tedros_mic_getty-810x500.jpg

Člen WHO presadzuje cenzúru "nesúhlasných hlasov" v súvislosti s prípravou zmluvy o pandémii

32
Neutral

Ak ste’unavení z cenzúry, kultúry rušenia a erózie súkromia a občianskych slobôd prihláste sa na Reclaim The Net

(Reclaim The Net) –– V roku 2020, keď ľudia počas prvých mesiacov pandémie spochybňovali “odborné usmernenia” o COVID, používanie termínu “misinformation” v spravodajských článkoch takmer zdvojnásobilo.

Po tomto rýchlom náraste používania tohto pojmu v starších médiách nasledovalo rovnako rýchle zavedenie nových pravidiel Big Tech pre dezinformácie, ktoré sa zameriavali na obsah spochybňujúci usmernenia COVID presadzované úradmi.

Prekročme rok 2023 a prvé náznaky tohto modelu cenzúry sa začínajú opäť prejavovať.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), nevolená globálna zdravotnícka agentúra, je menej ako rok pred dokončením medzinárodnej zmluvy o pandémii/dohody a zmien a doplnení Medzinárodných zdravotných predpisov (2005). Tieto dva nástroje spoločne poskytnú WHO rozsiahle nové právomoci na zameranie sa na dezinformácie a zvýšenie právomocí v oblasti dohľadu.

ČÍTAJTE: WHO presadzuje pandemickú zmluvu udeľujúcu právomoci na potláčanie lekárskych ‘dezinformácií’ 

A keďže toto uchopenie moci WHO čelí čoraz väčšej kritika a odozva, rozhodli sa viacerí predstavitelia tejto nevolenej svetovej zdravotníckej agentúry využiť nedávnu sedemdesiate šieste Svetové zdravotnícke zhromaždenie (WHA) (výročné zasadnutie rozhodovacieho orgánu WHO’na tvrdenie, že nesúhlas je dezinformácia, a vyzvali na ďalšie opatrenia proti nesúhlasným hlasom.

Počas zasadnutia výboru WHA zástupkyňa WHO pre Bahamy uviedla, že “nesúhlasné hlasy môžu zahltiť éter a vykoľajiť verejné zdravotné dobro dezinformáciami a dezinformáciami.” Dodala, že “na zneškodnenie konšpirácií je potrebné viac.”

Profesor Peter Piot, bývalý riaditeľ London School of Hygiene &ampical Medicine a Handa Professor of Global Health, počas otvorenia sedemdesiateho šiesteho zasadnutia WHA vyzval WHO, aby urobila viac v boji proti takzvaným “fake news”.

Konkrétne uviedol, že klesajúca dôvera vo vedu, technológie a činnosť skupín verejného zdravotníctva je “veľmi škodlivá pre zdravie ľudí” a vyzval WHO, aby “investovala s rovnakou energiou ako tí, ktorí šíria falošné správy a podkopávajú všetky tieto snahy.”

https://video.reclaimthenet.org/articles/wha-76-day-1-opening-peter-piot-fake-news.mp4

Počas ukončenia sedemdesiateho šiesteho zasadnutia WHA generálny riaditeľ WHO’Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus povedal:

Musíme tvrdo pracovať, aby sme čelili nesprávnym a dezinformáciám o dohode, ktoré’kolujú v mnohých členských štátoch. Nemôžeme šetriť slovami. Myšlienka, že táto dohoda odovzdá právomoci WHO, je jednoducho falošná správa.

Jedná sa o dohodu členských štátov pre členské štáty, ktorá sa bude v členských štátoch vykonávať v súlade s ich vlastnými zákonmi.

 

Aj keď pandemická zmluva nebude’odovzdávať právomoci WHO,” uznáva “ústrednú úlohu WHO ako riadiaceho a koordinačného orgánu medzinárodnej zdravotníckej práce pri prevencii pandémií, pripravenosti, reakcii a obnove zdravotníckych systémov.”

Kým títo členovia WHO brojia proti tomu, čo považujú za dezinformácie, samotná WHO je neslávne známa tým, že v počiatočných fázach éry COVID presadzovala zavádzajúce informácie. V tweete z januára 2020 globálna zdravotnícka agentúra posilnila tvrdenie čínskych úradov, že neexistuje “žiadny jasný dôkaz o prenose koronavírusu z človeka na človeka”.

Vzdor opakovaniu týchto zavádzajúcich tvrdení z Číny získala WHO od roku 2020 veľkú moc nad online prejavmi prostredníctvom partnerstiev s YouTubeFacebook, a Wikipedia. Len na YouTube, bolo vymazaných viac ako 800 000 videí pre rozpor s WHO. Mnohé z odstránených videí zdieľali názory, ktoré zdravotnícki predstavitelia teraz uznali za pravdivé– a spoločnosť Google nedávno obnovila spoluprácu s WHO.

Čítajte: The Lockdown Files are waking people up to the real agenda of our petty tyrant elites

Ale WHO doesn’nezdá sa, že by bola spokojná so zvýšeným vplyvom, ktorý získala len za niekoľko krátkych rokov, a dúfa, že pandemická zmluva a zmeny a doplnenia Medzinárodných zdravotných predpisov (MZP) jej poskytnú viac právomocí na cielený prejav.

Ak budú tieto nástroje dokončené, členské štáty WHO dostanú pokyn bojovať “proti nepravdivým, zavádzajúcim, dezinformáciám alebo dezinformáciám, a to aj prostredníctvom podpory medzinárodnej spolupráce” a bojovať proti “infodémii[s]” (infodémia je heslo WHO ktoré opisuje “príliš veľa informácií vrátane nepravdivých alebo zavádzajúcich informácií v digitálnom a fyzickom prostredí počas vypuknutia choroby”).

WHO dúfa, že oba nástroje dokončí do mája 2024 a oba budú právne záväzné podľa medzinárodného práva. Nástroje majú plnú podporu USA, Kanady a Francúzska.

Prevzaté so súhlasom Reclaim The Net