Omšu v Štutgarte nahradila „Oslava hodnôt“

2,958
Kultúra smrti

Potláčanie najlepších a najkrajších tradícií v Nemecku niekedy prináša podivuhodné ovocie. Gymnázium v štutgartskej časti Bad Cannstatt oslavuje 20. decembra koniec roka „Multikultúrnou oslavou Sviatku hodnôt“ namiesto konvenčnej adventnej omše. Ironicky, Katolícky kostol Našej Panej sprístupnil chrám pre tento etický nezmysel. Namiesto omše vo 4. adventnom týždni sa odohrala oslava pod mottom: „4. niť - čo nás robí slobdnými?“ Organizátorom je Ekumenická študentská rada náboženstva a etiky.

Na pozvánke pre rodičov zo Školy Gottlieb-Daimler, ktorá bola postúpená PI, čítame:

Takže sú logicky celkom zapálený proti rasizmu a chvália sa, že sám všemohúci Cem Özdemir im udelili antirasistickú plaketu: „Škola bez rasizmu- Škola s odvahou“. Vo všeobecnosti sa škola prezentuje ako veľmi liberálna, či už ide o výrobu bláznivého krátkeho filmu, kurz Ju-Jitsu alebo náučný pochod Štutgartom proti rasizmu. Takéto neoceniteľné obohatenia kurikula, bez ktorých by budúce intelektuálne elity našej krajiny neboli spoločensky akceptovateľné a určite nie politicky korektné, sú bezpečne vštepované.

Pýtame sa, kde je tá vyhľadávaná odvaha udržať si vlastné kresťanské tradície. Prečo nikto nemá odvahu otvorene sa vyznať, radšej než nahradiť kresťanskú tradíciu iným uprednostňovaným etickým systémom? Prečo musí byť všetko zmiešané do zmesy ideálneho sveta, namiesto toho, aby sme preukázali kus integrity?

Kontakt:

Gottlieb-Daimler-school
riaditeľka Verena King
Katowice Straße 8
70374 Stuttgart
Tel: 0711-952830-0
Fax:. 0711-952830-123
Email: gdg@stuttgart.de

 
O tejto udalosti pripravila správu s ďalšími podrobnosťami Junge Freiheit:
Išlo o ekumenický festival slávený so zhromaždenými študentmi v posledný deň pred Vianocami s mottom: „4. niť - čo nás robí slobodnými?
 
Študenti evanjelických a katolíckych náboženských štúdijných skupín spolu s triedou etiky boli vyzvaní na prípravu príspevkov na túto udalosť, vysvetľuje list zaslaný školou, ktorý vyššie zverejnila organizácia Politically Incorrect [politicky nekorektní, pozn. prekl.]. Výsledkom týchto snáh bolo, že sa od študentov žiadalo predviesť multikultúrnu náboženskú pobožnosť v katolíckom kostole. 
 
Podujatie bolo organizované členmi Ekumenického oddelenia náboženstva a etiky na škole, „kde sa prichádzajú učiť ľudia z 20 rôznych národov ,“ ako hovorí školská internetová stránka. „Neakceptujeme žiadnu formu rasizmu, antagonizmu voči ženám alebo inej diskriminácie. Sme vnímaví na vhodnú reč.“ Nie je jasné prečo škola nahradila vianočnú omšu „multikultúrnou oslavou“. Vedenie nezverejnilo žiadne vysvetlenie.