vigano-1-e1710425167683-810x500.jpg

Arcibiskup Viganò reaguje na obvinenie zo schizmy: "Obvinenia proti mne považujem za česť

228
Kultúra smrti
  • Mimosúdny trestný proces za schizmu začal proti arcibiskupovi Vigano
  • Obvinenia potvrdzujú jeho kritiku pápeža Františka a Druhého vatikánskeho koncilu
  • Bergoglio podporuje globalizmus, LGBT ideológiu a zelenú agendu
  • Vigano odmieta Bergogliove omyly a herézy a trvá na vernosti katolíckej viere

Poznámka redakcie: Nasleduje oznámenie arcibiskupa Carla Mariu Viganaò o začiatku jeho mimosúdneho trestného procesu za schizmu.

Dikastérium pre náuku viery ma jednoduchým e-mailom informovalo o začatí mimosúdneho trestného procesu proti mojej osobe s obvinením zo spáchania trestného činu schizmy a obvinením, že som poprel legitimitu “pápeža Františka,” že som prerušil spoločenstvo “s ním,” a že som odmietol Druhý vatikánsky koncil.

Na 20. júna som bol predvolaný do Paláca Svätého ofícia, a to osobne alebo v zastúpení kanonického právnika. Predpokladám, že rozsudok je už pripravený, vzhľadom na to, že ide o mimosúdny proces.

Čítajte: Vatikán obviňuje arcibiskupa Viganaò zo schizmy za ‘popieranie legitimity pápeža Františka’

Obvinenia voči mojej osobe považujem za poctu. Som presvedčený, že samotná formulácia obvinení potvrdzuje tézy, ktoré som opakovane obhajoval vo svojich rôznych vystúpeniach. Nie je náhoda, že obvinenie proti mne sa týka spochybňovania legitimity Jorgeho Maria Bergoglia a odmietania Druhého vatikánskeho koncilu: koncil predstavuje ideologickú, teologickú, morálnu a liturgickú rakovinu, ktorej je bergogliovská “synodálna cirkev” nevyhnutnou metastázou.

Je potrebné, aby si episkopát, klérus a Boží ľud vážne položili otázku, či je v súlade s vyznávaním katolíckej viery pasívne sledovať systematické ničenie Cirkvi jej predstaviteľmi, tak ako iní rozvratníci ničia občiansku spoločnosť. Globalizmus vyzýva k etnickej výmene: Bergoglio podporuje nekontrolovanú imigráciu a vyzýva na integráciu kultúr a náboženstiev. Globalizmus podporuje ideológiu LGBT: Bergoglio schvaľuje požehnanie párov rovnakého pohlavia a veriacim vnucuje akceptovanie homosexuality, pričom kryje škandály svojich protégéov a presadzuje ich do najvyšších zodpovedných funkcií. Globalizmus vnucuje zelenú agendu: Bergoglio uctieva modlu Pachamamu, píše bludné encykliky o životnom prostredí, podporuje&nbspAgendu 2030 a útočí na tých, ktorí spochybňujú teóriu globálneho otepľovania spôsobeného človekom.

V záležitostiach, ktoré sa týkajú výlučne vedy, prekračuje svoju úlohu, ale vždy a len jedným smerom: smerom, ktorý je diametrálne odlišný od toho, čo Cirkev vždy učila. Nariadil používanie experimentálnych génových sér, ktoré spôsobili veľmi vážne poškodenie, smrť a neplodnosť, pričom ich nazval “aktom lásky,” výmenou za finančné prostriedky od farmaceutických spoločností a filantropických nadácií. Jeho úplné spojenie s “davoským náboženstvom”je škandalózne. Všade tam, kde vlády v službách Svetového ekonomického fóra zaviedli alebo rozšírili potraty, podporovali neresti, legalizovali homosexuálne zväzky alebo zmenu pohlavia, podporovali eutanáziu a tolerovali prenasledovanie katolíkov, nepadlo ani slovo na obranu viery alebo morálky, ktoré sú ohrozené, alebo na podporu občianskych bojov toľkých katolíkov, ktorých Vatikán a biskupi opustili. Ani slovo pre prenasledovaných katolíkov v Číne za spoluúčasti Svätej stolice, ktorá považuje miliardy Pekingu’za dôležitejšie ako životy a slobodu tisícov Číňanov, ktorí sú verní Rímskej cirkvi.

