Skupina „Spojení katolíci“ je financovaná homosexuálnym multimilionárom

1,818
Kultúra smrti

WASHINGTON, DC - Disidentská náboženská skupina Spojení katolíci (Catholics United) získala leví podiel na financiách homosexuálneho multimilionára. Zdá sa teda, že sa čoraz viac ženie za odmietaním katolíckej hierarchie a pro-life/pro-rodinného hnutia.

Catholic News Agency prečesala finančné záznamy organizácie a zistila, že jej najväčším mecenášom bol Tim Gill, bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Quark DTP software.

Gillova nadácia darovala v roku 2012 Spojeným katolíkom (Catholics United) 100 000 dolárov z jej celkového ročného príjmu 111 819 dolárov. Od roku 2012 sa skupina – v ktorej čele stojí bývalý poradca Kathleen Sebeliusovej – stáva stále odmietavejšou voči obavám pro-life hnutia a voči starostlivosti katolíckych biskupov o ochranu náboženskej slobody a podporu tradičnej sexuálnej výučby.

„Po celé roky Spojení katolíci (Catholics united) zneužívali názov „katolíci“, aby nás rozdelili a šírili zmätok okolo toho, čo učí naša viera,“  povedal pre LifeSiteNews Thomas Peters, autor amerického pápežského blogu. „Zistili sme, že členovia tejto organizácie sú vedome zapojení do podvodu, pri ktorom minuli peniaze od človeka, ktorý verejne útočí na Katolícku Cirkev, aby tak tajne uskutočnili svoju agendu.“

Bill Donohue, prezident Katolíckej ligy, pre LifeSiteNews povedal: „Spojení katolíci nie sú organizácia sama o sebe: Je to len falošný prevlek, ktorý je financovaný tými, ktorí nenávidia Katolícku Cirkev.“

„Ten existuje z jediného dôvodu: vytvoriť v mysli verejnosti mienku, že je v poriadku odmietať učenie Cirkvi o sexualite a byť pri tom stále dobrým katolíkom,“ dodal. „Na tom však nie je nič katolícke.“

Od počiatku mierne ľavicoví Spojení katolíci dali 500 000 dolárov na to, aby ubránili posty demokratických kongresmanov, ktorí hlasovali za ObamaCare, ale ktorí povedali, že inak sú „pro-life“. Vtedajší výkonný riaditeľ skupiny, Chris Korzen, bývalý organizátor Medzinárodnej služobnej únie zamestnancov (SEIU) - povedal, že bol „frustrovaný z nečestnosti mnohých politických činiteľov, ktorí odporujú reforme zastaralých hospodárskych a sociálnych postupov nášho národa.“

Aktuálny výkonný riaditeľ, James Salt, viedol v roku 2012 malú skupinu protestujúcu proti akcii arcibiskupa Williama Lorina Štrnásť dní slobody, ktorá bola organizovaná, aby vyjadrila odmietnutie voči rôznym hrozbám náboženskej slobody, vrátane smernice Ministerstva zdravotníctva. Táto smernica povinne nariaďuje všetkým zamestnávateľom, aby poskytli svojim zamestnankyňám antikoncepciu, sterilizácie a abortívne „lieky“ bez príplatkov. Stojac pred bazilikou Nanebovzatia Panny Márie v Baltimore, malá skupina držala značky, ktoré hovorili: „Biskupi! Nemusíte za mňa hovoriť! Slobodu pre všetkých!“

Podľa jeho on-line životopisu Salt „dohliadal na náboženské snahy Kansaskej Demokratickej strany, vrátane posolstva pre guvernérku [Kathleen Sebelius]“, neskoršiu ministerku zdravotníctva a sociálnych služieb, ktorá zas dohliada na vykonávanie týchto smerníc.

Salt bol tiež „súčasťou prvého tímu Katolíckej Aliancie pre Spoločné Dobro,“ čo bola ďalšia disidentská skupina. Jej spoluzakladateľka, Alexia Kelley, pracovala ako riaditeľka Spoločenstva pre susedské a náboženské vzťahy na Ministerstve zdravotníctva pod Sebeliusovou.

