Jezuiti v Linzi vpúšťajú do spovedníc psychológov

2,563
Kultúra smrti

V Hitlerovom „rodnom meste zavádza modernistická frakcia nekatolícky prístup k spovedi.

Čakanie na prvé obete: Pastoračný ústup v spovedniciach Starej katedrály v Linzi - nie je jasné či obaja hrajú rolu kňaza [obrázok z Kirchenzeitung Linz]

 

 

Lichotenie

Napriek zúfalej túžbe po novosti, Linz ostáva rovnaký: chce sa proste zalíškať kope konzumentov cirkevných príspevkov, ktorí majú malú vieru a spôsobujú nestabilitu katolíckej viery. Napriek tomu, dôvody na nespočetné zmeny (inovácie, atď.) sú márne.

V správe „Linzských cirkevných novín“, vybraných sekulárnych novín Linzskej diecézy, sa hovorí:

„V nových spovedniciach v Starej katedrále nie sú len kňazi čakajúci na ... konzultácie. Sú tam vnútri aj psychológovia ponúkajúci radu.“

Psycho-spovednica

V budúcnosti, človek nemusí len podebatovať s kňazom v takzvanej „spovednici“ Starej katedrály v Linzi, ale sa tiež môže spustiť do hĺbok duše, ak je pohltený pozemskými strachmi a túžbami. Existencia duše vo večnosti už nebude v popredí tejto modernistickej karikatúry.

Jezuiti boli kedysi nositeľmi viery

Za cisára Ferdinanda II, boli jezuiti stále hlavne garanciou posilňovania katolíckej viery, modeloví nositelia dobročinnej protireformácie v rakúskych krajinách.

Toto sa podstatne zmenilo: veľké časti jezuitského rádu sú teraz príslušníkmi neoprotestanskej Zeitgeist „cirkvi“ a nositeľmi modernistického hnutia v Cirkvi.

Modernistickí jezuiti zosmiešňujú sviatosť zmierenia

„Ak má mať sviatosť zmierenia budúcnosť, potrebuje nové priestory a nové formy,“ povedal európsky jezuita bez sutany, zo Starej katedrály v Linzi, Fr. P. Michael Messner, ktorého psycho-spovednica však nemá minibar naplnený alkoholom.

Taktiež povinný gauč, na ktorom si pacient môže spraviť pohodlie, je vynechaný. Napriek, alebo vlastne vďaka, týmto inováciám, môže kajúcnik  skĺznuť po ceste k zatraneniu ešte slobodnejšie.

Neužitočnosť jezuitov bez sutany

Tieto nové formy „sviatosti zmierenia“ zjavne znamenajú, že kňaz je vytláčaný zo spovednice a slnečný psychológ rozdáva svoje rady tam, kde vôbec nepatrí.

Rola kňaza, ktorý je z dobrých dôvodov subjektom Sviatosti zmierenia pre odpúšťanie  (vyznaných) hriechov, bude laicizovaná, čo bude ďalej signalizovať neužitočnosť kňažstva.

To, že psychológia degraduje Boha na výtvor smrteľnej duše je asi hlavným dôvodom prečo psychológ môže rozdávať rady v spovednici v Linzi.

„Psychológovia sú choroba, ktorá skrýva svoj liek“

Tieto zmeny sú výrazom bezbrehého sebavedomia, ktoré práve spôsobuje apostázu, ktorú sa niektorí potom pokúšajú liečiť ďalšími inováciami a zbytočnosťami.

Tieto inovácie majú stále jedno spoločné: veriaci (v tomto prípade spovední klienti) sú zbavovaní nebeského vplyvu.

Napriek zúfalým pokusom o inovácie v Daňovej cirkvi v rakúskych krajinách, všetko ostáva rovnaké: Viera v „Boha, Otca všemohúceho, Stvoriteľa neba i zeme“ nie je obnovená ale je podstatne sploštená.