V “synodálnej cirkvi”, ktorej predsedá Bergoglio, sa neuznáva žiadna schizma medzi nemeckým episkopátom ani medzi vládou menovanými biskupmi, ktorí boli vysvätení v Číne bez mandátu Ríma. Pretože ich konanie je v súlade s deštrukciou Cirkvi, a preto ho treba utajovať, minimalizovať, tolerovať a napokon podporovať.

Za týchto 11 rokov “pontifikátu” bola Katolícka cirkev ponížená a zdiskreditovaná predovšetkým kvôli škandálom a korupcii vedúcich predstaviteľov hierarchie, ktoré boli úplne ignorované, aj keď najbezohľadnejší vatikánsky autoritársky režim zúril proti veriacim kňazom a rehoľníkom, malým spoločenstvám tradičných mníšok a komunitám viazaným na latinskú omšu.

Čítajte: Pápež František čelí vyšetrovaniu OSN v súvislosti s údajným odpočúvaním, biskup Strickland sa pripojil k exorcistickej modlitbe za svet

Táto jednostranná horlivosť pripomína Cromwellov’fanatizmus, typický pre tých, ktorí sa vzpierajú prozreteľnosti v domnienke, že konečne sú na vrchole hierarchickej pyramídy, môžu robiť a rušiť, čo sa im zachce, bez toho, aby niekto proti čomukoľvek namietal. A toto dielo skazy, táto ochota zrieknuť sa spásy duší v mene ľudského pokoja, ktorý popiera Boha, nie je Bergogliovým výmyslom, ale hlavným (a nepomenovaným) cieľom tých, ktorí využili koncil na to, aby popreli katolícke magistérium a začali búrať Cirkev zvnútra, po malých krokoch, ale vždy jedným smerom, vždy za zhovievavej tolerancie alebo zavinenej nečinnosti – ak nie výslovného súhlasu – rímskych autorít.

Katolícka cirkev bola pomaly, ale isto ovládnutá a Bergoglio dostal za úlohu urobiť z nej filantropickú agentúru, “cirkev humanity, inklúzie, životného prostredia” v službách Nového svetového poriadku. Toto však nie je Katolícka cirkev: je to jej falzifikát.

Odstúpenie Benedikta XVI. a vymenovanie nástupcu v súlade s diktátom Agendy 2030 svätogalskou mafiou malo umožniť  a podarilo sa mu umožniť  globálny prevrat, ktorý sa uskutočnil za spoluúčasti a autoritatívnej podpory rímskej cirkvi. Bergoglio je pre Cirkev tým, čím sú iní svetoví vodcovia pre svoje národy: zradcami, rozvracačmi a konečnými likvidátormi tradičnej spoločnosti, ktorí majú istotu beztrestnosti. Bergogliova’vada súhlasu  (vitium konsenzus) pri akceptovaní jeho zvolenia sa zakladá práve na zjavnej nepriateľskosti jeho vládneho a magistériového pôsobenia vzhľadom na to, čo každý katolík akéhokoľvek veku očakáva od Kristovho vikára a nástupcu kniežaťa apoštolov. Všetko, čo Bergoglio robí, predstavuje urážku a provokáciu celej Katolíckej cirkvi, jej svätých všetkých čias, mučeníkov, ktorí boli zabití in odium Fidei, a pápežov všetkých čias až po Druhý vatikánsky koncil.