Salt aj Spojení katolíci odmietli obavy Americkej konferencie biskupov, že tým, že sú katolícke podniky nútené porušiť svoju vieru, mandát porušuje prvý odstavec Ústavy. Chris Pumpelly, riaditeľ komunikácie pre Spojených katolíkov v roku 2012 vyhlásil, že „každý vie“, že keď biskupi vyjadrujú obavy o náboženskú slobodu, „je to kód pre „voľte republikánov“.

 
Od roku 2012 sa Spojení katolíci začali sústrediť na homosexualitu.

Tento rok táto skupina obvinila Knights of Columbus z toho, že sa zapojili do „„rozdeľujúcej kultúrnej vojny“ tým, že po celej krajine podporujú opatrenia na ochranu manželstva pred činnosťou súdov“.

V minulom roku Spojení katolíci zaútočili na katolíckych biskupov kvôli tomu, že dovolili katolíckym školám prepustiť homosexuálnych učiteľov, ktorí sa „zosobášili“ s príslušníkmi rovnakého pohlavia. Spojení katolíci povedali, že jediným prehreškom týchto učiteľov „bola túžba žiť s rovnakou dôstojnosťou, aká je poskytnutá všetkým ostatným“. Katolícke školy odvtedy čelia žalobám kvôli tomu, že trvajú na tom, aby učitelia vo svojom verejnom živote rešpektovali katolícke učenie.

Keď o. Derek Lappe odhlásil svoj skautský oddiel z príslušnosti k cirkevnej oblasti Seattlu kvôli ich novej zásade prijímania homosexuálnych chlapcov, Salt sa vyjadril, „O. Lappe hovorí: Vaše dieťa je vo svojej podstate „neusporiadané“. Spojení katolíci sa totiž vyjadrili, že v evanjeliách neexistuje žiadny základ pre odmietanie homosexuality.

Avšak Katechizmus Katolíckej cirkvi uvádza, že Biblia „predstavuje homosexuálne akty ako skutky vážnej mravnej skazenosti“, a že „homosexuálne úkony sú vnútorne nezriadené“.

„Sú v rozpore s prirodzeným zákonom“, pokračuje Katechizmus, oficiálne kompendium teologickej a morálnej náuky Katolíckej cirkvi. „Nevychádzajú zo skutočnej citovej a sexuálnej komplementarity. Za žiadnych okolností nemôžu byť schvaľované.“

Jennifer Kraska, výkonná riaditeľka Coloradskej katolíckej konferencie pre CNA povedala: „Je úplne zrejmé, že pán Gill nesúhlasí s Katolíckou cirkvou a jej učením o problematike homosexuality a manželstva.“

Kritici obviňujú Gilla a ďalších mega-darcov z toho, že sa snažia zvnútra podkopať náboženské skupiny kritické voči homosexualite. Napríklad v roku 2006  výročná správa Gillovej nadácie ukázala, že financoval štúdiu, ktorá„detailne zachytáva prácu, ktorá prebieha v denomináciách, seminároch, duchovných koalíciách a médiách v boji proti náboženskej opozícii“ voči homosexualite.

John Lomperis a Inštitút pre náboženstvo a demokraciu pre CNA povedali, že Gillova nadácia, Nadácia Arcus a iné nadácie, ktoré sú oslobodené od daní, sa zaviazali „spoločne sa usilovať najmä o starostlivé naplánovanie toho, aby protivník, ktorým sú americké náboženské komunity, prevzal“ ich program.

Časť tohto programu sa týka vyradenia z činnosti reprezentantov skutočného učenia Cirkvi, povedal pre LifeSiteNews Bill Donohue. Spojení katolíci „sa ma snažili vykopnúť zo CNN a v roku 2008 pod taktovkou IRS na mňa zaútočili,“ povedal Donohue. „Oba pokusy zlyhali.“

Spojení katolíci sa tiež v roku 2012 pokúsili spustiť svoju vlastnú spravodajskú agentúru. Ich vyhlásenia však spôsobili veľké rozdelenie. Donohue a Peters sa vyjadrili, že mietli svojich čitateľov.

„Katolíci sa najlepšie dokážu vyhnúť tomu, aby boli týmito tajnými taktikami podvedený tak, že budú postupovať podľa prastarej náuky Cirkvi a pozorne načúvať tomu, čo naši kňazi a biskupi hovoria o každodenných otázkach,“ povedal Peters pre LifeSiteNews.