Screenshot-2023-08-23-at-1.13.09-PM-810x500.png

Trudeauov bývalý minister životného prostredia nazýva odporcov uhlíkovej dane "podpaľačmi

36
Kultúra smrti

Bývalá liberálna ministerka životného prostredia vyhlásila, že Kanaďania, ktorí sa stavajú proti uhlíkovej dani Trudeauovej vlády, sú v skutočnosti “podpaľači”

Bývalá liberálna ministerka životného prostredia Catherine McKenna 19. augusta odsúdila konzervatívcov ako “podpaľačov” zodpovedných za lesné požiare za ich nesúhlas s uhlíkovou daňou, ktorú na využívanie prírodných zdrojov uvalila vláda premiéra Justina Trudeaua”.

“Konzervatívni politici chcú bojovať o cenu za znečisťovanie ovzdušia uhlíkom?"” McKenna napísal na X, predtým známom ako Twitter. “Chcete, aby bolo znečisťovanie zadarmo, zatiaľ čo Kanaďania platia svojimi ohrozenými životmi, zničenými domami a zničenými komunitami? Tak čo sa chystáte urobiť? Vy ste podpaľači.” 

Pozoruhodné je, že McKenna obmedzila komentáre k svojmu príspevku len na tých, ktorých spomenula alebo ktorých sleduje, čo znamená, že väčšina Kanaďanov nemohla na jej podnetné vyhlásenie reagovať. 

V posledných mesiacoch Trudeauova vláda a mainstreamové médiá obviňovali z nezvyčajne rozsiahlych požiarov v celej krajine “klimatické zmeny”, čo mnohí považujú za pokus o ďalšie ospravedlnenie regulácie prírodných zdrojov.

Kráľovská kanadská jazdecká polícia (RCMP) však zatkla podpaľačov ktorí boli obvinení zo zakladania požiarov po celej krajine, vrátane Yukon, British Columbia, a Alberta.  

V Quebecu, satellite footage tiež ukázali záhadné súčasné vypuknutie niekoľkých požiarov v celej provincii, čo vyvolalo obavy, že požiare boli koordinovaným úsilím podpaľačov.  

Premiérka Alberty Danielle Smithová minulý týždeň podotkla, že 500 zo 650 požiarov v provincii založili ľudia a nie “klimatické zmeny.” 

Líder Konzervatívnej strany Pierre Poilievre reagoval na McKennove’pripomienky a počas tlačovej konferencie v Ottawe v pondelok popoludní. 

“To, čo ma naozaj znepokojuje, je zvýšená radikalizácia rétoriky liberálov, najmä Justina Trudeaua, ale aj hnus a podlosť, ktorú’smerujú na ľudí, ktorí nesúhlasia s ich politikou, či už’je pravda, že tieto odporné poznámky sú namierené proti moslimským rodičom, alebo či je to jeho pichanie prstom do tváre ľudí a teraz už bývalý liberálny minister, ktorý hovorí, že každý, kto nechce platiť vyššie dane, je podpaľač," povedal Poilievre. 

“Naozaj, naozaj, ako keby sme platili vyššie dane, mali by sme’menej na lesné požiare,” vyzval. “No tak. Vráťme sa v tejto krajine k zdravému rozumu. A začnime’spájať našich ľudí namiesto toho, aby sme krajinu rozdeľovali.” 

S účinnosťou od 1. júla Trudeauova vláda viedla druhú federálnu uhlíkovú daň, ktorá stojí priemernú kanadskú rodinu ročne o stovky dolárov viac v nákladoch na palivo.

Vzdor varovaniam, že mnohé z novo zavedených alebo navrhovaných nariadení Trudeauovej vlády’poškodia Kanaďanova sú nemožné realizovať, premiér a jeho kabinet naďalej presadzovali svoje environmentálne ciele, ktoré sú v súlade s cieľmi Organizácie Spojených národov’ “2030 Agenda for Sustainable Development.”  

Navrhovaný plán zahŕňa postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.      

Zníženie a prípadné zrušenie používania tzv;fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tiež tlačil Svetové ekonomické fórum (WEF)  –  globalistická skupina, ktorá stojí za socialistickou agendou “Veľký reset”  –  organizáciou, ktorá Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.      

Kým Trudeau’plán presadzoval pod zámienkou “udržateľnosti,” jeho zámer znížiť emisie oxidu dusného obmedzením používania hnojív kritizovali poľnohospodári. Tvrdia, že to zníži zisky a mohlo by to dokonca viesť k nedostatku potravín.