Guilbeault-810x500.png

Alberta a Saskatchewan kritizujú člena Trudeauovej vlády za účasť na klimatických rokovaniach s komunistickou Čínou

25
Kultúra smrti

Premiéri Alberty a Saskatchewanu odsúdili kanadského liberálneho ministra životného prostredia za jeho vzťahy s Čínou, ktorá je najväčším znečisťovateľom životného prostredia na svete, a zároveň mu vnucujú domáce ciele v oblasti čistých emisií.

Premiérka Alberty Danielle Smithová a premiér Saskatchewanu Scott Moe minulý týždeň odsúdili ministra životného prostredia Stephena Guilbeaulta za to, že sa zúčastnil na zasadnutí Čínskej rady pre medzinárodnú spoluprácu v oblasti životného prostredia a rozvoja (CCIED) a zároveň sa snažil zabrániť Kanaďanom využívať ich prírodné zdroje.

“Po nedávnej správe, že minister Steven Guilbeault je podpredsedom environmentálnej skupiny ČKS, ma znepokojuje, prečo chce minister prinútiť Albertu, aby sa tam dostala do roku 2035, ale nevadí mu, že Čína sa tam dostane do roku 2060,” napísala Smithová na X, predtým známom ako Twitter.

Komentáre Smitha’prišli na pozadí jej pokračujúceho boja s Guilbeaultom, jedným z najvyšších členov kabinetu premiéra Justina Trudeaua a Trudeauom v súvislosti s plánovaným núteným zavedením extrémne “zelených”environmentálnych regulácií v oblasti elektrickej energie.

Moe reagoval na Smithov’príspevok, písal, “Dobrý postreh. Prečo kanadský minister pôsobí v poradnom zbore, ktorý vytvorila vláda Komunistickej strany Číny?" ”

Expert na Čínu Steven Mosher pre LifeSiteNews povedal: “Čína je jednou z najviac znečistených krajín na svete — v mnohých mestách sa nedá dýchať, voda je nepitná a zásoby potravín sú znečistené škodlivinami a pesticídmi.”

“Sú najväčším prispievateľom k znečisteniu na svete,” dodal. “Dokonca aj oceány trpia. Väčšina plastov unášaných oceánmi pochádza z Číny.”

“Čína každých pár týždňov uvádza do prevádzky novú uhoľnú elektráreň,” povedal Mosher. “Čínska komunistická strana si uvedomuje, že lacná energia je nevyhnutná pre hospodársky rast a prosperitu, čo je lekcia, na ktorú západná vláda zrejme odhodlane zabúda.”

Mosher vyjadril prekvapenie nad tým, že Kanada chce obmedziť využívanie svojich prírodných zdrojov, a povedal: “Udivuje ma, že práve Kanada sa nechala vtiahnuť do podvodu so ‘zelenou energiou’, ktorý je len spôsobom, ako šikovní politici presúvajú peniaze daňových poplatníkov záujmovým skupinám, ktoré sa zaoberajú napríklad výstavbou solárnych panelov alebo veterných mlynov.”

“Príjemcovia tejto vládnej štedrosti zasa podporujú svojich dobrodincov štedrými príspevkami na volebnú kampaň,” vysvetlil. “Obyčajní Kanaďania nielenže vidia, ako sa plytvá ich daňami na to, čo by sa dalo nazvať ‘zelenými slonmi”, ale vidia aj environmentálnu skazu, ktorú spôsobujú sústavy solárnych panelov a veterných elektrární.”

Guilbeaulta na konferenciu pozval priamo čínsky minister ekológie a životného prostredia Huang Runqiu. Bude tiež pôsobiť ako “podpredseda” na rokovaniach o klimatických zmenách s komunistickým čínskym režimom, ktoré sa budú konať od 28. do 30. augusta.

Guilbeault povedal, že sa mi “oplatí tam ísť,” a dodal, že bude presadzovať “spoluprácu v oblasti klímy, biodiverzity a možno aj začať obnovovať mosty s Čínou na diplomatickej úrovni.”

Mosher varoval Kanaďanov, aby sa mali na pozore pred kanadskými politikmi, ktorí sa spájajú s Čínou.

“Keďže solárne panely a veterné mlyny sa čoraz častejšie vyrábajú v Číne, kanadské spravodajské služby by sa mali dlho a dôkladne zaoberať zasahovaním ČKS do volieb v Kanade, ktoré je reálne a narastá,” prezradil.

“Takéto zasahovanie, ktoré by zahŕňalo aj nezákonné príspevky na volebnú kampaň, by do značnej miery vysvetlilo, ako Čína dostáva povolenie na znečisťovanie životného prostredia,” dodal.“A prečo sa k nej niektorí politici tak ochotne pritúlia.”

V posledných približne dvoch rokoch potenciálne zasahovanie zahraničných agentov znepokojuje mnohých Kanaďanov, najmä vzhľadom na Trudeauove”predchádzajúce chválenie Číny”“základnej diktatúry” a jeho označovanie autoritárskej krajiny za svoju obľúbenú krajinu okrem vlastnej.

Nedávne zasahovanie do kanadských&nbspvoleb agentov Komunistickej strany Číny (KSČ) znepokojuje mnohých Kanaďanov a konzervatívnych politikov.

Na druhej strane sa zdá, že Trudeau je chladný k myšlienke začať úplné verejné vyšetrovanie zasahovania ČKS do volieb napriek výzvam opozície, aby tak urobil.

Naopak, po tom, čo poslanci požadovali, aby Trudeau konal proti zasahovaniu ČKS do volieb, vymenoval rodinného “priateľa” Davida Johnstona za “osobitného spravodajcu”, aby záležitosť vyšetril. Opoziční konzervatívni poslanci žiadali Johnstona vymeniť pre jeho väzby na Čínu aj na Trudeaua.

Po tom, ako Johnston dospel k záveru, že by sa nemalo uskutočniť verejné vyšetrovanie tejto záležitosti, silneli výzvy na jeho odstúpenie. V júni Johnston odišiel z funkcie “osobitného spravodajcu.”

Podľa kanadského zákona o&nbspvyšetrovaní môže len Trudeau a jeho kabinet vydať nariadenie, ktoré núti k&nbspvyšetrovaniu, pri ktorom sa využívajú právomoci predvolania. Napriek tomu Trudeau naďalej obviňuje Konzervatívnu stranu, že odkladá začatie nového vyšetrovania.