Shutterstock_480272041-810x500.jpg

Kanadské spoločnosti podporujú digitálne identity ako "nevyhnutnú evolúciu" na naplnenie globalistickej Agendy 2030 OSN

26
Neutral

(LifeSiteNews) – Na základe Globalistickej agendy OSN 2030 sa kanadské spoločnosti zvučných mien stali spoluautormi bielej knihy, v ktorej vyzývajú federálnu vládu, aby pomohla podnikom pri vytváraní “digitálneho ID” ako súčasti globálneho plánu digitálnej identity, pričom tvrdia, že ide o “nevyhnutný vývoj” pre budúcnosť.

Spoločnosti, ktoré sú uvedené ako spoluautori Bielej knihy o digitálnej identite a ktoré boli zverejnené 25. mája prostredníctvom Laboratória digitálnej identity, zahŕňajú telekomunikačný gigant Telus, poisťovne Desjardins a Beneva spolu s KPMG a Vidéotron.

“V tejto knihe niekoľko súkromných spoločností, ktoré slúžia miliónom jednotlivcov a podnikov v Kanade, predstavuje spoločnú víziu digitálnej identity a jej začlenenia do každodenného života,” uvádza sa v preambule bielej knihy.

“Cieľom je vytvoriť spoločné chápanie digitálnej identity (digitálnej ID), odpovedať na základné otázky, ktoré môžu mať občania, spotrebitelia a vedúci predstavitelia podnikov, podporiť spoluprácu medzi zainteresovanými stranami zapojenými do zavádzania digitálnej ID a pomôcť vytvoriť prostredie priaznivé pre prijatie digitálnej ID v Kanade.”

Biela kniha má 27 strán a vo veľkej miere sa zameriava na propagáciu digitálnej identity ako cesty budúcnosti.

“Musíme vzdelávať ľudí a zvyšovať povedomie o digitálnom občianstve, aby sme získali širokú podporu pre digitálnu identitu. Len tak budeme schopní vytvoriť čo najlepšie podmienky na dosiahnutie tohto želaného a nevyhnutného vývoja spôsobu, akým vstupujeme do vzťahov s verejnými a súkromnými organizáciami,” píše sa v bielej knihe.

“Tento dokument v tom zohráva svoju úlohu.”

V bielej knihe sa uvádza, že keďže väčšina “krajín smeruje k digitálnemu občianskemu preukazu,” vytvorenie digitálneho občianskeho preukazu sa bude “realizovať v spolupráci s vládami, podnikmi a verejnosťou.”

“Digitálny občiansky preukaz je nevyhnutnou evolúciou pre spoločnosť,” uvádza sa v nej.

Biela kniha tiež uvádza, že Digitálny občiansky preukaz umožní “prístup ku každej službe a privilégiám bez akejkoľvek diskriminácie.”

“Bude sa podporovať rovnosť a inklúzia,” tvrdí sa ďalej.

Biela kniha sa potom priamo odvoláva na Agendu 30 Organizácie Spojených národov” “a jej ciele.”

“Na pôde OSN viedlo zvyšovanie povedomia o potrebe inkluzívnejších a robustnejších identifikačných systémov k celosvetovej výzve na prijatie opatrení, ako je uvedené v cieli 16.9 ich cieľov trvalo udržateľného rozvoja: ‘Do roku 2030 zabezpečiť legálnu identitu pre všetkých vrátane registrácie narodenia.’”

Tzv. ciele trvalo udržateľného rozvoja (SDGs) OSN tvoria súčasť Agendy 30.

LifeSiteNews má predtým informovali o cieľoch, ktoré sa nachádzajú v Agende 2030 OSN a medzi ktoré patrí aj presadzovanie “všeobecného prístupu”; k interrupciám, ako aj k antikoncepčným prostriedkom, všeobecná tzv. sexuálna výchova spolu s “potrebou presadzovať tzv. rodovú rovnosť, pričom nejednoznačný pojem pohlavia sa čoraz viac interpretuje ako kultúrne určené pohlavie, ktoré má každý právo zmeniť.”

Biela kniha bola zverejnená približne v rovnakom čase, keď sa kanadský premiér Justin Trudeau otvorene chválil, že skúsenosti Kanady’s pandémiou COVID “nám ukázali, čoho sme’schopní”, pokiaľ ide o implementáciu protirodinných cieľov udržateľného rozvoja Agendy 2030 Organizácie Spojených národov (OSN).

Pozoruhodné je, že Trudeau je spolupredsedom skupiny generálneho tajomníka OSN’obhajcov cieľov udržateľného rozvoja, ktorú zastáva od minulého roka.

