Homosexuálom chcú v Británii zakázať liečbu

1,826
Kultúra smrti

LONDÝN - Zatiaľ čo britský parlamentný poslanec za labouristov podal návrh zákona, ktorý by zakazoval terapeutistom ponúkať pomoc s prekonaním nechcených pocitov príťažlivosti k rovnakému pohlaviu, významný kresťanský terapeutista varoval, že návrh zákona je iba časťou pretrvávajúcich porušovaní práv klientov hľadajúcich pomoc.

Doktor Michael Davidson hovorí, že návrh je súčasťou úsilia "stalinovského" štýlu, ktorý chce vytlačiť všetky profesionálne názory, ktoré oponujú "politickej a sociálnej ideológii propagujúcej gayov," ktorá je presadzovaná psychologickými asociáciami.

Profesionálne správne organizácie, počnúc od Kráľovského kolégia psychiatrov, ako povedal doktor Davidson v interview pre LifeSiteNews.com, sa nechávajú viesť v týchto otázkach politickou ideológiou a nie vedou, a manipulujú a skresľujú empirické poznatky.

"Túto agendu nerozbehli politici, ale profesionálne organizácie," ktoré používajú to, čo nazval "stalinovskými taktikami", aby umlčali oponentov.

"Jednoducho sa zbavíte kohokoľvek s iným uhlom pohľadu. Potom vytvárate dojem, že je v tých veciach jednota v odborných publikáciach a získate kontrolu," povedal. "Je to stalinovská taktika v tejto krajine."

“Odvoláte sa na etický kontext, pre ktorý nie je možné dovoliť žiadny oponentský hlas, potom uzavriete príležitosti pre výchovu terapeutov. To zaistí, že nebude žiadny protihlas k ideologickému smerovaniu," povedal doktor Davidson.

Geraint Davies, labouristický poslanec za Swansea West, inicioval návrh, o ktorom tvrdí, že jeho zámerom je "regulovať terapeutickú profesiu,""zakázať reorientačnú terapiu z homosexuála na heterosexuála." Od všetkých terapeutov a poradcov by zákon vyžadoval, aby boli zaregistrovaní na Rade pre zdravotnícke a ošetrujúce profesie, ktoré by obratom automaticky museli vyškrtnúť kohokoľvek, kto ponúka "terapiu homosexuála na heterosexuála."

"Toto poškodzujúce takzvané liečenie traumatizovalo mnoho LGBT osôb dlhé roky a je čas, aby Británia ukázala cestu okamžitým zákazom tejto terapie," povedal Davies v Dolnej snemovni. "Vláda doteraz odmietala konať, ale odkedy som prvýkrát navrhol zákon, vidím, že mnohí poslanci zo všetkých klubov sa pripájajú k psychoterapeutickej profesii, ktorá odsudzuje túto zdiskreditovanú praktiku."

"Jediný spôsob, ako nadobro zastaviť túto reorientačnú terapiu je vytvoriť povinnú reguláciu a vyškrtnúť kohokoľvek, kto sa pokúša ‘liečiť’ niekoho sexuálnu orientáciu."

"My súhlasíme, že regulácia je vždy dôležitá a musí byť uplatňovaná.  To je normálny profesionálny vývoj," povedal Davidson, riaditeľ Core Issues Trust, ktorý je sám bývalý homosexuál. "Ale to, čo je tu navrhované, nie je regulácia, ale priamo prohibícia."

Ak návrh prejde, povedal, bude mať "opačný ako zamýšľaný účinok" na verejnú zodpovednosť terapeutov. Namiesto toho vženie tých, ktorí hľadajú pomoc do rúk neškolených a potencionálne bezohľadných neprofesionálnych praktikantov.

Charakterizovať terapiu ako "reorientáciu homosexuála na heterosexuála" je takisto nepresné. Čo sa ponúka, ako povedal dôveryhodnými a školenými terapeutami , nie je "liek na homosexualitu" ako sa o tom hovorilo v televízii na BBC a v parlamente, ale "terapeutická podpora" pre tých, ktorí trpia nechcenou príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu a pocitmi, ktoré vedú k nechcenému správaniu.

Média, uviedol, sa spolčili s homosexuálnou politickou lobby, aby zakalili vody, pričom zaviedli termíny a idey, ktoré nikto v profesii nepoužíva. "Málokto tomuto rozumie, pretože médiá v Británii používajú termín ‘reorientačná terapia homosexuála na heterosexuála,’ ale to je skutočne pejoratívny výraz. Vytvára uzáver, že to, čo ponúkame je "rýchla náplasť" počas niekoľkých sedení na gauči."

"Je faktom, že tieto iniciatívy budú pokračovať," informoval, "pretože tu je po nich dopyt. Nechceme brať nikomu jeho práva [životného štýlu homosexuála]; o čo sa vlastne snažíme je zabezpečiť tým s nechcenou príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu pomoc a podporu."

Ale profesionálne organizácie vytvorili hlavu 22, pri ktorej s narastajúcou tendenciou trvajú na tom, že už túžba po pomoci týmto smerom je znakom mentálnej patológie. Napriek všeobecnému smerovaniu v psychologických profesiách k "paciento-centrickému" modelu, pri ktorom sú klienti vyzývaní zohľadniť ich osobné ašpirácie a ciele pre terapiu, jediný cieľ, ktorý nie je tolerovaný, je túžba zanechať homosexuálne pocity a pokušenia.

