shutterstock_1251056320-810x500.jpg

Neokonskí vojnoví štváči rýchlo obvinili Rusko z výbuchu ďalšieho kritického plynovodu

41
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Úlohou masmédií je zahmlievať a prekrúcať zjavné skutočnosti. Rozpoznávanie vzorov sa zvyčajne odmieta obvinením z konšpiračnej teórie, “extrémizmu,” alebo inými nadávkami. To znamená, že použitie vlastného úsudku na posúdenie dôkazov je stigmatizované. Je to nevedomosť, urobte z toho presvedčenie. Teraz si všimnúť zjavné je “ruská propaganda.”

Na ďalší plynovod sa zaútočilo. Tentoraz ide o ruský ropovod, ktorý dodáva čpavok cez Ukrajinu. Výbuchy boli zaznamenané 8. júnav blízkosti ropovodu Togliatti-Odessa. 

Rusko rýchlo odsúdilo 

V decembri minulého roka Hnojivo Deňník informoval, že ropovod, ktorý je nečinný od februára 2022, by sa mohol čoskoro opäť otvoriť. Námestník generálneho tajomníka OSN pre humanitárne záležitosti Martin Griffiths uviedol, že dohoda je blízko, čo zahŕňa záruku dodávok ukrajinského obilia spolu s obnovením tejto životne dôležitej globálnej zásobovacej linky na výrobu poľnohospodárskych hnojív. 

‘Myslím si, že sme blízko tejto dohody. Môže k nej dôjsť už tento týždeň. Verím, že obe strany a OSN si uvedomujú dôležitosť tohto ropovodu. Je to takmer dôležitejšie ako vývoz obilia,’ povedal Martin Griffiths.

Pred inváziou na Ukrajinu Rusko dodávalo 23 percent svetového’čpavku a bolo popredným vývozcom poľnohospodárskych hnojív. Celosvetový nedostatok a nárast cien bol dôsledkom zastavenia vývozu v dôsledku sankcií a vojny. To je dôvod, prečo zástupca OSN Martin Griffiths označil vývoz amoniaku za “takmer dôležitejší” ako vývoz obilia. Z amoniaku sa vyrábajú hnojivá, vďaka ktorým sa svet dokáže uživiť. 

Kto by mohol byť proti opätovnému otvoreniu tohto potrubia? Podľa Agence France Presse hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová uviedla, že Ukrajina je “jediná krajina, ktorá nikdy nemala záujem o oživenie ropovodu.” 

Teda kto by vyhodil do vzduchu tento ruský ropovod, ktorý dodáva ruské výrobky na dychtivý medzinárodný trh? 

Rusko. To’je kto. Agentúra Reuters tu robí to, čo väčšina západných médií, a jednoducho opakuje ukrajinské tvrdenia ako správy. 

Doteraz bolo Rusko obvinené z 

Podľa tlače nie je jasné, prečo sa Rusko opäť bombardovalo. 

Činy šialenca

Vojna sa začala v roku 2014 a vystupňovala sa ruskou inváziou vo februári 2022. Oficiálnym dôvodom vojny je, že

Povedali nám, že Rusko opakovane útočí na vlastnú infraštruktúru. Putin ako šialenec nariaďuje svojej armáde, aby bombardovala vlastné zariadenia a strieľala na rusky hovoriace obyvateľstvo. 

Preklínané lži

Bezprostredne pred týmto posledným aktom šialeného sebapoškodzovania sa nám hovorí, že Putin nariadil zničiť priehradu pod ruskou kontrolou. 

Podľa jeho informácií označil útok na priehradu Nová Kachovka za “barbarský” zločin, ktorého cieľom bolo vystupňovať vojnu s Ruskom. 

Nasledujúce záplavy vyhnali z domovov rusky hovoriace obyvateľstvo, ktoré je zvyčajne lojálne samotnému Putinovi, a zrútenie priehrady ohrozuje zásobovanie vodou Krymu, ktorý si Rusko od roku 2015 nárokuje ako svoje územie. 

Spojené štáty však samé bombardovali priehradu, pričom použili tajnú vojenskú jednotku, ktorá konala autonómne.  

