instagram-810x500.jpg

Meta vymazala príspevok na Instagrame o podujatí odhaľujúcom nebezpečenstvo transgenderizmu pre "porušenie miestnych zákonov

28
Kultúra života
  • Meta odstránila reklamu na prejav o nebezpečenstvách transgenderizmu pre porušenie zákonov.
  • Spoločnosť Meta obhajovala odstránenie príspevku s odvolaním sa na sťažnosť týkajúcu sa reklamy.
  • Podujatie v Britskej Kolumbii varovalo pred negatívnymi dôsledkami transgenderizmu na ženy a deti.
  • Megan Murphyová čelila cenzúre a pozastaveniu účtov na Instagrame kvôli vyjadreniam proti transgenderizmu.

Meta odstránila reklamu na prejav odhaľujúci nebezpečenstvá transgenderizmu, pretože podľa nej príspevok “porušoval miestne zákony.” 

Feministická rečníčka Megan Murphyová 6. júna odhalila, že spoločnosť Meta, materská spoločnosť Facebooku a Instagramu, odstránila príspevok na Instagrame, ktorý propagoval podujatie, ktoré sa zaoberalo negatívnymi dôsledkami transgenderizmu v kanadskej spoločnosti.  

“Tento plagát je zrejme v Kanade nezákonný, takže ho zdieľajte všade,” Murphyová zverejnila na X, predtým známom ako Twitter.  

Meta obhajovala svoje odstránenie príspevku vysvetlením, že dostala sťažnosť týkajúcu sa reklamy na podujatie. 

“Keď sa vlády domnievajú, že obsah na Facebooku alebo Instagrame je v rozpore s miestnymi zákonmi, môžu nás požiadať, aby sme obsah obmedzili,” povedala Meta Murphymu.  

“Môžeme tiež dostať súdne príkazy na obmedzenie obsahu alebo správy o údajnom nezákonnom obsahu od mimovládnych subjektov a členov verejnosti,” pokračovala spoločnosť.   

Podujatie, ktoré sa konalo 8. júna v Cowichan Community Centre v Britskej Kolumbii, malo titul: “Presadzovanie hrdosti: Keď sa aktivizmus dostáva do konfliktu s právami žien, právami homosexuálov [sic] a ochranou detí.” 

“Lesbičkám sa hovorí, že musia akceptovať mužov ako potenciálnych partnerov; deti sa učia, že chlapci môžu byť dievčatami a dievčatá chlapcami; sme svedkami zábavy pre dospelých, ktorá sa ponúka deťom v podobe Drag Queen Story Hours a ďalších; a bezpečnosť, záujmy a práva žien”boli úplne odsunuté na vedľajšiu koľaj,” pokračoval popis podujatia.  

Opis ďalej varoval pred “možným poškodením žien a detí” v dôsledku transgenderizmu. 

Čítajte: Princetonská homosexuálna aktivistka a ‘queer alumni’ prezidentka zatknutá za detskú pornografiu

Okrem toho, že Murphyová pre túto udalosť čelila cenzúre zo strany Meta, prezradila, že všetky jej účty na Instagrame boli odvtedy pozastavené.  

“Instagram momentálne bez akéhokoľvek dôvodu zakazuje všetky moje účty,” ona písala 9. júna.  

“Vyzerá to tak, že tento účet je spojený s iným účtom, ktorý porušil naše pravidlá,” napísala Meta v oznámení. “Toto nie je’v súlade s našimi usmerneniami komunity o integrite účtov a autentickej identite.” 

V neskoršom príspevku Murphy vysvetlila, že sa domnieva, že pozastavenie je kvôli jej vyjadreniam proti transgenderizmu. 

“A samozrejme tým ‘žiadnym dôvodom’ myslím, že muži nie sú’ženynnnnnnnnnnnnnn,” napísala.