Michael-Chong-810x500.png

Konzervatívny poslanec ohrozený Čínou vyzýva ministra Trudeaua, aby odstúpil z funkcie spojenej s ČKS

26
Kultúra smrti

Kanadský poslanec, ktorému sa údajný agent Komunistickej strany Číny (KSČ) viackrát osobne vyhrážal, vyzval premiéra Justina Trudeaua’a ministra životného prostredia Stevena Guilbeaulta, aby odstúpil z funkcie za to, že prijal nomináciu do čínskeho klimatického panelu.  

“Západné vlády’predpokladali, že Čína bude v dobrej viere pracovať na zmene klímy  emisiách skleníkových plynov. Ale za posledné desaťročie kroky Pekingu ukazujú, že v’dobrej viere nepracuje. Zúrivo pracuje na zvyšovaní emisií skleníkových plynov," pokračoval Čong a dodal, že sa zdá, že Čína nepracuje v dobrej viere, pretože spaľuje viac uhlia ako všetky ostatné krajiny dohromady.

“Vo svetle týchto skutočností & vo svetle bojovnosti Pekingu’voči Kanade (uväznenie dvoch Michaelovcov, zasahovanie do našej demokracie atď.) je nepochopiteľné, prečo Trudeauova vláda naďalej ‘spolupracuje’ s Pekingom v oblasti klimatických zmien & prepožičiava Kanade’dobré meno,” obvinil poslanec.

“[Minister životného prostredia a klimatických zmien] [Stephen] Guilbeault sedí ako výkonný podpredseda Pekinskej’čínskej rady pre medzinárodnú spoluprácu v oblasti životného prostredia a rozvoja. Trudeauova vláda poskytuje tejto organizácii aj 16 miliónov dolárov,” uviedol Chong.

“Trudeauova vláda prepožičiava Pekingu dobré meno Kanady’a dáva mu punc serióznosti, že niečo robí v oblasti klimatických zmien. Preto’vyzývame ministra Guilbeaulta, aby odstúpil z funkcie výkonného podpredsedu Rady Pekingu’a Trudeauovu vládu, aby zrušila ďalšie financovanie,” uzavrel.

Pred týždňom LifeSiteNews informovali okonzervatívnych poslancoch, ktorí sa ohradili proti tomu, že Guilbeault prijal pozvanie do Číny na oficiálnu štátnu návštevu napriek pretrvávajúcim následkom údajného zasahovania Pekingu do kanadských’volieb,.

Guilbeault je na webovej stránkeCCCICED’jasne uvedený ako jej výkonný podpredseda, čo je pozícia, ktorá spadá priamo pod komunistickú Čínu’vicepremiéra Dinga Xuexianga.  

V máji Čchung zverejnil, že sa mu osobne viackrát vyhrážal človek, ktorý podľa neho bol diplomat Čao Wej a vystupoval ako agent komunistickej Číny. Chong uviedol, že vyhrážky ho znepokojovali natoľko, že z obavy o svoju bezpečnosť musel zavolať políciu.  

Po vypuknutí škandálu bol Wei vyhostený z Kanady. Komunistická čínska vláda odplatila vyhostením kanadského diplomata krátko nato.   

Ak ide o Guilbeaulta, ten bude v Číne od 28. do 30. augusta.  

Kanadskí volení predstavitelia nenavštívili Čínu od roku 2018, keď sa vzťahy medzi oboma národmi začali kaziť v dôsledku zatknutia čínskej podnikateľky Meng Wan-čou, finančnej riaditeľky spoločnosti Huawei, v roku 2019. 

Kanaďanov Michaela Kovriga a Michaela Spavora, “dvoch kanadských Michaelov,” čínska vláda na niekoľko mesiacov uväznila, čo väčšina považovala za odvetné opatrenie za zatknutie Kanady Wanzhou. Všetci traja boli v roku 2021 prepustení do svojej vlasti. 

V rámci škandálu Huawei, Kanada zakázala spoločnosti používanie národných’telekomunikačných systémov z dôvodu obáv o bezpečnosť.