New York Times o príbehu informovali, pričom podrobne opísali škandál, ktorý bol žalostne málo medializovaný. Napriek tomu ešte v roku 2019 išlo o vyšetrovanie, aké sme mohli očakávať od mainstreamovej žurnalistiky. 

Psychotická prestávka

Vyššie spomínaný typ reportáží sa vytratil napriek tomu, že záhadným udalostiam, ktoré treba preskúmať, nie je konca kraja. Prečo je to tak?" 

Prejavuje sa absencia záujmu o zistenie pravdy. Zdá sa, že jediné menšie médiá sú naďalej ochotné robiť nejakú žurnalistiku. 

GrayZone’Liam Cosgrove sa opýtal tlačového tajomníka Pentagónu brig. Rydera, aké je podľa neho pravdepodobné vysvetlenie. Tu som zhrnul jeho názory. 

Ak sa pozriete na kontext, priehrada sa nachádzala na Ruskom okupovanom území, Ukrajinská ekologická liga uviedla, že by to mohlo Krym pripraviť o vodu na desať rokov, a Washington Post informoval o ukrajinských plánoch vyhodiť priehradu do vzduchu. Ukrajina tiež odpálila rakety na priehradu, aby otestovala túto teóriu – o zaplavení bojiska, aby zabránila Rusom.

Tlačový tajomník Pentagónu sa k žiadnemu z týchto bodov nevyjadril.

Vyššie uvedené správy o Sýrii sú pozoruhodnými príkladmi investigatívnej žurnalistiky, ktorých spracovanie trvalo niekoľko mesiacov. Tieto informácie by jednoducho neboli k dispozícii, keby odvážni zásadoví muži mlčali. Práve to sa teraz deje. 

Kde sú správy o plynovodoch Nord Stream? Kde je tá o falošnom útoku na čiernomorský plynovod medzi Tureckom a Ruskom? Oba ropovody spájali členov NATO so zásobami strategického významu. Predstaviteľ OSN označil obnovenie dodávok cez nedávno sabotovaný ropovod na výrobu čpavku za dôležitejšie ako dodávky obilia.  

Kde je záujem o tieto početné záhadné výbuchy?" 

Tieto útoky na civilnú infraštruktúru tvoria vzorec bezohľadnej destabilizácie bez ohľadu na náklady. Sú to teroristické útoky, a aj keď sa nepodaria, sú nebezpečne provokatívne. 

Samozrejme, nie je záujem vyšetrovať ich príčinu, ani príčinu zrútenia priehrady na Ukrajine, pretože by to skomplikovalo informačný obraz s dôkazmi. 

Aj bez akéhokoľvek vyšetrovania sa šéf NATO pridal k popredným západným osobnostiam, ako je Antony “Al” Blinken, a naznačil, že Rusko sa bežne bombarduje.  

Jens Stoltenberg viedol 8. júna stretnutie s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmitrijom Kulebou, aby prediskutovali výbuch, ktorý jednoznačne pripisuje Rusku. Kuleba, ktorý povedal, že stretnutie zorganizoval, už určil, kto je na vine. Ako Le Monde informuje:

Kuleba zopakoval obvinenie Kyjeva, že ‘krízu’ spôsobilo ’Rusko’zničením priehrady Kachovka.’

Antony Blinken’nechuť k niektorým plynovodom

Blinken vie o ruských plynovodoch veľa. V roku 1987 o nich napísal knihu, v ktorej načrtol svoj nesúhlas s výstavbou presne takého typu plynovodu, akým sa stal Nord Stream. 

Napriek tomu po záhadnej detonácii plynovodu, ktorý sa mu nepáčil ešte pred jeho vznikom, Blinken naznačil, že to vôbec nemusel byť útok – a ak aj bol, tak v “nikto’nemá záujem.”

Začiatok konca Severoatlantickej aliancie

Čo Blinken v tejto knihe povedal? Napísal ju v čase, keď sa Spojené štáty snažili podkopať sovietske Rusko tým, že ho vyhladovali po západnom obchode a technológiách. 

