Danielle-Smith-Global-News-810x500.png

Danielle Smithová z Alberty zopakovala sľub, že sa postaví proti nariadeniam vlády Trudeaua o "čistej elektrine

45
Kultúra smrti

Premiérka Alberty Danielle Smithová opäť prisľúbila, že jej provincia nebude dodržiavať ani prijímať nové nariadenia premiéra Justina Trudeaua o čistej elektrine, a sľúbila, že v prípade ich vstupu do platnosti nebude dodržiavať žiadne takéto pravidlá.

“Ak by sa stali zákonom krajiny, zničili by financie Alberťanov” a spôsobili by aj dramatické zvýšenie účtov za elektrinu pre rodiny a podniky v celej Kanade,” povedala Smithová na pondelkovej tlačovej konferencii.  

Smith povedal, že “Alberta s tým nebude súhlasiť [s nariadeniami o čistej elektrine],” a dodal: “Nikdy nedovolíme, aby sa tu tieto nariadenia zaviedli, bodka.” 

“Ak na to príde, budeme si robiť svoje vlastné veci. Musíme,” zdôraznila.  

Smithová jasne povedala, že je otvorená rokovaniam s federálnou vládou, ale potvrdila, že aj ona musí prísť k rokovaciemu stolu s realistickými cieľmi týkajúcimi sa takzvanej “čistej nulovej” výroby energie.  

“Aby bolo jasné, každý plán, ktorý zdražuje elektrinu a znižuje jej spoľahlivosť, je zlý plán a nariadenia o čistej elektrine sú mimoriadne zlý, zle premyslený a nelogický plán,” povedala.   

V pracovnej verzii návrhu federálnej vlády Predpisov o čistej elektrine sa uvádza, že s prechodom na takzvanú “zelenú”energiu budú spojené o miliardy vyššie náklady, najmä v provinciách Alberta, Saskatchewan, New Brunswick a Nové Škótsko, ktoré sú bohaté na prírodné zdroje a na pohon elektrární používajú zemný plyn a uhlie.  

Federálna vláda tvrdí, že “do “zelenej” energetiky sú potrebné nové významné investície”, a preto jej nové nariadenia stanovujú, že do roku 2035 musia mať všetky provincie “čistú nulovú” výrobu elektrickej energie. 

V Alberte približne 89 % jej elektrickej siete využíva energiu vyrobenú zo zemného plynu a uhlia.  

V máji tohto roku kanadský&nbspminister životného prostredia Steven Guilbeault vyhlásil že porušovanie environmentálnych predpisov zakazujúcich využívanie energie z uhlia a zemného plynu po roku 2035 môže mať za následok dokonca trestnoprávne sankcie, čo len zvýšilo napätie medzi federálnou vládou a provinciami, ktoré sú proti navrhovaným politikám.   

Trudeauova vláda tiež nedávno pohrozila, že zadrží miliardy z peňazí daňových poplatníkov provinciám, ktoré budú aj po roku 2035 využívať na výrobu elektriny zdroje ako zemný plyn, ropu a uhlie.   

Nedávno sa vo vlastnej analýze federálnej vlády zistilo, že ak sa nariadenia presadia, do roku 2040 budú obyvatelia Alberty, Saskatchewanu, Nového Brunswicku a Nového Škótska čeliť prudkému nárastu svojich účtov za elektrickú energiu, ale Trudeauova vláda aj tak kráča vpred. 

Opozícia voči Trudeauovej vláde’“klimatickej agende” nie je ničím novým, veď ešte minulý týždeň mal Smith aj vyhlásila, že jej vláda odmietne implementovať akékoľvek Trudeauove’“nariadenia o čistej elektrine” .

Premiér Saskatchewanu Scott Moe podobne prisľúbil, že bude bojovať proti novým Trudeauovým’nariadeniam, keď nedávno povedal, že “Trudeauove’nariadenia o čistej nulovej elektrine sú cenovo nedostupné, nerealistické a protiústavné.” 

“Zvýšia ceny elektriny až na strechu a zanechajú Saskatchewan s nespoľahlivými dodávkami elektriny. Naša vláda nedovolí federálnej vláde, aby to urobila obyvateľom Saskatchewanu,” obvinil.

V júni Smith odsúdil Trudeauovu vládu’“zákon o udržateľných pracovných miestach,” jednu zo súčastí nových energetických predpisov, a potvrdila svoj minulý sľub, že bude brániť svoju “provinciu’ústavnú jurisdikciu” nad svojimi “prírodnými zdrojmi” a “pracovníkmi v energetike.”   

Trudeauova vláda”má v súčasnosti ciele v oblasti životného prostredia – ktoré sú v súlade s cieľmi Organizácie Spojených národov” “2030 Agenda for Sustainable Development”– zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.  

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF) – globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickou agendou “Veľký reset” – ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.   

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a môže dokonca viesť k nedostatku potravín.   

Okrem toho odborníci varujú, že Trudeauova vláda nové “čisté palivo”; predpisy, ktoré vstúpia do platnosti budúci rok, budú stáť kanadských zamestnancov – z ktorých mnohí už teraz zápasia s desaťročia vysokou mierou inflácie – v priemere 1 277 USD ročne navyše.