Reimer-arrest-810x500.png

Kanadský pastor Derek Reimer bol uznaný vinným z porušenia kaucie na protest proti "príbehu s drag queen

12
Kultúra smrti

Pastor z Calgary bude teraz odsúdený za trestný čin po tom, čo ho sudca v pondelok uznal vinným z porušenia podmienok prepustenia na kauciu, pretože sa vyjadril proti podujatiu pre deti s názvom “drag queen story time” vo verejnej knižnici.

Kanadský protestantský pastor Derek Reimer, pastor organizácie Mission 7 Ministries, bol okrem odsúdenia za trestný čin postihnutý aj pokutou 500 dolárov, avšak za svoj najnovší verdikt sa vyhol väzeniu.

Pres pokutu a obvinenie z viny Reimer pre LifeSiteNews povedal, že získal “výhru” tým, že sa mohol podeliť “o Ježiša prostredníctvom môjho svedectva.”

“Bola to sklamaná prehra, hoci výhrou bolo, že som sa mohol podeliť o Ježiša prostredníctvom môjho svedectva a presvedčenia,” povedal pre LifeSiteNews.

Reimer povedal, že bol rád, že mohol súdu a sudcovi povedať, ako sa bude “naďalej starať o bezdomovcov a chrániť deti” pred extrémnou indoktrináciou LGBT.

Obvinenia vyplývajú z incidentu, ktorý sa odohral 15. marca 2023 v knižnici Signal Hill Library v Calgary’. Reimer bol obvinený z neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok a porušenia podmienok prepustenia na kauciu za to, že protestoval na podujatí s tematikou LGBT “drag queen” v knižnici.

Podmienky kaucie, ktoré mu boli uložené na základe predchádzajúceho obvinenia za protest proti podobnému podujatiu s tematikou LGBT, mu zakazovali zdržiavať sa vo vzdialenosti menšej ako 200 metrov od verejného miesta, kde sa konajú podujatia s tematikou LGBT. Vzhľadom na tieto podmienky bol zatknutý po proteste v knižnici Signal Hill.

V Facebookový príspevok v pondelok Reimer poznamenal, že ho pokuta nerozhodila, a dodal, že podľa jeho názoru, ako povedal pre LifeSiteNews, sa sudca rozhodol neudeliť mu trest odňatia slobody po tom, čo si vypočul jeho svedectvo o “premenenom živote v Kristovi.”

“Po tom, čo môj právnik hovoril o MISSION7 a ja som hovoril o svojom premenenom živote v Kristovi, sudcu to presvedčilo a súhlasil s pokutou 500 dolárov namiesto 1–2 týždňov väzenia,” napísal.

Reimer potom citoval Žalmy 138,7: “Aj keď kráčam uprostred súženia, ty ma oživíš; vystrieš svoju ruku proti hnevu mojich nepriateľov a tvoja pravica ma zachráni.”

Kalgarský pastor bol viackrát obvinený za to, že sa postavil proti podujatiam s LGBT tematikou “drag” zameraným na deti.

Minulý mesiac ho sudca oslobodil od obvinení z trestných činov, ktoré mu vznikli za protest proti podujatiu “drag queen story time” pre deti v inej verejnej knižnici, ako informoval portál LifeSiteNews. Incident vzbudil medzinárodnú pozornosť po tom, ako bol násilne vyvedený z knižnice za to, že protestoval proti podujatiu a poukázal na to, že homosexuálne akty sú hriešne.

Reimera ešte čaká rozsudok za iné protestné akcie proti “hodine príbehov o drag queen,”, za ktoré bol uznaný vinným z “trestného obťažovania.” Rozsudok padne 28. novembra.

Hrozí mu pokuta 10 000 dolárov za každé obvinenie alebo šesť mesiacov väzenia.

Ako informoval portálLifeSiteNews začiatkom tohto roka, obvinenia z neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok proti Reimerovi za modlitbu v obecnej budove boli zamietnuté.

Bol zatknutý mnohokrát krát za protesty proti “drag queen story time” a iným pro-LGBT podujatiam vo svojom meste.

Reimer bol za protesty proti týmto podujatiam aj terčom obťažovania. V apríli minulého roka bola jeho dodávka poškodzovaná s protikresťanským nápisom, ako aj satanistickým symbolom, keď bol vo väzení po ďalšom zatknutí v súvislosti s jeho prorodinným aktivizmom.

V minulom roku Calgary prijalo nový takzvaný “Zákon o bezpečnom a inkluzívnom prístupe”, ktorý zakazuje “špecifikované protesty” vo vnútri aj mimo všetkých verejných budov vo vlastníctve mesta a jeho pridružených spoločností.

Predpis znamená, že každý, kto bude protestovať proti pro-LGBT podujatiam vo verejných budovách, bude zakázaný dostať sa do vzdialenosti 100 metrov od akéhokoľvek takéhoto miesta.