Pro-potratoví fanatici narušili polnočnú omšu v Španielsku

1,942
Kultúra smrti

Madrid - Ľavicoví pro-potratoví aktivisti a feministky narušili na Štedrý večer polnočnú omšu v Španielsku s požiadavkou „bezplatných potratov počas celého obdobia tehotenstva“. K incidentu došlo vo farskom kostole San Felix v Sabadell neďaleko Barcelony.

Pro-potratoví fanatici chceli pôsobiť ako herodiáni, a preto sa rozhodli zamerať na jasle, v ktorých sa oslavuje narodenie Ježiša. Ako protiklad šťastného narodenia dieťaťa, konkrétne Spasiteľa, žiadali „bezplatné potraty počas celého obdobia tehotenstva“. Prerušili posvätnú liturgiu s transparentom a pokrikmi. Vandali a ich anti-katolícka "akcia" boli nahratí a zverejnení na internete. Toto znesvätenie bolo vykonané "antisexistickou skupinou zo Sabadell." Video bolo zverejnené na internetovej stránke "Justa Revolta". Skupina asi 50tich pro-potratových aktvistov sa vrhla do kostola počas omše, skandovala slogany za potraty a proti Cirkvi. „Akcia“ bola podľa útočníkov „reakciou“ na „kapitalistickú, patriarchálnu a katolícku ofenzívu.“

Svätá omša bola prerušená na 15 minút. Ešte pred príchodom policajtov prinútili účastníci omše vandalov aj s transparentmi opustiť kostol. Zástancovia potratov pokračovali so svojimi pokrikmi pred kostolom.