Ciele udržateľného rozvoja OSN’pozostávajú zo 17 bodov týkajúcich sa takzvanej “klimatickej zmeny” a zdravotnej starostlivosti, o ktorých dúfa, že ich do roku 2030 prijme mnoho krajín.

“Sme v polčase,”povedal Trudeau, “ale zostávam neuveriteľne optimistický.”

V apríli biskup Manuel Sánchez Monge zo španielskeho Santanderu odhalil Agendu 2030 OSN’ako niečo podobné protikresťanskej “pasci.”

Biela kniha tvrdí, že ‘digitálne občianske preukazy’ sa stanú trvalým ‘spôsobom života’

Biela kniha uvádza, že “digitálny občiansky preukaz bude súčasťou každodenného života,” a ako taký bude “ľahko použiteľný, bezpečný a umožní každému, kto ho bude chcieť používať, mať kontrolu nad svojimi osobnými údajmi.”

V ďalšom texte sa uvádza príklad osoby, ktorá si chce prenajať auto.

“Mohli by ste to urobiť online tak, že poskytnete požičovni svoje príslušné osobné údaje, vodičský preukaz“a doklad o poistení od troch rôznych vydavateľov. Požičovňa by bola schopná overiť integritu a pravosť týchto informácií,” uvádza sa v dokumente.

Dokument pripúšťa, že zavedenie digitálnych preukazov totožnosti sa stretne s odporom, ale tvrdí, že to “uľahčí život.”

“Tieto koncepty sa môžu zdať v niektorých ohľadoch ťažko pochopiteľné. Je’pochopiteľné, že sa môžu vyskytnúť otázky a že niektorí ľudia sú opatrní voči novým koncepciám, ktoré narúšajú zakorenené zvyky a správanie v čoraz digitálnejšom svete,” uvádza sa v dokumente.

“Musíme venovať čas vzdelávaniu verejnosti, predstaviť digitálny občiansky preukaz, ukázať, ako zapadne do nášho každodenného života a ako nám uľahčí prístup k verejným službám alebo podnikom.”

Ak ide o Trudeauovu vládu, začiatkom tohto roka vyšlo najavo, že jeho vlastný úrad Tajnej rady v roku 2022 schválil dôverný výskum na preskúmanie možného vytvorenia celokanadského systému digitálnych preukazov totožnosti.

Tajná rada Trudeau’tajne poverila v provincii Nové Škótsko vytvorenie fókusovej skupiny týkajúcej sa federálnych digitálnych preukazov totožnosti. Celkové náklady na výskum fókusovej skupiny boli 2,4 milióna dolárov, pričom výskum uskutočnila torontská spoločnosť The Strategic Counsel.

Doteraz návrhy na vytvorenie federálneho programu digitálnych preukazov narážali na prekážky.

V roku 2002 napríklad odporúčanie vtedajšej liberálnej vlády na zavedenie národného preukazu totožnosti zamietol výbor pre prisťahovalectvo všetkých strán Dolnej snemovne.

V roku 2003 vtedajší komisár pre ochranu súkromia Robert Marleau napísal správu s názvom Prečo by sme mali odmietnuť národný preukaz totožnosti pre Kanadu.

Podľa neho by bola forma digitálneho občianskeho preukazu “najvýznamnejšou otázkou súkromia v kanadskej spoločnosti” a uviedol, že takýto program by bol drahý a Kanaďania by ho zle znášali.

Princípy Ontario, Saskatchewan, Britská Kolumbia a Nový Brunswick napriek tomu už vybojovali pokrok v presadzovaní digitálneho preukazu totožnosti pre verejnosť a všetky sú uvedené v zozname členov Rady pre digitálnu identifikáciu a autentifikáciu Kanady (DIACC).

Odvtedy, ako sa Trudeau stal v roku 2015 premiérom, presadzuje radikálny “program klimatických zmien”, ktorý zvýšil náklady na mnohé výrobky, predovšetkým v dôsledku zavedenia trestnej a stále sa zvyšujúcej “uhlíkovej dane” na benzín a naftu.

Zvyšovanie daní súvisiacich s pohonnými hmotami prišlo v súvislosti s rozhodnutím Trudeauovej vlády pripojiť sa k rôznym globálnym iniciatívam vrátane Organizácie Spojených národov” “Programu pre trvalo udržateľný rozvoj do roku 2030,” ktorý zahŕňa postupné ukončenie alebo zníženie používania uhoľných elektrární, hnojív bohatých na dusík a zemného plynu.

Článok z polovice januára z Blacklock’s Reporter odhaľuje, ako by plán Trudeauových liberálov’ “Just Transition” mohol ovplyvniť a ohroziť pracovné miesta 2,7 milióna Kanaďanov.