Keď Rusko začalo využívať svoje plynové polia, európske štáty, ako napríklad Nemecko, videli príležitosť na lacnú energiu. Pre USA to predstavovalo hrozbu. Ak by Európa začala obchodovať s plynom, západné spojenectvo by sa rozdelilo a jeho snahy o oslabenie Ruska by sa vážne oslabili.  

Ako 20 Foreign Policy report o Blinkenovej’knihe uviedol:

Európe sa ich využívanie zdalo ako jasný spôsob, ako diverzifikovať svoje dodávky energie. Pre Washington bol plynovod schémou, ktorá by sa skončila financovaním sovietskej vojenskej mašinérie. 

Keď Európa začala klásť potrubie proti námietkam USA, Washington na zapojené európske spoločnosti uvalil sankcie

Európske vlády aj tak pokračovali. Zo zahraničnopolitického sporu sa stávala obchodná kríza. A spojenectvo, ktoré držalo Západ pohromade od druhej svetovej vojny, hrozilo rozpadom. 

bol to ‘začiatok konca Severoatlantickej aliancie,’ vyhlásil francúzsky’minister zahraničných vecí. (zvýraznenie pridané)

Aj keď Blinken nepodporoval maximálny tlak na Rusko, ktorý sa preferoval za prezidenta Ronalda Reagana, jeho vtedajší postoj odráža geopolitickú realitu, ktorú teraz formuje. Prvoradé musí byť “spojenectvo” Západu proti Rusku. 

V knihe Spojenec proti spojencovi Blinken prejavil len málo sympatií ku kampani Reaganovej administratívy maximálneho tlaku proti Sovietskemu zväzu, hoci si tiež myslel, že nádej Európanov že ‘rozšírené hospodárske vzťahy prinesú pozitívne zmeny v zahraničnej a vnútornej politike Kremľa je ‘zbožným želaním.’

Podľa neho je však politika USA voči Sovietskemu zväzu menej dôležitá ako politika USA voči európskym spojencom.

Kľúčovou geopolitickou cenou neboli zmeny v správaní Sovietskeho zväzu – ktoré bolo ťažké predvídať alebo formovať –, ale jednota aliancie.

Blinkenovi je zrejme jedno, že sa Sovietsky zväz rozpadol, ani to, že Rusi pod Putinovým vedením požiadali o vstup do NATO a spolupracovali v “vojne proti terorizmu”. 

Pre neho a pre frakciu, ktorá riadi zahraničnú politiku USA, je dôležitý jednotný front proti Rusku. Projektom podkopávania Ruska sa zaoberala National Endowment for Democracy, založená za Reagana práve na tento účel.  

Národná nadácia pre demokraciu NED vymazal záznamy o svojom financovaní na Ukrajine, ale hrdé priznanie, že pracuje “tam” od roku 1989 zostáva na ich vlastnej stránke. Z archívneho záznamu vyplýva, že NED v rokoch 2014 až 2017 udelila na Ukrajine 22 miliónov dolárov. 

Redakcia sa týka aj angažovanosti NED pred rokom 2014. 

V roku 2012 vydala vyhlásenie spolu s Freedom House, nastrčenou skupinou založenou NED, aby odsúdila nové ruské právne predpisy, ktoré obmedzovali činnosť NED v Rusku. 

Toto bolo zo stránky NED odstránené. 

NED sa ohradila proti tomu, že bola označená za “zahraničného agenta” a uviedla, že je nedemokratické obmedzovať jej činnosť ako “organizácie občianskej spoločnosti,” vyplácajúcej finančné prostriedky iným občiansky orientovaným skupinám. Pojem “občianska spoločnosť” sa v dokumente objavuje 14-krát. 

Posledný Parry poukazuje na to, že “občianska spoločnosť” Spojených štátov nie je ohrozená existenciou rovnakých zákonov týkajúcich sa skupín financovaných zo zahraničia. 

Rusko je odsudzované za to, že obmedzuje moc zahraničných agentov podvratnej činnosti, financovaných organizáciou založenou na podkopávanie nepriateľov, ako je Rusko. 

