GettyImages-915519060-e1705057226885-810x500.jpg

Trudeau prisľúbil ešte viac peňazí na potraty a antikoncepciu v celej Kanade

8
Kultúra smrti

Premiér Justin Trudeau oznámil, že bude ďalej rozširovať takzvaný Fond sexuálneho a reprodukčného zdravia Kanady s cieľom ešte viac uľahčiť Kanaďanom potraty ich nenarodených detí. 

V tlačovej správe z 28. septembra Trudeau oslávil oxymoronicky nazvaný “Medzinárodný ‘deň bezpečných” potratov” tým, že prezradil, že vynaloží ešte viac peňazí daňových poplatníkov na rozšírenie “Fondu sexuálneho a reprodukčného zdravia”, pričom konkrétne spomenul svoj cieľ uľahčiť prístup k potratom ženám, najmä “mladým”, pôvodným obyvateľom Kanady a etnickým menšinám. 

“Naša vláda je hrdo za voľbu a vždy bude,” napísal Trudeau. “Preto“prijímame opatrenia na rozšírenie starostlivosti o sexuálne a reprodukčné zdravie (SRH) v celej krajine. Prostredníctvom Fondu pre sexuálne a reprodukčné zdravie odstraňujeme prekážky, zvyšujeme prístup k týmto dôležitým službám a podporujeme komunitné organizácie v celej Kanade, aby pomáhali poskytovať túto starostlivosť.”  

“Financovanie zahŕňa projekty na zvýšenie prístupu k službám bezpečného potratu pre ženy, mládež a komunity pôvodných obyvateľov, rasovo zvýraznených osôb a 2SLGBTQI+,” dodal.

Trudeau ďalej oslávil návrh svojej vlády’Zákona C-64, ktorý by v prípade schválenia prinútil daňových poplatníkov financovať rôzne formy antikoncepcie vrátane potratovej “tabletky ráno po pôrode.”  

Trudeau’návrh zákona podporuje aj domáce chemické potraty, ktoré sa zvyčajne vykonávajú požitím liekov, ako je Mifegymiso. V januári CLC informovala o 19-ročnom kanadskom dievčati, ktoré zomrelo po užití nebezpečného prípravku. 

Trudeau sa tiež pochválil prácou, ktorú jeho vláda vykonala na zabezpečenie toho, aby ženy v zahraničí mohli zabíjať svoje deti, a pochválil sa, že v rokoch 2022-23 “globálne investície na podporu bezpečných [sic] interrupcií a postabortívnej starostlivosti vzrástli o viac ako 50 percent.”  

Nie je’jasné, čo Trudeau myslí pod pojmom “bezpečný” potrat, keďže každý potrat sa končí smrťou aspoň jedného pacienta a zvyčajne celoživotnou traumou matky.  

Napriek strašnej realite potratov Trudeau naďalej podsúva Kanaďanom príbeh proti životu. Trudeau sa dlhodobo hlási k podpore potratov napriek tomu, že je pokrstený katolík. Od nástupu do funkcie v roku 2015 jeho liberálna vláda presadzovala pro-potratovú politiku, ako napríklad odobratie centrám pre tehotné charitatívneho štatútu.  

Podľa Campaign Life Coalition potraty zabili viac ako štyri milióny nenarodených detí v Kanade od jeho legalizácie v roku 1969, čo približne zodpovedá počtu obyvateľov Alberty.