Doktor Davidson povedal, že je trendom nútiť takéto osoby akceptovať homosexualitu ako "prirodzenú a normálnu", bez ohľadu na to, či to chcú alebo nie. Na otázku, prečo potom nevystúpili so sťažnosťami osoby, ktoré chcú dostávať takúto terapiu, odpovedal, že je závažné podceňovať sociálne tlaky na konformitu. "Určite ak v Británii zdvihnete hlavu nad parapet a budete hovoriť o týchto veciach, pritiahnete obrovské množstvo negatívnej pozornosti," povedal.

Davidson povedal, že profesionálne terapeutické organizácie sa teraz riadia podobnou metódou, ako medicínske zariadenie v 60-tych rokoch, ktoré prepísalo vedeckú literatúru, aby redefinovalo tehotenstvo na moment implantácie embrya [na maternicu], aby tým ospravedlnilo prvú abortifikačnú koncepciu a neskôr priamy chirurgický potrat.

"Vo vedeckej literatúre je jasné," povedal, "že niektorí ľudia môžu obmedziť tieto pocity a žiť v celibáte, ak sa tak rozhodnú. Pre iných je možné eliminovať takéto pocity. Myslíme si, že je tu dostatočná ponuka na výber a robí nám starosti, že v Británii vládne názor, že takéto praktiky sú samy o sebe škodlivé.

Ale presne to je vo vedeckej literatúre úmyselne potláčané, povedal. "Mali sme silné argumenty zabezpečením informácií založených na empirických výskumoch pre členov Dolnej snemovne a pre lordov," povedal, ale politici sú zavádzaní aktivistami z profesionálnych psychologických asociácií. "Všetkým ukázali ten istý dokument," povedal, v ktorom argumentovali, že "v niektorých prípadoch boli ľudia poškodení."

V tejto konkrétnej štúdii však boli odhalené "závažné metodologické chyby," ale napriek tomu je stále používaná v celej profesii, aby blokovala dostupné dôkazy, povedal. "Oni jednoducho povedia," klientom, ktorí sa chcú zmeniť, "že je nesprávne to chcieť. Dôvod, prečo to chcete, je internalizovaná a systematická homofóbia v spoločnosti, ľudia vám pokrivili myslenie."

"Argumentujú, že to je akoby psychoterapeut chcel pomôcť niekomu s čiernou kožou, kto chce byť biely. Stále počujeme nepodložený názor, že homosexualita je genetická, a pretože je genetická, je úplne prirodzená a mala by byť podporovaná."

To sa rovná, povedal doktor Davidson, povedať klientom s príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu, že nemajú žiadnu inú možnosť ako akceptovať vlastnú identifikáciu ako "gay", čo označil za čisto "sociálno-politickú ideu."

Na rozdiel od tohoto, Core Issues Trus a ďalší terapeuti ponúkajúci podobnú pomoc, cítia, "že právo na vlastnú identitu by malo byť chránené."  Je tu rastúce povedomie, "medzi niektorými ľudmi, že základné ľudské práva" klientov hľadať pomoc v ich ašpiráciách "sú pošľapávané."

Ideologická akceptácia v Kráľovskom kolégiu psychiatrov a iných organizáciách na podklade, že homosexualita je iba normálna ľudská "sexuálna varianta" však spôsobuje, že dalšie profesionálne organizácie nasledujú trend ako "kocky domina", povedal doktor Davidson, a terapeuti, ktorí dávajú klientom na výber sú viac a viac agresívne vytláčaní na okraj.

Britský koncil pre psychoterapiu (UKCP) tvrdí, že je "ohromné množstvo dôkazov o značných emočných a psychologických nákladoch" spojených s terapiami na zmenu. Ich bývalý predseda, profesor Andrew Samuels, však nedokázal odpovedať na žiadosť Core Issue a poskytnúť vedecké dôkazy. Namiesto toho, výkonný predseda koncilu, David Pink, jednoducho povedal, že otázke bola "venovaná dostatočná pozornosť pri náčrte nášho postoja."

Core Issues Trust opakovane žiadal dokumentáciu od Kráľovského kolégia a iných organizácií, aby doložili tvrdenie, že homosexualita je vrodená alebo zdedená, alebo, že terapia na zmenu je škodlivá. Ale nikto doteraz nepodal žiadne výsledky výskumu, namiesto toho, odkazujú na vyhlásenie na webstránke kráľovskeho kolégia, kde sa uvádza, že do homosexuality sa netreba pliesť.

Doktor Di Hodgson, vedúci komisie UKCP pre diverzitu, rovnosť a sociálnu zodpovednosť povedal v programe pre BBC rádio 4, "myslím si, že dôkazy sú veľmi konfliktné...Tak sme zaujali postoj takým spôsobom, ktorý je bez ohľadu na vedecké dôkazy."

"Aj tak si ale myslíme, že je neetické súhlasiť alebo pracovať na zmene niekoho sexuálnej orientácie prostredníctvom psychoterapie."

Prehlásenie z Core Issue Trust vyzýva Kráľovské kolégium potvrdiť ich výroky, a rozšírene aj organizácie, ktoré ich kopírujú, tvrdiac, že "nedokázali odpovedať na odôvodnené žiadosti preukázať dôkazy, o ktorých tvrdia, že ukazujú, že homosexualita je  ‘biologická,’ základný predpoklad, ktorý je nepodložený vedeckým výskumom, a ktoré iné profesionálne organizácie citujú bez námietok."

Sám doktor Davidson bol minulý mesiac vylúčený z tréningového programu vedeného Britskou psychodramatickou asociácou. "Vyjadril som názor, že nezávislí jedinci, ak je to možné, by mali mať možnosť redukovať alebo eliminovať svoje pocity a  mali by mať terapeutickú podporu, aby tak mohli urobiť. To bol môj zločin."