Znovu, toto nie je tvrdenie, že Rusko je dobré, lepšie alebo nerobí zlé veci. Tieto informácie sú užitočné na to, aby sme napravili zámerný informačný deficit, na základe ktorého sa vyrába náš pohľad na svet. 

Čo to znamená? Ukazuje to, že mentalita podkopávania Ruska má v americkej politike štyridsaťročný rodokmeň. Ukazuje to, že je to hlavný cieľ európskej politiky a že blaho alebo záujmy európskych národov sú nepodstatné, ak sú v rozpore s týmto cieľom. 

V skutočnosti sa zdá, že jediným dôvodom, prečo existuje spojenectvo medzi USA a Európou, je podkopávanie Ruska. 

Skutočnosť, že USA sú v konflikte s Ruskom, je pre nich dôležitá. zahraničná politika už štyri desaťročia považuje za svoju najvyššiu misiu kolaps a zmenu režimu v Rusku, vysvetľuje, prečo môžu byť ekonomiky Európy zdevastované sankciami, jej ropovody zničené a jej priemysel poslaný do úpadku. 

Vysvetľuje, prečo bez prestávky prúdia do jednej z najzkorumpovanejších krajín, aké kedy existovali, zbrane za miliardy dolárov, pričom sa odhaduje, že len tretina z nich sa vôbec dostala na bojisko. Európa bude dlhé roky platiť cenu za masívny nelegálny obchod so zbraňami.  

Tento pohľad vysvetľuje aj to, prečo je bezvýznamné, že Európa musí znášať hlavnú ťarchu masových migračných vĺn vyvolaných zmenou režimu.  

Úlohou Európy je pomáhať neokonzervatívcom zničiť Rusko. To, že sa pri tom ničí samotná Európa, je irelevantné.  

Toto platí aj pre Ukrajinu.  

Projekt Rusko – Projekt Európa? Zdá sa, že Blinkenovu’neokonzervatívnu víziu potvrdzujú aj nedávne analýzy. 

Nasledujúca videodiskusia medzi sudcom Napolitanom a bývalým britským veľvyslancom Alastairom Crookom hovorí o štiepení americko-európskej “aliancie.”

Spomínajúc pozíciu Rakúšanov, Slovákov a dokonca aj francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, výmena názorov nadväzuje na rastúce znepokojenie v Európe z dlhodobých nákladov neokonzervatívnej vojny proti Rusku. 

Tento obraz sa vyvíja už niekoľko mesiacov. V novembri minulého roka jeden z európskych diplomatov spochybnil, či sa USA ešte môžu nazývať spojencom, a to v súvislosti so sťažnosťami, že USA z vojny na Ukrajine profitujú na všeobecný úkor Európy. 

Toto nadväzuje na nedávne vyjadrenia Lawrenca Wilkersona, plukovníka americkej armády vo výslužbe a bývalého náčelníka štábu ministra zahraničných vecí Colina Powella. Podľa neho USA využívajú Ukrajinu na obnovenie vlastnej hegemónie na úkor svojich spojencov.  

V tomto videu z 3. júna Wilkerson varuje, že NATO by sa mohlo rozpadnúť, ak Washington neukončí vojnu, a poznamenáva, že náklady Nemecka’na energiu sú “deväť až desaťkrát vyššie”, odkedy “sme odstránili Nord Stream.”

Podľa neho sa prítomnosť USA na Ukrajine vysvetľuje najmä “obscénnymi” ziskami, ktoré dosahuje vojensko-priemyselný komplex. 

To’jehriech. To’je kardinálny hriech.”

Na záver poznamenáva, že Európska únia dosahovala paritu s USA, a to tak v HDP, ako aj v počte obyvateľov. 

“Nechceme, aby’vyrástli” hovorí v prekvapujúcom zhrnutí vojnových cieľov neokonzervatívcov.  

Vyhnanie Európy do Krajiny nevedomosti spolu so všetkými ostatnými obeťami vojny Navždy sa čoraz viac podobá na cieľ a vôbec nie na vedľajšie škody.