Toto je tiež a hlavne urážka Božskej hlavy Cirkvi, nášho Pána Ježiša Krista, ktorého posvätnú autoritu si Bergoglio nárokuje uplatňovať na škodu mystického tela, a to konaním, ktoré je príliš systematické a dôsledné na to, aby sa javilo ako plod obyčajnej neschopnosti. V činnosti Bergoglia a jeho okolia sa v praxi uplatňuje Pánovo’varovanie:  “Dajte si pozor na falošných prorokov, ktorí k vám prichádzajú v prestrojení za baránky, ale v srdci sú draví vlci” (Mt 7, 15).

Je mi cťou nemať – a vlastne ani nechcem – žiadne cirkevné spoločenstvo s nimi: ich loby je loby, ktorá skrýva svoju spoluúčasť s vládcami sveta , aby oklamala mnohé duše a zabránila akémukoľvek odporu proti nastoleniu Antikristovho kráľovstva.

Voči&nbspobvineniam dikastéria tvrdím, že ako nástupca apoštolov som v&nbspplnom spoločenstve s&nbspRímskokatolíckou apoštolskou cirkvou, s&nbspMagisteriom rímskych pontifikov a&nbsps&nbspnepretržitou doktrinálnou, morálnou a&nbspliturgickou tradíciou, ktorú verne zachovávajú.

Odmietam neomodernistické omyly vlastné Druhému vatikánskemu koncilu a takzvanému “pokoncilovému magistériu,” najmä v otázkach kolegiality, ekumenizmu, náboženskej slobody, sekularizácie štátu a liturgie.

Odmietam, odmietam a odsudzujem škandály, omyly a herézy Jorgeho Maria Bergoglia, ktorý prejavuje absolútne tyranské riadenie moci, vykonávané proti účelu, ktorý legitimizuje autoritu v Cirkvi: autoritu, ktorá je vlastná  Kristovej autorite a ako taká sa musí podriaďovať iba jemu. Toto oddelenie pápežstva od jeho legitimizujúceho princípu, ktorým je Kristus Veľkňaz, premieňa ministerium na sebareflektujúcu tyraniu.

Nijaký katolík hodný toho mena nemôže byť v spoločenstve s touto “bergogliánskou cirkvou,” pretože koná v jasnej diskontinuite a rozchode so všetkými pápežmi dejín a s Kristovou Cirkvou.

POKRAČUJEME: Kardinál Sarah varuje pred ‘praktickým ateizmom’

Pred päťdesiatimi rokmi bol v tom istom paláci Svätého ofícia predvolaný arcibiskup Marcel Lefebvre a obvinený zo schizmy za odmietanie Druhého vatikánskeho koncilu. Jeho obhajoba je moja; jeho slová sú moje; a jeho argumenty sú moje – argumenty, pred ktorými ho rímske úrady nemohli odsúdiť za herézu, namiesto toho museli čakať, kým vysvätí biskupov, aby mali zámienku vyhlásiť ho za schizmatika a potom zrušiť jeho exkomunikáciu, keď už bol mŕtvy. Táto schéma sa opakuje aj po polstoročí, keď sa ukázala prorocká voľba arcibiskupa Lefebvra’

V týchto časoch apostázy nájdu katolíci v pastieroch verných mandátu, ktorý dostali od nášho Pána, príklad a povzbudenie zotrvať v Kristovej pravde.

Depositum custodi, podľa apoštolskej’výzvy: Keďže sa blíži čas, keď budem musieť skladať účty Božiemu Synovi zo všetkých svojich skutkov, mám v úmysle vytrvať v bonum certamen a nesklamať vo svedectve viery, ktoré sa vyžaduje od každého, kto bol ako biskup obdarený plnosťou kňazstva a ustanovený za nástupcu apoštolov.

Vyzývam všetkých katolíkov, aby sa modlili, aby Pán prišiel na pomoc svojej Cirkvi a dodal odvahu tým, ktorí sú prenasledovaní pre svoju vieru.

+ Carlo Maria Viganò, arcibiskup

20. júna 2024
S.cti Silverii Papæ et Martyris
B.ti Dermitii O’Hurley, Episcopi et Martyris;