Screen-Shot-2023-06-09-at-2.52.37-PM-810x500.png

Nové pro-life billboardy v Cincinnati ponúkajú bezplatnú pomoc ženám poškodeným potratom

38
Kultúra smrti

Nedávno spustená pro-life kampaň umiestnila v oblasti Cincinnati v štáte Ohio osem billboardov s reklamou na bezplatnú právnu pomoc ženám poškodeným interrupciou. 

Abortion on Trial, koalícia jednotlivcov, ktorí sa snažia odhaľovať nesprávne postupy pri interrupciách a podporovať ženy v súvisiacich právnych bojoch, spustila billboardovú kampaň ako svoj prvý čin ako novovzniknutá nezisková organizácia s názvom Reprodukčná nespravodlivosť. Kampaň sa začala 4. júna a potrvá do 5. júla, pričom ju sponzoruje Cincinnati Right to Life a jej výkonná riaditeľka Laura Strietmanová. 

“Táto billboardová kampaň nielenže pomôže ženám poškodeným pri potrate nájsť bezplatnú pomoc,”uviedol výkonný riaditeľ Reproductive Injustice’Jamie Jeffries v tlačovej správe. “Zvýši povedomie o poškodení pri potrate v širokej verejnosti.” 

“Ľudia často nemyslia na ženy zranené a opustené potratovým priemyslom, ale vďaka našej práci v Reproductive Injustice a vďaka kampaniam na zvyšovanie povedomia verejnosti, ako je táto, ľudia začínajú vidieť, že potraty nepomáhajú’toľko, koľko ubližujú.” 

Mike Siebel, hlavný poradca organizácie Abortion on Trial, dodal, že “je načase, aby ženy pohnali nebezpečný a neregulovaný potratový priemysel k zodpovednosti. Sme tu, aby sme im v tom pomohli.” 

LifeSiteNews kontaktoval Cincinnati Right to Life so žiadosťou o komentár, ale odpoveď sme hneď nedostali. 

Ohio uzákonilo zákaz interrupcií, keď sa okolo šiesteho týždňa’tehotenstva zistí tlkot srdca dieťaťa, ale zákon je v súčasnosti zablokovaný na súde. Aktivisti tiež presadzujú doplnkový návrh, ktorý by v štáte zakotvil “právo” na potrat na požiadanie. V prípade schválenia by sa tento radikálny návrh mohol objaviť v novembri 2023 v hlasovaní. 

Podľa oznámenia z 5. júna tlačovej správy bude pôvodná iniciatíva Abortion on Trial “pokračovať v činnosti, zdieľať dôkazy o prípadoch a upozorňovať verejnosť na problematiku nesprávneho vykonávania potratov na našej webovej stránke a stránkach sociálnych médií.”Okrem toho Reproductive Injustice “pôsobí ako bezpečné miesto bez odsudzovania, na ktoré sa môžu obrátiť ženy, ktoré zažili nespravodlivosť, ako napríklad ťažkosti [pri] prístupe k lekárskym záznamom, nesprávny postup, nátlak, nedostatok informovaného súhlasu, nútený potrat, obchodovanie s ľuďmi, sexuálne napadnutie alebo pokus o samovraždu po ukončení starostlivosti.” 

Kontaktné informácie a ďalšie podrobnosti o službách, ktoré ponúka organizácia Reproductive Injustice—vrátane bezplatnej dôvernej právnej konzultácie—nájdete tu. 

Novozriadená nezisková webová stránka obsahuje aj štatistiku, podľa ktorej 64 % žien, ktoré sa rozhodli zabiť svoje nenarodené deti, pociťovalo “nátlak na potrat zo strany partnera, rodičov, zamestnávateľa alebo zdravotníckeho personálu.” Okrem toho “84 % žien [uviedlo], že neboli pred potratom dostatočne informované, ” “1 z 50 žien [utrpela] komplikácie, ako sú bolesť, krvácanie alebo infekcia, ” a “108 žien…zomrelo po potrate v rokoch 1998 až 2010.” 

V priebehu rokov dôkazy poukázali na vážne riziká pre duševné a fyzické zdravie žien, ktoré podstúpili interrupciu. Štúdia z roku 2019vykonaná výskumníkmi z Františkánskej univerzity v Steubenville naznačila, že interrupcia je spojená so zvýšenou úzkosťou a depresiou matiek. Podobne aj ďalšia štúdia z predchádzajúceho roka zistila správy o depresii, pocite viny, nenávisti voči sebe, hanbe a ľútosti u žien po interrupcii. 

Od roku prevrátenie rozsudku Roe v. Wade v júni minulého roka sa chirurgické potraty obmedzili, zatiaľ čo ľavičiari s väčšou naliehavosťou propagujú potratové tabletky. Ukázalo sa však, že aj tieto tabletky sú pre ženy neuveriteľne nebezpečné. V júli 2022 LifeSiteNews informoval o údajoch, ktoré odhalili, že len za 16 mesiacov bolo hospitalizovaných päť žien z Ohia a bolo zaznamenaných 125 vážnych komplikácií—všetky prípady boli priamym dôsledkom užívania tabletiek. 

Tieto dôkazy sa objavili necelý rok po tom, ako sa na základe ďalších údajovzistilo, že počet návštev pohotovosti po užití liekov sa od roku 2002 zvýšil o viac ako 500 percent.