu, najmenej 50 % obyvateľstva by zomrelo od hladu a chorôb,” povedal Moore v nedávnom rozhovore pre BizNewsTv. 

“A to bezpochyby len kvôli jednej veci, ktorou sú hnojivá na báze dusíka, ktoré získali dve Nobelove ceny,” pokračoval. “Jednu za vývoj procesu kombinácie zemného plynu s dusíkom v atmosfére na výrobu amoniaku. A druhú, druhú Nobelovu cenu dostal človek, ktorý to rozšíril na priemyselnú úroveň.” 

Moore uviedol, že “najmenej 50 % populácie je dnes existenčne závislých od dusíkatých hnojív.”  

“A sú’ľudia, ktorí sa to snažia zakázať. A Holandsko a Srí Lanka už takéto kroky urobili.” 

“Takže je to naozaj zamaskované želanie smrti,” pokračoval. “A to zamaskovanie je záchrana Zeme. Ktorá’záchranu obzvlášť nepotrebuje.” 

Moore spomenul Svetové ekonomické fórum (WEF) a jeho zakladateľa Klausa Schwaba ako jedných z ľudí, ktorí presadzujú “Net Zero” agendu, a povedal: “Myslím si, že sú to naši nepriatelia.” 

“Nielen naši nepriatelia, ale aj nepriatelia Zeme’a.” 

CO2 je dobrý pre životné prostredie, tvrdí Moore  

Moore tvrdí, že vyššia hladina CO2 v atmosfére je pre životné prostredie prospešná, pretože “život je tvorený uhlíkom.” 

“Vytvorili“falošný príbeh o CO2, ktorý je v skutočnosti štábom všetkých vecí všetkého života,” povedal. “Je to najpodstatnejšia súčasť života. Preto je’organická chémia chémiou uhlíka.”  

Moore ďalej tvrdil, že život na Zemi by mohol prekvitať pri oveľa vyšších hladinách CO2 v atmosfére, než je súčasných 417 častíc na milión (ppm).  

“Život, ktorý je tu teraz, by mohol prekvitať pri 4000 ppm CO2, čo je desaťnásobok toho, čo je [teraz], aj po tom, ako doň’vložíme všetok tento CO2,” povedal. “Nemyslím si, že existuje dostatok fosílnych palív na to, aby sme ho dostali späť na 4000 [ppm], pretože väčšina z neho“je uzavretá v horninách, vo vápenci, v kriede, mramore a dolomite.”  

Moore vyjadril nespokojnosť s tým, že fosílne palivá sú označované za “špinavý” zdroj energie, pretože “vrátenie CO2 späť do prostredia, odkiaľ pochádza, je jednou z najdôležitejších vecí, ktoré sa v histórii života na Zemi stali.” 

“Je to”hlúposť, že sa im”podarilo ujsť s označením fosílnych palív za špinavé. Pretože naše potraviny sa pestujú v špine, sú‘špinavé,’”Moore povedal v súvislosti so spôsobom, akým sa používajú slová na vykreslenie určitých druhov energie v negatívnom svetle. 

Predloženie argumentov v prospech jadrovej energie 

Moore tvrdil, že jediným spôsobom, ako znížiť závislosť od fosílnych palív bez toho, aby mnoho ľudí hladovalo, by bol prechod od takzvaných “obnoviteľných zdrojov energie” ako sú slnečná a veterná energia k jadrovej energii.  

Uviedol, že fosílne palivá by sa mali používať najmä pre ťažké stroje, ako sú “traktory a poľnohospodárske stroje,” zatiaľ čo väčšina ostatných vecí by sa mohla poháňať jadrovou energiou, ktorá je podľa neho veľmi bezpečná. 

“Medzi Kanadou a Spojenými štátmi je viac ako 100 jadrových elektrární,” uviedol spoluzakladateľ Greenpeace. “Nikdy sa v nich nezranil ani jeden človek, nehovoriac o tom, že by bol zabitý. Fosílne palivá zabili veľa ľudí pri výbuchoch a požiaroch, a my ich stále používame.” 

“Prečo by sme zakazovali jadrovú energiu, keď okrem Černobyľu nikoho’nezabili? To’je jediné miesto, kde bol niekto zabitý. A boli to hlavne hasiči, ktorí pracovali deväť dní, aby požiar uhasili. A boli priamo v jadre reaktora, kde to bolo naozaj rádioaktívne.” 

“Inak, viete, zopár detí zomrelo na rakovinu štítnej žľazy, pretože bola neskoro diagnostikovaná. Mohli byť zachránené, keby’ich do nemocnice priviezli skôr. Takže to nebola’najväčšia nehoda, aká’sa kedy na svete stala, alebo niečo podobné. Ani zďaleka.” 

Moore pomáhal v roku 1971 spoluzakladať Greenpeace a odvtedy sa pripojil k 1 100 vedcom a odborníkom, ktorí podpísali World Climate Declaration  (WCD), v ktorej potvrdzuje, že neexistuje “klimatická kríza.” On opustil celosvetovú organizáciu o 15 rokov neskôr po tom, čo ľavicoví “politickí aktivisti v Severnej Amerike a Európe zmenili Greenpeace z organizácie založenej na vede na politickú organizáciu na získavanie finančných prostriedkov.” 

Je držiteľom titulu PhD. v oblasti lesníckej biológie a je členom správnej rady Koalície proti CO2, vedeckej organizácie, ktorej cieľom je informovať verejnosť o výhodách CO2 a spochybňovať klimatický alarmizmus. 

PREHLIADKA:

Nositeľ Nobelovej ceny odsudzuje alarmistické klimatické predpovede: ‘Neverím’, že existuje klimatická kríza’

Globálne otepľovanie je ‘kampaň strachu’ vedcov ‘napojených na vládne granty,’ tvrdí zakladateľ Greenpeace